Master Advanced Health Informatics Practice

"Het is mijn missie om organisaties te helpen naar een efficiëntere zorg en dienstverlening."

Ulco de Boer

Managing Consultant bij Beter Healthcare

Toen ik begon met de Hogere Opleiding Verpleegkundige Informatica (HOVIF), een vroege voorloper van de huidige masteropleiding, werkte ik als afdelingshoofd in het verpleeghuis en was ik betrokken bij verschillende automatiseringsprojecten. Ik mocht een opleiding volgen, en heb gekozen voor de HOVIF.

Nog tijdens mijn opleiding ben ik consultant geworden. Tegenwoordig werk ik als managing consultant bij Beter Healthcare, een bedrijf dat zich specialiseert in advisering, inrichting, implementatie en projectmanagement van (business- en zorg)processen en software voor zorgorganisaties. Het is mijn missie om organisaties te helpen naar een efficiëntere zorg en dienstverlening. Ik vind het een uitdaging om na te denken over wat er gebeurt bij zorginstellingen en hoe ik daar op in kan spelen zodat er een win-win situatie kan ontstaan. Ik vind het leuk om vanuit mijn ervaring in de zorg en met de verworven competenties van de opleiding zorginstellingen te adviseren en begeleiden. De modules van de opleiding kwamen heel goed overeen met de benodigde competenties als consultant.

Tot voor kort ben ik met veel plezier voorzitter geweest van de V&VN Verpleegkundige en Zorginformatica, een platform voor verpleegkundigen om kennis en ervaring uit te wisselen over ICT. Dat noemde ik vaak een hobby van me, maar wel een belangrijke. Het platform is ervan overtuigd dat ICT verpleegkundigen kan ondersteunen in de uitvoering van hun vak en het werk eenvoudiger, veiliger en betaalbaarder kan maken. Ik vind het daarom heel belangrijk dat er meer aandacht komt voor ICT op strategisch niveau.

Als consultant kom ik regelmatig projectmedewerkers tegen met een verpleegkundige of andere hbo-zorgachtergrond die meer willen weten van Zorg ICT. Ik verwijs dan graag door naar wat inmiddels de erkende masteropleiding Advanced Health Informatics Practice is. Meerdere studenten zijn na het horen van mijn ervaring de opleiding gaan doen, en zij hebben daar net als ik geen spijt van gekregen!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228