Master Advanced Health Informatics Practice

"Wanneer je leert creatief te zijn en je proactief opstelt, leer je het meest."

Laurence Alpay

Docent Master Advanced Health Informatics Practice

Sinds 2013 werk ik met veel plezier bij hogeschool Inholland als docent. Ik verzorg de modules eHealth, wetenschappelijke vorming, ICT en Regelgeving (ethiek), en ik doe projectmanagement. Ik ben zelf vooral opgeleid als onderzoeker, maar heb ook veel ervaring opgedaan met het geven van gastcolleges, en het begeleiden van master- en PhD-studenten.

Het leuke aan lesgeven vind ik dat het bij de masteropleiding gaat om professionals die echt geïnteresseerd zijn en die willen leren. Mijn studenten zijn heel gemotiveerd. Ik vind het geweldig wanneer ik de vooruitgang zie bij mijn studenten; wanneer ik zie dat ze zich ontwikkelen. Ik maak van de les graag een interactief gebeuren waarbij ik probeer mensen uit te dagen.

Het is belangrijk om tijdens de studie buiten je comfortzone te treden. Wanneer je leert creatief te zijn en je proactief opstelt, leer je het meest. Ik zie vooral veel vooruitgang bij studenten die zich kwetsbaar durven op te stellen. Het durven stellen van vragen en het ter discussie durven stellen van het eigen werk leidt tot een betere kwaliteit van de producten die ze afleveren. Waarbij we natuurlijk wel de afspraak hebben gemaakt dat wat in de leeromgeving naar voren komt, daar ook blijft.

Hoe pittig studenten de opleiding vinden, is mede afhankelijk van hun werkervaring en opleiding. Wanneer je nooit iets hebt gedaan op het snijvlak van zorg & ICT, zijn sommige modules moeilijker dan wanneer je al meer projecten op dat gebied hebt gedaan, of wanneer je een achtergrond hebt met ICT. Maar met een hbo-opleiding binnen de zorg en een paar jaar werkervaring zou het voor iedereen met inzet en ambitie haalbaar moeten zijn. Het blijft een hbo-masteropleiding, dus het niveau is daar ook naar, en tijd moet je er zeker ook in steken, maar na afronding van de opleiding ben je dan ook in het bezit van een diploma waar je mee vooruit kunt. Je doet niet alleen veel kennis op, maar je verwerft ook andere competenties waarmee je als bruggenbouwer tussen zorg en ICT een kansrijke toekomst in gaat.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228