Master Advanced Health Informatics Practice

"In mijn dagelijkse werk heb ik nog veel meer aan de studie dan ik van tevoren had gedacht."

Elles Kruid

Projectmanager afdeling ICT bij het Spaarne Gasthuis locatie Hoofddorp

"Eigenlijk was het voor mij helemaal niet zo’n bewuste keuze om de zorg aan het bed als verpleegkundige te verlaten. Toen in ons ziekenhuis de implementatie van een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD) van start ging, werd ik eerst superuser en ondersteunde ik bij trainingen. Dit vond ik erg leuk, dus toen aan mij gevraagd werd of ik opgeleid wilde worden tot applicatiebeheerder heb ik dat gedaan. Binnen het applicatieteam werd ik eerst applicatiecoördinator, daarna expert en coördinator van een applicatieteam. Momenteel ben ik projectmanager ICT-projecten.

Op mijn werk houd ik mij bezig met projecten rond de ontwikkeling van EPIC (het EPD van het Spaarne Gasthuis) en andere ICT projecten. Ik heb projecten gedaan zoals de Epic upgrade, het implementeren van een patiënten transport module, projecten op het gebied van interoperabiliteit zoals data uitwisseling tussen ziekenhuizen en daarnaast ook meer ICT gerelateerde projecten zoals bijvoorbeeld follow-me-printing en videobellen. Het leukst vind ik het wanneer ik samen met anderen iets nieuws kan neerzetten en innovatief bezig kan zijn. Als projectmanager wil ik graag het beste in mensen naar boven halen en processen verbeteren.

Ik heb bewust gekozen voor een studie waarbij je ook lessen op locatie hebt, in groepsverband, en waarbij je niet alleen e-learning of weblectures hebt. Het contact met medestudenten is leuk en leerzaam, en helpt om praktisch bezig te zijn. In mijn dagelijkse werk heb ik nog veel meer aan de studie dan ik van tevoren had gedacht. Ik ben nu gesprekspartner op het gebied van ICT strategie en eHealth ontwikkelingen voor het ziekenhuis. Door de studie weet ik veel meer op het gebied van ICT. Ik heb geleerd de taal van ICT’ers te spreken, waardoor ik beter met hen kan samenwerken. Door mijn ervaring in zowel de zorg als in de ICT ben ik in staat de zorg en ICT met elkaar te verbinden.

De studie is voor mij goed te doen, mede omdat ik heel goed opdrachten uit de praktijk mee kan nemen naar de studie. Daardoor kan ik soms ook tijdens mijn werk tijd besteden aan de studie. Ik vind het een ontzettend leuke studie, omdat je heel breed wordt opgeleid. Ik weet overal net genoeg van om mee te kunnen praten, zonder dat het inhoudelijk te technisch wordt. De studie geeft je echt houvast voor een baan waarbij je je bezig houdt met de ontwikkelingen op het gebied van eHealth, innovatie, informatiemanagement of werken in projectteams op het gebied van ehealth. ICT in de zorg is de toekomst!"

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228