Technische Bedrijfskunde deeltijd

“Je krijgt meer kennis van de gehele bedrijfsvoering”

Student Maarten van den Oever

Student Maarten van den Oever

Mijn naam is Maarten van den Oever, 39 jaar en student aan de deeltijdvariant van de opleiding Technische Bedrijfskunde.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen en waarom bij Inholland?
Tijdens mijn werk merkte ik dat ik, met mijn mbo-opleiding tegen een plafond aanzat. Ik was al enige tijd op zoek naar een passende opleiding, maar de opleidingen die door mijn werk vergoed werden, waren vooral opleidingen waarin je meer verdieping in de techniek zou krijgen. Ik was juist op zoek naar een opleiding die mij meer verbreding zou geven. In de opleiding Technische Bedrijfskunde zit niet alleen de technische kant maar ook het managementgedeelte. Dit trok mij erg aan.

De keuze voor Inholland heb ik gemaakt na een bezoek aan een Open Avond. De ontspannen sfeer en de duidelijke uitleg hebben me overgehaald om de opleiding te gaan volgen.

Wat vind je van de opleiding tot nu toe?
Ik zit nu in het laatste jaar en ik heb een ontzettend leuke tijd gehad. Omdat je veel verschillende vakken krijgt, leer je om problemen vanaf meerdere kanten te bekijken.  Ook krijg je meer kennis van de gehele bedrijfsvoering. Hierdoor begrijp je beter waarom een onderneming bepaalde beslissingen neemt en leer je zelf ook betere besluiten te nemen. Er is ook een goed balans tussen onderzoeken die je gezamenlijk uitvoert en zelfstandig werken. Deze afwisseling zorgde ervoor dat ik gemotiveerd bleef.

Hoe ervaar je de combinatie van privé, werk en opleiding?
Het kan soms best pittig zijn om deze opleiding naast je werk te doen. Ik heb door de jaren heen wel wat afspraken moeten afzeggen. Maar je krijgt ook een hoop voldoening uit de geleerde stof die goed aansluit bij de praktijk. Doordat je meer theoretische kennis krijgt wordt het werk ook weer makkelijker.

Hoe is het contact tussen studenten en docenten?
Doordat je samen onderzoeken uitvoert, heb je veel contact met je medestudenten. In de klas wordt veel gelachen naast de serieuze momenten. Twee jaar geleden zijn we begonnen met een BBQ en dit wordt nu een jaarlijkse traditie.
De docenten zijn sociaal en het contact met de docenten is erg laagdrempelig. Vragen worden snel beantwoord en de docenten zijn altijd bereid extra tijd vrij te maken om uitleg te geven.

Waar zie jij jezelf in de toekomst?
Toen ik mijn opleiding begon, werkte ik als productiemedewerker bij Tata Steel. Tijdens de opleiding heb ik de stap naar assistent-teamleider en daarna teamleider gemaakt. Nu werk ik als voorman Beheer Onderhoud Inzameling bij de Huisvuilcentrale (HVC) in Alkmaar. Ik sluit een vervolgopleiding niet uit. Dus ik weet nog niet hoe mijn toekomst eruitziet.

Waarom zou je deze opleiding aanraden?
Het is een erg veelzijdige opleiding, waarin je veel kennis opdoet en waarin je ook jezelf beter leert kennen.

Heb je een tip voor aankomende deeltijdstudenten?
Ik zou (met eventuele partner) een Open Dag bezoeken. Hier kun je kennismaken met docenten en (oud-)studenten. Zij kunnen alle vragen beantwoorden. Het is belangrijk dat het thuisfront ook achter de beslissing staat. Zonder de hulp van mijn vrouw was het niet gelukt om zo ver te komen.

Vergeet tijdens de opleiding niet om deel te nemen aan allerlei activiteiten. Mijn week Texel, waar we met een groep studenten een actueel probleem voor het eiland moesten oplossen, had ik niet willen missen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228