Technische Bedrijfskunde voltijd

“Nieuwsgierigheid is belangrijk om van deze opleiding een succes te maken”

Student Etienne Boots

“Ik word bij deze opleiding echt uitgedaagd en doe veel praktijkervaring op!”

Student Etienne Boots

Mijn naam is Etienne Boots en ik ben een tweedejaarsstudent van de opleiding Technische Bedrijfskunde in Alkmaar.

Waarom heb ik voor deze studie gekozen?
Het kunnen kijken naar en het zoeken van oplossingen van uitdagende bedrijfskundige vraagstukken, binnen allerlei verschillende disciplines in een bedrijf, maakte voor mij dat ik voor deze studie heb gekozen. Daarnaast wordt het bedrijfskundige vakgebied verbreed door het technische aspect dat de opleiding biedt. Daardoor kan ik straks als het ware functioneren als een spin in het web.

Waarom heb ik voor de Hogeschool Inholland gekozen?
De kleinschaligheid van de opleiding zorgt voor fijn contact met medestudenten en docenten. Zo ken je elkaar bij naam en ontstaan er korte lijntjes. Daarnaast voel ik mij altijd thuis bij Inholland. Er is een fijne sfeer, je mag zijn wie je bent en je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen.

Wat was mijn vooropleiding en hoe ervaarde ik de overstap?
Voorafgaand aan de studie heb ik de havo afgerond. Het profiel dat ik daarbij volgde was Natuur & Techniek, met als vrije keuzedeel het vak Bedrijfseconomie. De overstap heb ik als zeer goed ervaren. Bij de studie staan ze stil bij de basis van de vakken en nemen de docenten je vanuit daar mee naar het hogere niveau.   

Hoe ervaar ik de opleiding tot nu toe?
Tot nu toe ervaar ik de opleiding als zeer prettig. Ik word uitgedaagd waar dat kan en doe veel praktijkervaring op door de vele opdrachten die ik verricht voor externe opdrachtgevers.

Waar heb ik stage gelopen en waar zou ik nog eventueel stage willen lopen?
Ik heb mijn eerste stage mogen doen bij Compris Consulting BV, gevestigd in Lijnden. Een bedrijf dat kennisexpert is op het gebied van assetmanagement. Assetmanagement gaat over het optimaal beheren van kapitaalgoederen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de onderhoudsinrichting van een productielijn. Tijdens deze stage hield ik mij bezig met het inzichtelijk maken van maintenance-teamprestaties in een integrale informatievoorziening. Op die manier ontstaat er een realtime inzicht in de voortgang van de verschillende projecten die lopen en kunnen op basis van dat inzicht juiste beslissingen worden genomen. Deze stageperiode heb ik als zeer leerzaam en uitdagend ervaren. Met name het consultantaspect in de dienstverlenende sector enthousiasmeert mij.

Wat doe ik nog naast mijn studie?
Naast mijn studie ben ik iedere zaterdag te vinden tussen de tulpen. Bij deze bijbaan zit ik met name op de logistieke afdeling en zorg ik ervoor dat alle goederenstromen juist verlopen. Naast deze baan ondersteun ik doordeweeks studenten van Inholland die met wiskundige en bedrijfseconomische vraagstukken zitten. De studie biedt dus ruimte om naast het studeren je bezig te houden met andere zaken.

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Om van de opleiding een succes te maken is de eigenschap ‘nieuwsgierigheid’ een hele belangrijke. Deze eigenschap is essentieel om naar bepaalde vraagstukken te kunnen kijken. Daarnaast zal je tijdens de studie ook geconfronteerd worden met de eigenschap ‘doorzettingsvermogen’. Met het vinden van passende oplossing(en) is een heleboel doorzettingsvermogen gemoeid.     

Waarom ik de opleiding aanraad:
Als je op zoek bent naar een brede én praktische studie, waarbij je het leuk vindt om naar technisch bedrijfskundige vraagstukken te kijken, dan is Technische Bedrijfskunde aan Hogeschool Inholland Alkmaar echt iets voor jou!

Wat is mijn ultieme studie tip voor jouw als aankomende student?
Daag jezelf uit en wil er voor gaan, want dan biedt deze studie een vliegende start van jouw loopbaan!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228