Pedagogiek voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het aan student Isabelle van der Poel

Mijn naam is Isabelle van der Poel en ik ben 19 jaar. Ik ben momenteel tweedejaarsstudent Pedagogiek aan Hogeschool Inholland Amsterdam.

Bij de opleiding Pedagogiek word je breed opgeleid. Je leert over kinderen, jongeren en hun opvoeders. Daarnaast leer je in het eerste leerjaar vooral jezelf goed kennen. Om een succesvolle hulpverlener te zijn, is het namelijk belangrijk om je bewust te zijn van jouw eigen kwaliteiten en aandachtspunten. Als pedagoog moet je tenslotte stevig in je schoenen staan en je verantwoordelijk voelen.

Verder is het als pedagoog belangrijk om communicatief sterk te zijn. In de opleiding leer je daarom verschillende communicatietechnieken, maar ook om oplossingsgericht te denken. Als pedagoog denk je in oplossingen - niet in problemen. Samen met de opvoeders, kinderen en jongeren zoek je naar die passende oplossingen.

In de opleiding leer je de doelgroep goed kennen via praktijkopdrachten. Je voert vaak gesprekken met kinderen, jongeren en ouders om verschillende gesprekstechnieken te oefenen. Zo maak je tijdens de opleiding kennis met verschillende soorten gezinnen, en leer je om je aan te sluiten bij hun leefwereld.

Wat ik fijn vind aan studeren bij Inholland Amsterdam is de sfeer. De lessen van Pedagogiek vinden dicht bij elkaar plaats. Hierdoor leer je je medestudenten goed kennen. Ook de docenten doen echt moeite om je persoonlijk te leren kennen. Dit zorgt voor een hele fijne sfeer binnen de studie.

Wil jij meer weten over de opleiding Pedagogiek? Stuur mij dan een mailtje!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228