Muziek voltijd

Je kent je eigen muzikaliteit goed, hebt een stevige theoretische basis en je beheerst je instrument als nooit tevoren.

Na je opleiding 

Na je studie kun je als professioneel muzikant/producer aan de slag. Je kent je eigen muzikaliteit goed, hebt een stevige theoretische basis en je beheerst je instrument als nooit tevoren. Je weet wat er komt kijken bij ondernemerschap in dit vak. Bovendien heb je geleerd hoe je muzikaal talent inzet om er je brood mee te verdienen op een authentieke, overtuigende en duurzame manier.

Dit is straks jouw werkveld
De richting Pop leidt je op tot professioneel popmuzikant. Je kunt met je eigen band en muziek een carrière opbouwen en kunt aan de slag als muzikant bij gerenommeerde artiesten of bands (zowel live als in de studio). De richting E-music leidt je op tot electronic musician/producer. Je richt je onder andere op het maken van dance- en andere muziekproducties in de studio, het live-performen als artiest/DJ, maar ook op het maken van muziek voor games, films, tv en commercials.  De Creative Artist is in staat om concepten te bedenken en ontwikkelen. Het eigen songmateriaal staat centraal waarbij creativiteit, eigenheid en excellentie te zien is.

Wat houdt jouw baan straks in?

Waar komen afgestudeerden aan deze opleiding zoal terecht? Hier vind je een indruk van de beroepen die met deze studie binnen handbereik liggen.

Werkgebied Pop

Je bent een professioneel en allround muzikant die multi-inzetbaar is: op het podium of in de studio. Je beheerst een grote verscheidenheid aan genres. Je kunt razendsnel schakelen, stukken instuderen en inspelen aan de hand van de specifieke wensen van een opdrachtgever. Je hebt een  netwerk van studio's, platenlabels, publishers, managers, artiesten en mede-sessiemusici. Je verdient je geld als zelfstandig ondernemer door je - veelal op projectbasis - in te laten huren door een keur aan opdrachtgevers. Daarnaast verdien je ook aan je naburige rechten.
Je kunt er ook voor kiezen aan je carrière te werken door middel van eigen repertoire. Middels zichtbaarheid op podia en/of in de (online) media, bouw je aan je naamsbekendheid. Je opereert als zelfstandig ondernemer, gaat overeenkomsten aan met partijen in de muziekindustrie: platenlabels, publishers, managers of agenten die jou hun specifieke diensten kunnen leveren. Je verdient je inkomen dan vooral uit de drie bekende geldstromen voor een artiest: live-inkomsten, muziekverkoop en auteursrechten. Je bent ook in staat lessen en cursussen te ontwerpen en verzorgen voor individuen en groepen.

Werkgebieden E-music

Studio
Je bent een prof in de audiorecording studio en hebt ervaring met recording, mixen en produceren. Je beheerst relevante hard- en software op hoog niveau en hebt kennis van akoestiek. Daarnaast kan je omgaan met artiesten, waarbij de juiste mix van dienstbaarheid en de eigen deskundige en artistieke visie wordt gehanteerd. 

Electronic music 
Je bent bedreven in het componeren en produceren van dancemuziek. Je beschikt over diepgaande kennis van audiosoftware en relevante hardware. Je weet wat er in de markt speelt, zodat je muziek 'exploitabel' kan maken. Naast het 'achter de schermen' produceren van dancetracks, ben je eventueel ook zelf DJ  in clubs en/of op festivals in binnen- en buitenland. Als zelfstandig ondernemer verdien je via royalty's, inkomsten uit liveoptredens, verkoop van geluidsdragers en auteursrechten.

Media
Je bent een allround musicus die zich bezighoudt met het componeren en produceren van muziek en sounddesign voor mediatoepassingen zoals soundscapes en scores voor films en tv-series, commercials of games. Je beheerst relevante audiosoftware en hardware. Je hebt een uitgebreid netwerk van potentiële opdrachtgevers, zoals mediabedrijven, gameproducenten en reclamebureaus. Je werkt als zelfstandig ondernemer en verdient onder meer geld middels opdrachten en auteursrechten of is in dienst van een mediabedrijf.

Open Avond 1 november

Meld je aan!

Schrijf je in voor 25 februari

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Een opleiding aan Hogeschool Inholland bereidt voor op een volwaardige loopbaan in de beroepspraktijk. Toch zijn er studenten die zich na hun afstuderen nog verder willen ontwikkelen. Geldt dat straks voor jou, dan kun je een geschikt programma volgen aan diverse universiteiten.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228