Technische Bedrijfskunde voltijd

Nadat je je voor de opleiding hebt aangemeld in Studielink, ontvang je vanuit de Centrale Studentenadministratie per e-mail meer informatie over jouw Studiekeuzecheck en jouw persoonlijke Studiekeuzecheckpagina in Selfservice. De Studiekeuzecheck helpt je te bepalen of de opleiding die je hebt gekozen echt bij je past. Niet alleen omdat je dan met meer plezier je opleiding volgt, maar ook omdat de kans groter is dat je deze opleiding met succes afrondt. De studiekeuzecheck bij Inholland bestaat uit de volgende verplichte onderdelen:
1. Je vult vooraf een online vragenlijst in. De uitslag ontvang je direct per mail.
2. Indien van toepassing maak je vooraf een huiswerkopdracht en neemt deze mee.
3. Je neemt deel aan de bijeenkomst bij Inholland waar je hoort wat jouw advies is. Binnen een aantal dagen ontvang je een bevestiging van het advies ook per e-mail.

Hoe ziet het programma van de Studiekeuzecheck bij Technische Bedrijfskunde er uit?

De Studiekeuzecheck van de opleiding Technische Bedrijfskunde bestaat uit één dagdeel. Voorafgaand doe je de onlinetest en maak je een huiswerkopdracht (pdf), die bestaat uit het lezen van de bijlage (pdf) en het schrijven van een motivatiebrief. De middag op school geeft je een beeld van wat je kunt verwachten van de opleiding en de beroepen waarvoor je wordt opgeleid. Je maakt kennis met jouw potentiële medestudenten, krijgt een presentatie van enkele huidige studenten en voert een gesprek met een paar alumni. Verder krijg je 12 multiple choice-vragen over verscheidene eerstejaarsvakken en krijg je een test met stellingen over de opleiding en het beroepenveld in het algemeen. Tot slot voer je een individueel adviesgesprek met een docent over jouw resultaten van de diverse tests, je gemaakte huiswerkopdracht en de onlinetest die je hebt gemaakt. Tijdens dat gesprek wordt duidelijk of je zonder meer aan de opleiding kunt beginnen of dat wellicht een bijspijkercursus aan te bevelen is. 

Moet ik iets voorbereiden of meenemen?

Ja. Voorafgaand aan de Studiekeuzecheck maak je de huiswerkopdracht (pdf) en lees je de bijlage (pdf) goed door. Aan het einde van de Studiekeuzecheckmiddag krijg je een test met daarin allerlei stellingen, waarop je 'waar',
'niet waar' of 'weet niet' moet antwoorden. Een deel van de stellingen is gebaseerd op informatie uit dit boekje.

Studiekeuzecheckdata in augustus voor opleidingen die in september starten

Tussen 19 en 30 augustus 2019 vindt de Studiekeuzecheck plaats voor alle opleidingen die in september starten. Zodra je aanmelding via Studielink is verwerkt, ontvang je van ons een e-mail met daarin een link naar de Selfservice-omgeving van Inholland. Hier vind je een stappenplan met alle stappen die je moet doorlopen om aan de Studiekeuzecheck activiteiten te voldoen. In onderstaand overzicht staat per opleiding de datum en de locatie(s) van de Studiekeuzecheck aangegeven.
Download het SKC overzicht met datum per opleiding en locatie in augustus 2019 (pdf) >

Vragen?

Heb je vragen over de Studiekeuzecheck. Stuur dan een e-mail naar onderstaande contactpersoon.

Alkmaar ronald.dijkers@inholland.nl

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!