Master Educational Leadership

Versterk als Master of Arts de positie van jouw school.

Na de Master Educational Leadership

Je weet dat jouw schoolorganisatie niet meer een instituut op zich is, maar een organisatie die midden in de maatschappij staat. Een maatschappij waarin allerlei veranderingen optreden, zoals globalisering en de opkomst van de kenniseconomie. Als goed opgeleide professional kun je deze bewegingen nu goed sturen en leiden.

Ook kun je nu een onderzoeksmatige cultuur creëren op jouw school, omdat je met behulp van in de school aanwezige data en externe data het leerproces van leerlingen kunt optimaliseren. Door onder meer op deze wijze de schoolomgeving bij jouw school te betrekken, versterk je als schoolleider de positie van jouw school.

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Lees meer

Download de brochure

 

Keuze gemaakt?

Inschrijven

Wat krijg je na afronding van de studie?

Je krijgt een graad Master of Arts. Schoolleiders in het primair onderwijs krijgen een basisregistratie in het Schoolleiders register. Met de opgedane kennis kun je het verschil gaan maken in jouw onderwijsorganisatie.

Over welke vaardigheden beschik je na de opleiding?

  • Je bent in staat het voortouw te nemen in onderwijsvernieuwing.
  • Je voelt je verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het werk van leraren/docenten.
  • Je hebt je vermogen tot zelfsturing goed ontwikkeld en problemen weet je op te lossen.
  • In de ontwikkeling van je eigen school toon jij het initiatief.

Netwerk

Wanneer je de Master Educational Leadership hebt afgerond, ga je deel uitmaken van een lerend netwerk van educational leaders. Met dit netwerk van leidinggevenden uit verschillende scholen en opleidingen kun je actuele onderwerpen vanuit diverse onderwijscontexten belichten. Voor een leidinggevende die zijn organisatie toekomstgericht wil maken, is deze master daarom een must. De mastergraad kan daarbij extra gewicht in de schaal leggen bij een (her)registratie als schoolleider.