Sociaal Juridische Dienstverlening voltijd

"Het diploma opent vele deuren naar werk, maar je moet er wel veel voor doen."

Docent Cliff Niccolson

Ik doceer de vakken arbeidsrecht, huurrecht, privaatrecht, vreemdelingenrecht, bestuursrecht, ambtenarenrecht, personen- en familierecht en internationaal recht en strafrecht. Deze vakken geef ik zowel aan voltijd- als deeltijdstudenten van alle studiejaren.

Zelf heb ik Rechten gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Voordat ik als docent in dienst kwam bij Inholland ben ik vijftien jaar werkzaam geweest bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in diverse functies, zoals juridisch medewerker en procesvertegenwoordiger. Ik maak veel gebruik van mijn vroegere werkzaamheden bij de IND gebruik ik bij het lesgeven.

Naast docent ben ik ook studieloopbaanbegeleider, projectleider, lid van de examencommissie en de accreditatiecommissie en ik ben afstudeercoach.
Bij deze opleidingen zie je vooral praktisch ingestelde studenten die graag andere mensen met juridische problemen willen helpen. Het persoonlijke contact tussen student en docent is goed: studenten komen vaak naar mij toe voor een praatje of om over hun problemen te praten.

Afgestudeerden komen terecht bij uiteenlopende instellingen, zoals woningbouwcorporaties, Juridisch Loket, Jeugdzorg en Reclassering, maar ook bij gemeenten, ministeries of de Sociale Dienst.

Mijn tip voor aankomende studenten:

Bereid je altijd voor op de lessen, maak een goede planning en begin vanaf het begin met hard studeren. Het diploma opent vele deuren naar werk, maar je moet er wel veel voor doen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228