Muziek voltijd

"Het is uniek dat een klein conservatorium als het onze een samenwerking aangaat met het grootste en beroemdste muziekeducatie-instituut ter wereld."

Exclusief partnership Conservatorium Haarlem en Berklee

Het Conservatorium van Inholland Haarlem en Berklee College of Music (Boston, VS) hebben een partnership-overeenkomst getekend voor een exclusieve samenwerking. Het partnership betekent dat Conservatorium Haarlem deel gaat uitmaken van het Berklee International Network (BIN), een netwerk van de meest prestigieuze conservatoria op het gebied van ‘popular music’ ter wereld.

Het BIN heeft 20 leden uit 19 landen, waaronder conservatoria in Japan, Zuid-Korea, Canada, Australië, China en Brazilië. Het netwerk ontwikkelt programma’s en evenementen die het globale karakter van de opleidingen verrijken en zo kansen creëren voor studenten, staf en alumni. Conservatorium Haarlem zal de eerste en enige BIN-partner zijn in Nederland.

Uitwisseling van kennis en studenten

De partners komen eens per twee jaar bijeen op wisselende wereldwijde locaties voor samenwerking en kennisuitwisseling op tal van terreinen. Ook zullen docenten van Berklee regelmatig naar Haarlem afreizen voor masterclasses en docenten van Inholland Haarlem reizen op hun beurt naar Boston. Jaarlijks bezoekt een delegatie studenten uit Haarlem Berklee in Boston alwaar zij een week lang lessen en masterclasses volgen. Studenten kunnen straks mogelijk ook versneld gaan instromen in het studieprogramma van Berklee. Een delegatie Berklee studenten ‘songwriting’ zal nog dit jaar mee doen aan het International Writers Camp van Conservatorium Haarlem, net als een vijftal andere Berklee-partners uit onder andere Sydney, Hongkong en Kuala Lumpur.

Ondernemerschap speerpunt

Arjen Davidse, artistiek leider Conservatorium Haarlem: “Het is natuurlijk uniek dat een klein conservatorium als het onze een samenwerking aangaat met het grootste en beroemdste muziekeducatie-instituut ter wereld. Berklee heeft maar liefst 4500 studenten uit tachtig verschillende landen, plus nog een miljoen online studenten vanuit de gehele wereld. Toen ze hier dit voorjaar met een delegatie rondliepen, waren ze oprecht onder de indruk van onze aanpak en visie. Zo is bijvoorbeeld ondernemerschap bij ons echt een speerpunt en hebben we zeer professionele faciliteiten als een eigen podium en diverse opnamestudio’s.”

Conservatorium Haarlem biedt twee afstudeerrichtingen, Pop en E-music, en kreeg onlangs een hoge beoordeling in de Keuzegids HBO 2017. De opleiding ontving hiermee de speciale kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2017’. Voor het Conservatorium is het het tweede kwaliteitszegel op rij. Ook werd de opleiding zeer hoog gewaardeerd in de landelijke Nationale Studenten Enquête.

Berklee College of Music

De oprichting van Berklee College Of Music in 1945 was gebaseerd op het revolutionaire principe dat het bestuderen en uitoefenen van hedendaagse muziek de beste manier is om studenten voor te bereiden op een carrière in de muziek. Berklee evolueert continu om de actuele werkelijkheid van de muziekindustrie te blijven reflecteren, pionierend met bachelor degrees in bijvoorbeeld performance, music business/management, songwriting, muziektherapie en filmmuziek. Berklee fuseerde in juni 2016 met Boston Conservatory en daarmee ontstond ‘s werelds meest veelzijdige en dynamische platform op het gebied van educatie voor muziek, dans, theater en aanverwante beroepen.

Met een focus op global learning verschaft de Berklee campus in het Spaanse Valencia middels masteropleidingen de mogelijkheid tot studeren in het buitenland, terwijl er via Berklee Online wereldwijd studenten op afstand klassen volgen diploma’s behalen. Het Berklee City Music Network biedt naschoolse muziekeducatie voor achtergestelde tieners op meer dan veertig locaties in de VS en Canada. Met een studentenpopulatie die meer dan veertig landen vertegenwoordigt, een grote verhouding internationale studenten (gemiddeld meer dan veertig procent), en zowel alumni als staf die samen meer dan 360 Grammy en Latin Grammy awards hebben gewonnen, is Berklee ‘s werelds voornaamste leeromgeving voor de muziek van vandaag, en morgen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228