Pedagogiek voltijd

Je stimuleert de ontwikkeling van kinderen en jongeren en begeleidt en ondersteunt (beroeps)opvoeders.

Na je opleiding Pedagogiek

Na het afstuderen ga je aan de slag als pedagoog. Je stimuleert de ontwikkeling van kinderen en jongeren, en begeleidt en ondersteunt (beroeps)opvoeders. Je kent de juiste aanpak bij bijvoorbeeld psychosociale problematiek, ontwikkelingsproblematiek en begeleiding bij specifieke beperkingen. Je werkt samen met andere professionals in multidisciplinaire teams om de opvoedingsrelatie te versterken. Er wordt in teams gewerkt, in een instelling of binnen een wijk. De pedagoog is breed inzetbaar binnen het pedagogische werkveld.

Je wordt opgeleid tot:

 • Pedagogisch werker gezinsbegeleiding
 • Opvoedingsondersteuner
 • Groepsopvoeder psychiatrie/ggz-agoog Jeugd
 • Leidinggevende kinderdagverblijf
 • Beleidsmedewerker

Je wordt niet opgeleid tot:

 • Leerkracht
 • Jeugdpsycholoog

Wat houdt jouw baan straks in?

Met deze opleiding kun je onder meer werken in onderstaande functies:

 • Pedagogisch werker gezinsbegeleiding/ orthopedagogisch hulpverlener
  Je adviseert ouders en begeleidt gezinnen bij de opvoeding van kinderen. Je stelt een behandelplan op en helpt het gezin dat plan uit te voeren. Je verandert het gedrag van het kind en de reacties van de ouders, met als doel om de relatie tussen ouder en kind te verbeteren.
 • Opvoedingsondersteuner
  Je geeft voorlichting over het opvoeden van kinderen. Je begeleidt bijvoorbeeld groepen kinderen met bepaalde problematiek; je organiseert activiteiten en je signaleert (sociaal)pedagogische problemen bij de kinderen. Je stelt de inhoud samen en vormgeving van voorlichtingsmateriaal, overlegt met ouders, leerkrachten, artsen, maatschappelijk werkers en psychologen en je werkt daarbij veelal samen in een wijkteam.
 • Groepsopvoeder psychiatrie/ggz-agoog Jeugd
  Je bent werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie en je begeleidt kinderen met ernstige problemen om hun ontwikkeling te stimuleren. Je begeleidt hen een-op-een of in groepsverband. Ook werk je samen met andere hulpverleners en betrek je ouders of opvoeders bij het vormgeven van jouw behandelplan.

 • Leidinggevende kinderdagverblijf
  Je geeft dagelijks leiding aan groepsleiders binnen een kinderdagverblijf. Je coacht en instrueert het personeel, stelt roosters op en zorgt voor een soepel lopende organisatie. Je draagt zorg voor een ontwikkelingsgericht opvoedingsklimaat en ontwikkelt pedagogisch beleid voor jouw instelling.

 • Beleidsmedewerker
  Als beleidsmedewerker ontwikkel en evalueer je pedagogisch (overheids)beleid. Je signaleert ontwikkelingen, verricht onderzoek, verzamelt informatie en formuleert beleidsplannen en nota's, om de positie van kinderen in de samenleving te verbeteren, bijvoorbeeld bij gemeenten

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Pedagogiek?

Oguz Dulkadir behaalde zijn bachelordiploma Pedagogiek bij Inholland in Diemen. Daarna studeerde hij Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2006 richtte hij de Weekend Academie op. Bekijk het bijzondere verhaal van Oguz en zie met welke passie en drijfveren hij de Weekend Academie is begonnen.

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Na de opleiding Pedagogiek kun je doorstuderen aan verschillende hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland. Leraar worden behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Je kunt kiezen voor onder andere de volgende opleidingen:

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!