Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken duaal

"De opleiding is een combinatie van het technische en sociale aspect."

Docent Laila van Zadelhoff

Mijn naam is Laila van Zadelhoff en ik geef les aan de duale opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) in Haarlem. Het vak dat ik geef aan eerste- tweede- en derdejaarsstudenten is praktijk en theorie in radiotherapie, daarnaast ben ik studieloopbaanbegeleider.

Zelf heb ik na het vwo de MBRT opleiding en de Praktijk Begeleideropleiding gedaan aan de Hogeschool Leiden. Hier heb ik ook mijn eerstegraads docentenbevoegdheid behaald. Sinds 2009 ben ik bij Inholland in dienst.

Studenten die deze opleiding volgen moeten goede contactuele eigenschappen hebben en sociaal vaardig zijn. Dat is belangrijk voor het contact met patiënten en begeleiders. Daarnaast is het kunnen samenwerken een belangrijke competentie die je moet beheersen. De technische kant van het vak vraagt om rekenvaardigheid en inzicht; fysica is een vak dat ook belangrijk is. De opleiding is dus een combinatie van het technische en sociale aspect.

Het persoonlijk contact tussen student en docent is belangrijk. Er wordt veel zelfstandigheid gevraagd, maar door de complexiteit van het vak is ondersteuning en begeleiding van de docent onmisbaar.

Duale studenten brengen zelf ervaringen mee uit de praktijk. Ik geef hen alle gelegenheid om die met de andere studenten te delen en er op die manier gebruik van te maken. Zij zijn vaak wat ouder en/of gedragen zich meer volwassen, hebben meer verantwoordelijkheidsgevoel en zijn zich meer bewust van datgene waar ze voor studeren. Door deze aspecten zijn ze vaak vanaf het begin af aan gemotiveerder. Ook tijdens het lesgeven houd ik daar rekening mee. Echter is de stof die ik behandel zowel voor de voltijd- en deeltijdstudenten even nieuw en verschillen dus niet van elkaar.

Mijn tip voor aankomende duale studenten:

Wees je ervan bewust dat je verantwoording moet afleggen aan je werkgever, dat je naast een fulltime baan ook moet studeren. Dat is zwaarder dan een voltijdstudie.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228