Pedagogiek voltijd

Je stimuleert de ontwikkeling van kinderen en jongeren en begeleidt en ondersteunt opvoeders.

Na je opleiding Pedagogiek voltijd

Na je bachelor Pedagogiek kun je aan de slag als pedagoog. Jij draagt nu de erkende titel Bachelor of Arts in Pedagogiek. Je stimuleert de ontwikkeling van kinderen en jongeren, en begeleidt en ondersteunt opvoeders. Je kiest precies de juiste aanpak bij bijvoorbeeld psychosociale problematiek, ontwikkelingsproblematiek en begeleiding bij specifieke beperkingen. Je werkt samen met andere professionals om de opvoedingsrelatie te versterken. In teams, in een instelling of binnen een wijk. Als pedagoog kun je terecht op allerlei plekken binnen het pedagogische werkveld.

Je wordt opgeleid tot:

 • Pedagogisch werker gezinsbegeleiding
 • Opvoedingsondersteuner
 • Groepsopvoeder psychiatrie 
 • Leidinggevende kinderdagverblijf
 • Beleidsmedewerker

Je wordt niet opgeleid tot:

 • Leerkracht
 • Jeugdpsycholoog

Wat houdt jouw baan straks in?

Met deze opleiding kun je onder meer werken in deze beroepen:

 • Pedagogisch werker gezinsbegeleiding/ orthopedagogisch hulpverlener
  Je adviseert ouders en begeleidt gezinnen bij de opvoeding van kinderen. Je stelt samen met het gezin een begeleidingstraject op en helpt het gezin dat plan uit te voeren. Zo verbeter jij de relatie tussen ouder en kind.
 • Opvoedingsondersteuner
  Je geeft voorlichting over het opvoeden van kinderen. Je begeleidt bijvoorbeeld groepen kinderen met bepaalde problematiek; je organiseert activiteiten en je signaleert (sociaal)pedagogische problemen bij de kinderen. Je stelt de inhoud samen en vormgeving van voorlichtingsmateriaal, overlegt met ouders, leerkrachten, artsen, maatschappelijk werkers en psychologen en je werkt daarbij vaak samen in een wijkteam.
 • Groepsopvoeder psychiatrie/ggz-agoog Jeugd
  Je werkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie en je begeleidt kinderen met ernstige problemen om hun ontwikkeling te stimuleren. Je begeleidt hen een-op-een of in groepsverband. Ook werk je samen met andere hulpverleners en betrek je ouders of opvoeders bij het vormgeven van jouw behandelplan.

 • Leidinggevende kinderdagverblijf
  Je geeft dagelijks leiding aan groepsleiders binnen een kinderdagverblijf. Je coacht het personeel, stelt roosters op en bent verantwoordelijk voor een soepel lopende organisatie. Je zorgt voor een ontwikkelingsgericht opvoedingsklimaat en ontwikkelt pedagogisch beleid voor jouw instelling.

 • Beleidsmedewerker
  Als beleidsmedewerker ontwikkel en evalueer je pedagogisch (overheids)beleid, bijvoorbeeld bij gemeenten. Je signaleert ontwikkelingen, doet onderzoek, verzamelt informatie en stelt beleidsplannen en nota's op, om de positie van kinderen in de samenleving te verbeteren.

Registratie jeugd- en gezinsprofessional
Wil je graag in de jeugdzorg werken? Het is tegenwoordig verplicht om hiervoor de officiële registratie Jeugd- en gezinsprofessional aan te vragen. Ons onderwijsprogramma zorgt ervoor dat je gelijk na afronding van de bachelor deze registratie bij SKJ kunt aanvragen.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Pedagogiek?

Oguz Dulkadir behaalde zijn bachelordiploma Pedagogiek bij Inholland in Diemen. Daarna studeerde hij Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2006 richtte hij de Weekend Academie op. Bekijk het bijzondere verhaal van Oguz en zie met welke passie en drijfveren hij de Weekend Academie is begonnen.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Na de opleiding Pedagogiek kun je doorstuderen aan verschillende hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland.

 

Je kunt kiezen voor onder andere de volgende opleidingen:

 • Tweejarige Master Pedagogiek.
 • Eenjarige kopopleiding Leraar Pedagogiek.
 • Orthopedagogiek of Pedagogische Wetenschappen (via een premaster).

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228