Muziek voltijd

"De afgelopen jaren heb ik meerdere malen op het North Sea Jazz Festival en Lowlands gestaan."

Afgestudeerde Pieter Bakker

Momenteel ben ik aan het touren met Akwasi (Zwart Licht), mijn eigen band (Van Huys Uit) staat momenteel op verschillende landelijke radio playlists dus dat wordt steeds drukker. Daarnaast ben ik een album aan het maken met Lefties Soul Connection en met Rob Dekay, een zanger uit Deventer waar ik heel veel van verwacht!

Mijn carrière is heel goed verlopen na Conservatorium Haarlem. De afgelopen jaren heb ik meerdere malen op het North Sea Jazz Festival en Lowlands gestaan en ben ik ambassadeur van de vrijheid geweest (je-weet-wel Helikopter met 5 mei :)) Daarnaast ben ik zo'n beetje op elk festival in Nederland geweest en heb een paar hele leuke buitenlandse tourtjes gedaan. Onder andere in Engeland, Spanje, Turkije en Japan.

Sinds mijn afstuderen en eigenlijk daarvoor al heb ik heel veel werk gehad en ben ik op veel leuke plekken geweest. Ik heb altijd een drive om nog verder te komen.
Het belangrijkste ingrediënt voor het feit dat ik altijd genoeg en leuk werk heb binnen gekregen is omdat ik heel hard werk, ik bereid me goed voor, kom op tijd en zorg dat ik alles voor elkaar heb. Iets wat voor mij ook belangrijk is geweest is dat ik altijd een doel voor ogen heb gehad en nog steeds heb. Dat doel kan natuurlijk veranderen als je het eenmaal haalt, maar zo blijf je gretig en staan de keuzes die je maakt in het teken van dat doel. Bijvoorbeeld; ga ik 100 x met een coverband op stap en verdien ik dan lekker wat geld of ga ik dat niet doen zodat ik niet vast kom te zitten in dat wereldje. Het is allebei oké om te doen maar voor mij is altijd de belangrijkste vraag geweest: waarom zou ik voor het een of het ander kiezen en wat brengt het mij op de lange termijn.

Het leukste wat ik in mijn studie heb gedaan was het optreden met Candy Dulfer wat we op het Canadaplein (Zomer op het Plein, red) hebben gegeven. Een hele goede leerervaring en in het spelen van die muziek had ik veel plezier. Ik zie de toekomst positief in, er komen een aantal hele leuke projecten aan waar ik met heel veel plezier aan werk. Ik verwacht dat er veel mensen zijn die dit leuk gaan vinden. Verder is het moeilijk om precies te weten wat de toekomst gaat brengen, de komende 2 jaar is behoorlijk overzichtelijk maar ik heb nog geen flauw idee waar ik over 5 jaar mee bezig ben. Dat houdt je ook scherp en maakt het leuk trouwens.

Wat ik wil meegeven aan de huidige en toekomstige studenten van Conservatorium Haarlem is; ontdek waar je echt goed in bent en wat je het leukst vindt om te doen en ga daar vervolgens vol voor. Iedereen op het conservatorium kan muziek maken maar iedereen heeft ook een of meerdere kwaliteiten die uniek zijn en jou tot de muzikant maken die je bent, dat is waar mensen je uiteindelijk voor bellen. Dus niet te snel genoegen nemen met wat je nu aan het doen bent maar verder kijken en je blijven ontwikkelen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228