Master Advanced Health Informatics Practice

"Ik krijg handvatten om kritisch naar mijzelf en de eigen organisatie met haar processen te kijken."

Guido Huisintveld

Informatiemanager, afdeling CIO- Office bij CIZ

Toen ik nog als verpleegkundige werkte, had ik nooit gedacht dat ik ooit nog eens zoveel achter een pc zou zitten. Door mijn affiniteit met techniek ben ik, na een aantal jaren te hebben gewerkt werken als indicatiesteller, in het werk als informatiemanager bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) gerold en daar zit ik heel goed op mijn plek.

Als informatiemanager probeer ik een goede gesprekspartner te zijn voor business- en IT-leveranciers. Ik verbind de mensen van business, waar het primaire proces plaatsvindt (het stellen van indicaties), met de techneuten. Ik help met het ontwikkelen van nieuwe systemen en ik denk mee over de toekomst; hoe techniek helpt en gebruikers kan ondersteunen. Verder test ik of software inderdaad doet wat het moet doen.

Ik had behoefte aan kaders

Ik ben de master Advanced Health Informatics Practice (AHIP) gaan doen omdat ik wat ik nu doe graag ondersteund wilde zien door opleiding. Bijna alles wat ik doe, heb ik geleerd van collega's die dit werk al deden. Ik leerde vooral de bestaande methodieken en werkwijzen en merkte dat dingen op een bepaalde manier gedaan werden, omdat dat nu eenmaal de manier was waarop iedereen het deed. Ik had behoefte aan kaders om te kijken of de manier waarop wij werken ook de beste manier is, en ik wilde de achtergrond en mogelijke alternatieven weten voor de bestaande werkwijze.

Veel inzicht in processen en modellen

De opleiding brengt mij nog meer dan wat ik ervan had verwacht. De beroepsrollen waar de opleiding je in bekwaamt zijn de rollen die ik op mijn werk ook heb. Ik krijg heel veel inzicht in processen en modellen, en ik krijg handvatten om kritisch naar mijzelf en de eigen organisatie met haar processen te kijken. Ik kan een probleem nu vaak beter duiden en de vinger op de zere plek leggen, waardoor ik beter en efficiënter aan een oplossing kan werken. Daar kan ik heel trots op zijn. Dat hetgeen ik leer zo goed bruikbaar is in de praktijk, maakt dat ik ook veel plezier heb ik de opleiding en dat ik nog meer plezier krijg in mijn werk.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228