Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken duaal

Toelatingseisen MBRT duaal

Je kunt een hbo-opleiding volgen als je een diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig) hebt. Vanwege de technische aard van de opleiding is het van belang dat je voldoende vaardig bent in wiskunde. Heb je moeite met wis- en/of natuurkunde? Welke stof in welke vorm aan bod komt tijdens de eerste periode van de opleiding kun je lezen op Medischebeeldvorming.nl.

Goed om te weten: enkele werkplekken (*) stellen als voorwaarde dat je een N&T- of N&G-profiel hebt, en dat je alle toetsen van de propedeuse binnen één jaar haalt. Vraag hiernaar als je gaat solliciteren.

Havo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij (Wiskunde A of B vereist)

Profiel Natuur & Gezondheid*

Profiel Natuur & Techniek*

Diploma zonder profiel
Mits je geen deficiëntie hebt

Vwo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij 

Profiel Natuur & Gezondheid* 

Profiel Natuur & Techniek*

Diploma zonder profiel
Mits je geen deficiëntie hebt

Mbo en andere

Mbo-4 diploma

Hbo- of wo-propedeuse
Mits je geen deficiëntie hebt

Hbo- of wo-bachelor
Mits je geen deficiëntie hebt

Diploma gelijkwaardig aan bovengenoemde diploma's. 

Mbo 3 of lager

Meer uitleg over toelating

Solliciteren

Om in aanmerking te komen voor de duale variant, moet je zijn aangenomen voor een duale leerplek. Je solliciteert zelf bij een ziekenhuis dat een vacature open heeft staan voor een duale opleidingsplaats. Dit doe je meestal pas als je weet welk werkveld jouw voorkeur heeft (Radiologie, Nucleaire geneeskunde of Radiotherapie), en waar je dat wilt doen. De sollicitatieprocedure kan verschillen per ziekenhuis en afdeling. Verdiep je goed in het werkveld en het duaal-solliciteren voordat je de eerste sollicitatiebrief schrijft.

Meelopen
Een dag meelopen op een afdeling is meestal een onderdeel van de sollicitatieprocedure. Meer informatie over de deelnemende ziekenhuizen vind je hier. De opleiding bemiddelt niet in een duale sollicitatieprocedure.

Vanwege de technische aard van de opleiding is het van belang dat je voldoende vaardig bent in wiskunde. Heb je moeite met wis- en/of natuurkunde? Bekijk dan onderstaande link om te zien welke stof, in welke vorm aan bod komt in de eerste periode van de opleiding. http://www.medischebeeldvorming.nl/

Deficiëntie

Je hebt een vooropleiding zonder de vereiste inhoud (deficiëntie)

Dit is het geval als je een diploma havo of vwo zonder passend profiel of vakkenpakket hebt, of als je hbo-/wo-propedeuse of bachelor niet aansluit bij de opleiding. Dan werk je je achterstand weg en toon je dat aan door een deficiëntietoets met succes af te leggen voordat je studie begint.

Lees meer over deficiëntietoetsen >

Ander diploma

Je hebt een diploma mbo zonder niveauaanduiding, of een ander Nederlands diploma

In het algemeen kun je met de opleiding starten als je diploma vergelijkbaar is met een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt Inholland je diploma. Is de uitslag negatief en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je laten zien dat je toch geschikt bent om de opleiding te volgen via de Toelatingstoets.

Lees meer over de Toelatingstoets >

Buitenlandse vooropleiding

Je hebt een buitenlandse vooropleiding

Als je een diploma in het buitenland hebt gehaald en wilt studeren bij Inholland, ben je ook van harte welkom. Daarvoor moet je diploma wel gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Om de lessen te kunnen volgen, moet je daarnaast het Nederlands voldoende verstaan, spreken en schrijven. Alleen dan haal jij het maximale uit je studie bij Inholland. Daarom moeten studenten met een buitenlandse vooropleiding laten zien dat zij de Nederlandse taal beheersen op niveau B2 (Europese Referentiekader). Dit kan onder andere met een diploma NT2-programma II (onderdelen lezen, schrijven, spreken en luisteren). Je kunt een NT2-examen afleggen bij DUO.

Wanneer je een Nederlandstalige opleiding gaat volgen aan Hogeschool Inholland moet je kunnen aantonen dat alle vier de onderdelen van het Staatsexamen NT2 op uiterlijk 1 september 2024 zijn behaald. Het Staatsexamen Nt2 wordt op het laatst in juli aangeboden.

Voorbereidingscursussen

Moet je een toelatings- of deficiëntietoets maken?

Volg dan een van onze korte voorbereidingscursussen. Hiermee kun je de slagingskans van de toelatings- of deficiëntietoets namelijk flink verhogen. Ook als je je wilt bijscholen of je kennis wilt opfrissen, dan kun je bij ons terecht.

Bekijk onze voorbereidingscursussen >

Wil je straks een vliegende start maken?

Bereid je dan voor op je nieuwe studie met een van onze zomercursussen.

Bekijk al onze zomercursussen

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hulp nodig bij je studiekeuze?

  • Weet je nog niet wat en waar je wilt studeren? Doe dan de online Studiekeuzetest, of volg een Studiekeuzeworkshop met andere studiekiezers.
  • Heb je al een beetje een idee welke opleiding je wilt volgen, en wil je nog een paar laatste punten checken? Stel dan je vraag aan een student of aan het Studie-informatiepunt. Ook kun je voor je studiekeuzevragen terecht bij één van onze vijf Studiekeuze Adviescentra.
  • Wil je kennismaken met de opleiding en de sfeer proeven? Bezoek dan een (online) Open Dag.
  • Heb je vragen en wil je persoonlijk contact met de opleiding? Laat je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228