Muziek voltijd

Muziek is voor jou een verbindende en inspirerende kracht.

Hbo Muziek

Voor wie

Je hebt bewondering voor muzikanten en producers die die kracht kunnen inzetten op hun eigen manier. Tegelijk besef je dat een theoretische en praktische basis, podiumervaring en kennis van de industrie je kansen vergroten op een succesvolle carrière. En je kunt niet wachten om je eigen muzikale talent vier jaar lang fijn te slijpen en verder te ontwikkelen met professionals uit dit vak.

Studieprogramma Muziek

De vierjarige opleiding Muziek aan het Conservatorium combineert de praktijk met theorie. Je leert hoe je op professionele wijze aan de slag kunt als zelfstandig artistiek ondernemer of als gediplomeerd docent. Hieronder lees je wat je in vier jaar doet. 

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

Bij het Conservatorium Haarlem studeer je aan een muziekinstituut van naam en volg je een muziekopleiding die middenin de wereld van vandaag staat. Je krijgt hier les van ervaren muzikanten, producers en professionals uit de muziekindustrie. Je hebt toegang tot podia en evenementen, en je wordt je bewust van het belang van ondernemerschap in dit vak. Daarnaast ontwikkel je een solide theoretische en praktische basis, leer je jouw talent te delen als leraar en maak je vooral héél veel muziek.

Pop of E-music
Conservatorium Haarlem van Hogeschool Inholland biedt de afstudeerrichtingen Pop en E-music. Voorafgaand aan de opleiding doe je auditie voor één van deze richtingen. Bij beide afstudeerrichtingen krijg je een opleiding aan de hand van de leerlijnen Art, Business en Education, met elk een eigen focus.

Praktijkgericht
Deze studie is sterk praktijkgericht en het maken van muziek staat altijd centraal. Professionals uit de industrie geven voor beide richtingen geregeld masterclasses. Daarnaast ontwikkel je educatieve vaardigheden en ondernemerschap, en ontdek je hoe je goed samenwerkt om het beste uit jezelf te halen.

Studievormen
Naast het ontwikkelen van je creatieve, productionele en muzikale vaardigheden, wordt ook aandacht besteed aan ondernemerschap en muziekeducatie. Naast de wekelijkse lessen bezoek je regelmatig gerenommeerde studio’s, musea, vakbeurzen en festivals. Je doet mee aan (internationale) songwriters camps en volgt interessante masterclasses/workshops. 

Afstudeerrichtingen

Afstudeerrichtingen

De opleiding Muziek heeft twee afstudeerrichtingen: Pop en E-music. Beide richtingen zijn verdeeld in de leerlijnen Art, Business en Education, met elk een eigen focus.

  • Art (creatieve vakken)
    Verwacht bij Pop onder andere instrumentlessen, bandlessen, studiosessies en theorievakken. Als student E-music ga je aan de slag met dance- en muziekproducties in de studio. Je maakt onder andere muziek voor games, films, tv en commercials, leert live-performen als artiest/DJ en krijgt eveneens theorievakken.

  • Business (ondernemende vakken)
    Bij Conservatorium Haarlem word je opgeleid als muzikant/producer die straks zijn brood verdient in de muziekwereld. De meeste muzikanten/producers doen dat in een gemengde beroepspraktijk, waarin je tegelijk optreedt, in de studio zit, lesgeeft en evenementen organiseert. Dat alles vergt ondernemend inzicht, dat je hier ontwikkelt.

  • Education (educatieve vakken)
    Onder education vallen onder meer methodiek (hoe geef je muziekles), je educatiestage en vakken die het schrijven van je scriptie mogelijk maken, zoals onderzoeksvaardigheden.

Afstuderen

Afstuderen

Het vierde jaar staat in het teken van het afstuderen. Je bent nu klaar om te laten zien wat je als professional hebt geleerd, en hoe jij je straks in de markt weet te onderscheiden.

Bachelor of Music
Na je afstuderen heb je toegang tot het mooiste vak dat er is en mag je jezelf Bachelor of Music noemen!

Open Dag 14 december

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Muziek

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze studieloopbaanbegeleiders helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen, adviseert een studentendecaan je graag. In het eerste halfjaar ondersteunen ook tweedejaarsstudenten jou.

 

Studeren in het buitenland?

Studeren in het buitenland verruimt je blik, vergroot je kennis en biedt je een ervaring waar je je leven lang profijt van hebt. Via Hogeschool Inholland kun je een deel van je studie volgen bij andere conservatoria uit ons netwerk. Je behaalde studiepunten tellen mee als je terugkomt in Nederland.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!