Technische Bedrijfskunde voltijd

“Ik heb mijn draai gevonden in de opleiding en begin het steeds leuker te vinden”

Eerstejaarsstudent Roos Butter

Eerstejaarsstudent Roos Butter

Mijn naam is Roos Butter en ik ben eerstejaarsstudent Technische Bedrijfskunde (voltijd) in Alkmaar.

Waarom heb je voor deze studie gekozen?
Technische Bedrijfskunde is een hele brede opleiding. Ik vond een keuze maken voor een opleiding erg moeilijk. Ik ben eerst begonnen met verpleegkunde, maar merkte al snel dat dat niet helemaal voor mij was weggelegd. Na veel zoeken ben ik bij Technische Bedrijfskunde uitgekomen. Het technische stukje vond ik persoonlijk erg leuk. Daarnaast vond ik, ondanks dat ik op de havo geen economische vakken heb gevolgd, het economische deel ook erg interessant.

En waarom heb je voor Hogeschool Inholland gekozen?
Hogeschool Inholland Alkmaar gaf mij het gevoel wat ik ook ervaarde toen ik ging kijken naar een middelbare school: een huiselijk, welkom en warm gevoel. Niet alleen de medestudenten kennen elkaar, maar ook de docenten kennen de studenten goed.

Welke opleiding heb je hiervoor gedaan?
Voor deze opleiding heb ik de havo afgerond. Ik heb examen gedaan in het profiel Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek. Het stukje techniek vond ik op dat moment al leuk. Economische vakken heb ik niet gevolgd, maar dat is ook geen eis voor de opleiding.

Vind je dat het hbo veel verschilt met je vooropleiding?
Iedereen heeft persoonlijk voor deze opleiding gekozen, wat er voor zorgt dat er meer interesse is in alle lessen. Op de middelbare school merkte je toch dat er vaak niet veel interesse was in de vakken.

Hoe ervaar je de opleiding tot nu toe?
Momenteel zit ik in mijn tweede tentamenweek en het gaat allemaal steeds makkelijker. Ik ben nu gewend aan de manier van leren en tijd indelen voor schoolwerk. De eerste periode heb ik fijn af kunnen ronden met het project Bedrijfsbezoeken en nu net is het project Productontwerp afgerond. Ik heb echt m’n draai gevonden in de opleiding en merk dat ik het steeds leuker begin te vinden.

Waar heb je stage gelopen of waar zou je stage willen lopen?
In het eerste jaar loop je nog geen stage, dus de ervaring van het stage lopen heb ik nog niet. Wel is er een Mix & Match Event georganiseerd waarbij we een kijkje kregen in de bedrijven waar we eventueel stage zouden kunnen lopen. Hier spraken bedrijven als Bunge Loders Croklaan, een bedrijf gespecialiseerd in voedingsmiddelen en Klaver Giant groep, een totaalinstallateur, mij erg aan.

Als je klaar bent met je studie, bij welk bedrijf of in welke branche zou je dan willen werken?
Om heel eerlijk te zijn vind ik het nog erg moeilijk om te zeggen wat ik uiteindelijk wil gaan doen, omdat er zoveel opties zijn. Ik denk dat wanneer ik mijn eerste stage heb gelopen ik al wat meer inzicht heb in wat ik het leukste vind om te doen.

Wat doe je naast je studie?
Naast mijn studie werk ik bij de supermarkt Dekamarkt en Le Cockelon, een wijn-, Franse kaas- en delicatessenzaak. Daarnaast ben ik drie tot vier keer per week in de sportschool te vinden en heb ik een paard waar ik dagelijks heen ga. Op school help ik sinds kort bij het promoteam. Het promoteam regelt de Open Avonden, Open Dagen, komt op scholen om te vertellen over de opleiding, kortom alles om de opleiding te promoten.

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Het is belangrijk om nieuwsgierig te zijn. Naast nieuwsgierigheid is discipline ook belangrijk. Uiteindelijk moet je het zelf doen en er zelf voor zorgen dat het lukt. Ook is het handig om graag dingen op te willen lossen. Een TBK’er krijgt tenslotte te maken met complexe onderwerpen en problemen binnen een bedrijf.

Waarom zou jij deze opleiding aanraden?
Allereerst is de opleiding natuurlijk heel breed. Je wordt niet opgeleid om één bepaald vak te leren, maar je kan door middel van verschillende vakken en stages ontdekken wat jij leuk vindt om te doen en waar je je baan later van wilt maken. 

Wat is jouw absolute tip voor aankomende studenten?
Ga vooral naar open dagen en open avonden om een goed beeld van de opleiding en medestudenten te krijgen. Wees nieuwsgierig en kom vooral bij ons studeren!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228