Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken duaal

"Ik word dagelijks geconfronteerd met de anatomie en pathologie van de mens."

Afgestudeerde Bob Nieuwenhuizen

Mijn naam is Bob Nieuwenhuizen, ik heb duaal de opleiding MBRT gevolgd en ben in 2008 afgestudeerd. Momenteel ben ik werkzaam bij het AMC in Amsterdam.

Waarom heb je destijds voor Inholland gekozen?
Veel ziekenhuizen boden de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) zelf aan, maar daarmee kreeg je echter geen erkend diploma. Bij Inholland wel.

Hoe heb je de opleiding ervaren?
Met plezier. Het waren volle schoolweken. Gemiddeld was ik maar eens in de vier weken op school, maar dat kwam omdat ik de overige weken praktijkervaring in het ziekenhuis opdeed. Ik had een leuke klas en de opleiding was overzichtelijk.

Over welke eigenschappen moet je beschikken van deze opleiding een succes te maken?
Het is een opleiding waarbij de mens en techniek centraal staan. Stralingsfysica is pittige theorie, maar deze theorie maakt je uiteindelijk een stralingsdeskundige in plaats van alleen een medisch geschoolde werknemer. Ook moet je stressbestendig zijn voor de acute situaties die op de werkvloer kunnen ontstaan.

Waarom zou je anderen de opleiding aanraden?
De combinatie werken en leren houdt je gemotiveerd. Hierdoor heb je wel minder de tijd om 'de student uit te hangen'. Je bent immers veel bezig met praktijkervaring opdoen in het ziekenhuis.

Welke praktijkervaring heb je opgedaan tijdens je opleiding?
Veel. Ik werkte tijdens de vierjarige opleiding op de afdeling radiologie in Leiden. Je loopt dan stage bij de eerste hulp, in de operatiekamer (OK) en je maakt jezelf tot een professional op de radiologieafdeling.

Hoe is je carrière verlopen na je afstuderen?
Na het behalen van mijn diploma ging ik op reis door Indonesië en Australië. Tot 2011 ben ik werkzaam geweest op de afdeling Radiologie in het LUMC. Tot op heden werk ik op de afdeling radiologie in het AMC. Ik werk daar met name in de behandelkamers van de interventieradiologie.

Hoe ben je bij je huidige werkgever terecht gekomen?
Via een oud-collega kon ik op sollicitatiegesprek komen in het AMC. De wereld van de radiologie is niet héél groot, dat heeft me geholpen.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij je huidige baan?
Ik werk met name op de interventieradiologie. Hier brengen chirurgen kleine incisies aan in de bloedvaten. Dat wordt minimaal-invasieve ingrepen genoemd. Met behulp van röntgentechnologie worden dan de slangetjes (catheters) gevolgd om op de juiste plek te komen. Deze specialisatie is in het AMC zeer uitgebreid en komt niet in elk ziekenhuis voor.

Waarom heb je voor deze baan gekozen?
Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en de woon-werkafstand is gunstig.

Welke kennis vanuit je opleiding breng je nu in praktijk?
Ik word dagelijks geconfronteerd met de anatomie en pathologie van de mens. Daarnaast moet ik de techniek achter de apparatuur goed kennen. Deze kennis heb ik verworven tijdens mijn opleiding.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Dat is moeilijk te zeggen, maar ik hoop mezelf in ieder geval meer te ontwikkelen binnen de interventieradiologie.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228