Technische Bedrijfskunde deeltijd

Ben jij klaar voor een leidinggevende functie? Deze opleiding maakt je aantrekkelijk voor je werkgever. 

Hbo Technische Bedrijfskunde deeltijd

Voor wie

Wil jij doorgroeien naar bijvoorbeeld een meer leidinggevende functie? Maar mis je bepaalde kennis en vaardigheden? Of wil je jezelf om laten scholen of verder ontwikkelen? Dan is de opleiding Technische Bedrijfskunde echt iets voor jou. Je zult merken dat je (de echte) knelpunten binnen een bedrijfsomgeving sneller herkent en deze vervolgens makkelijker oplost. Zo word je breed en flexibel inzetbaar bij je huidige of toekomstige werkgever. Het zou zomaar kunnen dat je werkgever je al tijdens de opleiding een andere (hogere) functie aanbiedt. Of dat een opdrachtgever je graag in dienst wil nemen. 

Studieprogramma Technische Bedrijfskunde deeltijd

De deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je tijdens de studie doet.

De opleiding

De opleiding

Bij de bacheloropleiding Technische Bedrijfskunde leer je bedrijfsprocessen te ontwerpen en verbeteren. Deze processen helpen een bedrijf om efficiënt en effectief te werken. Je leert over alle onderdelen van de organisatie: de productieafdelingen, verkoop en marketing, distributie, maar ook financiën en personeelszaken. Je wordt opgeleid tot manager, adviseur of ondernemer in een industriële bedrijfsomgeving. Fijn dus als je interesse hebt in mensen, organisaties, technologie, economie en marketing.

De flexibele deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde is opgebouwd uit modules van 30 EC waarin een bepaald thema centraal staat. De action learningopdrachten geven je de kans om wat je geleerd hebt meteen in de praktijk te brengen. Ook volg je colleges, workshops en andere onderwijsactiviteiten op de locatie Alkmaar. Deze worden meestal gehouden op maandag.

Programma

Programma

De opleiding bestaat uit 8 modules (semesters) van elk 30 EC (European Credits). Een module is gekoppeld aan eenheden van leeruitkomsten, een thema en bestaat uit drie onderdelen:

  • Action learningopdracht: taken die je ook in je beroep zou kunnen tegenkomen en opdrachten. Je leert aan de hand van situaties uit de beroepspraktijk. Door taken uit de praktijk uit te voeren laat je zien dat je de leeruitkomsten haalt. Dit is goed voor je eigen ontwikkeling en voor de opdracht- of werkgever.
  • Body of Knowledge: kennisverwerving.
    Door workshops bij te wonen en zelfstudie krijg je de kennis die je écht moet hebben als  technisch bedrijfskundig ingenieur. Wij toetsen jou kennis op die vakgebieden via opdrachten en tentamens.
  • Professionalisering: je maakt samen met je leercoach een (studie)loopbaanplanning. Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en ontwikkel je vaardigheden die voor je latere beroepsuitoefening onmisbaar zijn.

De thema's waaraan de modules gekoppeld zijn, komen rechtstreeks uit de beroepspraktijk van de technisch bedrijfskundige. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Organisatie en omgeving
  • Arbo, ergonomie en milieu
  • Assetmanagement
  • Operational excellence
  • Ondernemen en innoveren

Afstuderen

Afstudeeropdracht

Als je alle noodzakelijke leeruitkomsten hebt behaald / aangetoond, sluit je de opleiding af met een afstudeeropdracht. Dit is de kroon op je werk. Je laat daarmee zien dat je op hbo-niveau in een professionele (technische) omgeving kunt werken.  En je bewijst dat je expert bent op het gebied van jouw afstudeeronderwerp.

Bachelor of Science / Ing.

Na je afstuderen ontvang je de graad van Bachelor of Science en mag je jezelf BSc of ingenieur (ing.) noemen.

Open Avond 6 november

Meld je aan!

Haal het beste uit Technische Bedrijfskunde deeltijd

Studiebegeleiding

Om je leerproces en de keuzes die je daarbij moet maken te ondersteunen, krijg je een leercoach toegewezen. In individuele gesprekken wordt je leerplan besproken. Mocht je bepaalde moeilijkheden bij de studie ervaren, dan kun je een beroep doen op je begeleider. Heb je vragen of problemen van meer persoonlijke aard? Dan kun je daarmee bij een studentendecaan terecht. In deze opleiding sta je er sowieso niet alleen voor. Er zijn veel peersessies en een online community waarbij je nauw samenwerkt met andere studenten.

 

 

Studievereniging

De opleiding is in het trotse bezit van een studievereniging. De studievereniging Technische Bedrijfskunde (TBK) zorgt ervoor dat studenten de mogelijkheid hebben om tijdens de studie meer kennis op te doen door middel van excursies, masterclasses, lezingen en andere activiteiten. Ook organiseert zij elk studiejaar een buitenlandse reis. Je bezoekt dan bedrijven, woont colleges bij van een hogeschool ter plaatse en legt contacten met buitenlandse studenten. Door al deze activiteiten kun je je netwerk aanzienlijk uitbreiden.

Nieuws vanuit de opleiding Technische Bedrijfskunde

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228