Muziek voltijd

Ontwikkel je eigen sound.

Hbo Muziek

Je ontwikkelt je eigen creativiteit en sound. Je optimaliseert je muzikale skills en combineert deze met podiumervaring en ondernemerschap.  Je krijgt les van en werkt met de beste professionals uit dit vak. 

Studieprogramma Muziek

De vierjarige opleiding aan Conservatorium Haarlem combineert de praktijk met theorie. Je leert hoe je op professionele wijze aan de slag kunt als e-musician, producer, sessie-muzikant of creative artist. Hieronder lees je wat je in vier jaar doet. 

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

Bij Conservatorium Haarlem studeer je aan een muziekinstituut van naam en volg je een muziekopleiding die middenin de wereld van vandaag staat. Je krijgt les van ervaren muzikanten, producers en professionals uit de muziekindustrie. Je hebt toegang tot podia en evenementen, en je wordt je bewust van het belang van ondernemerschap in dit vak. Daarnaast ontwikkel je een solide theoretische en praktische basis, leer je jouw talent te delen als leraar en maak je vooral héél veel muziek.

Pop, E-music of Creative Artist
Conservatorium Haarlem van Hogeschool Inholland biedt de richtingen Pop, E-music en Creative Artist. Voorafgaand aan de opleiding doe je auditie voor één van deze richtingen. 

Praktijkgericht
Deze studie is sterk praktijkgericht en het maken van muziek staat altijd centraal. Professionals uit de industrie geven geregeld masterclasses. Naast het ontwikkelen van je creatieve, productionele en muzikale vaardigheden, wordt ook aandacht besteed aan ondernemerschap en muziekeducatie. Naast de wekelijkse lessen bezoek je regelmatig gerenommeerde studio’s, vakbeurzen en festivals. Je doet mee aan (internationale) writers camps en volgt interessante masterclasses en workshops. 

Richting Pop

Pop

De richting Pop leidt je op tot professioneel popmuzikant. Je kunt met je eigen band en muziek een carrière opbouwen en kunt aan de slag als muzikant bij gerenommeerde artiesten of bands (zowel live als in de studio). Je kunt als hoofdvak kiezen uit zang, drums, basgitaar, gitaar en toetsen.

Werkgebied

Je bent een professioneel en allround muzikant die multi-inzetbaar is: op het podium of in de studio. Je beheerst een grote verscheidenheid aan genres. Je kunt razendsnel schakelen, stukken instuderen en inspelen aan de hand van de specifieke wensen van een opdrachtgever. Je hebt een breed netwerk van studio's, platenlabels, publishers, managers, artiesten en mede-sessiemusici. Je verdient je geld als zelfstandig ondernemer door je - veelal op projectbasis - in te laten huren door een keur aan opdrachtgevers. Daarnaast verdien je ook aan je naburige rechten.
Je kunt er voor kiezen aan je carrière te werken door middel van eigen repertoire. Middels zichtbaarheid op podia en/of in de (online) media, bouw je aan je naamsbekendheid en dus aan een zo groot mogelijk publiek. Je opereert als zelfstandig ondernemer, gaat overeenkomsten aan met partijen in de muziekindustrie: platenlabels, publishers, managers of agenten die jou hun specifieke diensten kunnen leveren. Je huurt musici en crewleden in om jou op het podium of in de studio te ondersteunen. Je verdient je inkomen dan vooral uit de drie bekende geldstromen voor een artiest/performer: live-inkomsten, muziekverkoop en auteursrechten.
Je bent ook in staat lessen en cursussen te ontwerpen en verzorgen voor individuen en groepen.

Richting E-music

E-Music

De richting E-music leidt je op tot electronic musician/producer. Je richt je onder andere op het maken van dance- en andere muziekproducties in de studio, het live-performen als artiest/DJ, maar ook op het maken van muziek voor games, films, tv en commercials.

Je leert werken in professionele studio’s met de meest uiteenlopende hardware en softwareprogramma's als Pro Tools, Logic en Ableton. De theorievakken, zoals harmonieleer, muziekgeschiedenis, solfège, transcriptions en rhythm & timing zijn identiek aan het programma van Pop, waardoor je een brede muzikale basis meekrijgt.

Nederland staat wereldwijd bekend als het land van succesvolle producers/DJ’s en de opleiding E-music sluit hier naadloos op aan. 

Richting Creative Artist

Creative Artist

De muziekmarkt is aan het veranderen. Digitale techniek en digitale distributie zorgen ervoor dat muzikanten steeds meer zelf kunnen doen. Muzikanten bij wie het eigen songmateriaal centraal staat, die eigen artistieke concepten ontwikkelen, uitvoeren en verkopen.

Bij de richting Creative Artist staan drie elementen centraal: creëren, produceren en communiceren.

Bij creëren staat het ontdekken en ontwikkelen centraal. De creative artist is in staat om concepten te bedenken en ontwikkelen ten behoeve van zijn muzikantschap. De creative artist laat creativiteit, eigenheid en excellentie op het gebied van de ontwikkeling van onderscheidende producten zien in plaats van de focus op ambachtelijke competenties zoals virtuositeit.

Bij produceren staat het daadwerkelijke maken van het artistieke/muzikale product centraal. De creative artist heeft hier zelf een concreet aandeel in, maar weet ook andere artistieke professionals aan te trekken die samen met hem het artistieke concept kunnen realiseren.

Bij communiceren ligt de nadruk op het uitdragen en vermarkten van het product, ofwel het product een publiek geven. Daarnaast wordt van de creative artist verwacht dat hij aan een carrièreplan werkt en verdienmodellen onderzoekt om inkomen te kunnen genereren uit zijn artistieke uitingen.

Associate degree Electronic Music

Ad E-music

De Associate Degree Electronic Music is de nieuwe tweejarige opleiding voor getalenteerde  producers/artiesten die naast hun carrière part-time willen studeren om zich nog verder professioneel te ontwikkelen.  Met de hulp van onze docenten en professionals uit het werkveld ga je aan de slag om jouw  doelen scherp te stellen en te  verwezenlijken.

De eerste lichting van de Associatie Degree Electronic Music is in februari 2021 gestart en bevat artiesten met verschillende soorten achtergronden en stijlen. Interesse om in september 2024 te starten? Meld je aan voor de volgende Open Avond, schrijf je vóór 25 februari 2024 in voor de audities of mail naar conservatorium@inholland.nl voor meer informatie!

Check ook: https://e-musiceducation.com

Afstuderen

Afstuderen

Het vierde jaar staat in het teken van het afstuderen. Je bent nu klaar om te laten zien wat je als professional hebt geleerd en hoe jij je straks in de markt weet te onderscheiden.

Bachelor of Music
Na je afstuderen heb je toegang tot het mooiste vak dat er is en mag je jezelf Bachelor of Music noemen!

Open Avond woensdag 13 december

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit de opleiding

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze studieloopbaanbegeleiders helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen, adviseert een studentendecaan je graag. In het eerste halfjaar ondersteunen ook tweedejaarsstudenten jou.

 Studeren in het buitenland?

Studeren in het buitenland verruimt je blik, vergroot je kennis en biedt je een ervaring waar je je leven lang profijt van hebt. Via Hogeschool Inholland kun je een deel van je studie volgen bij andere conservatoria uit ons netwerk. Je behaalde studiepunten tellen mee als je terugkomt in Nederland.

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Muziek voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228