Technische Bedrijfskunde voltijd
De pilotgroep (deeltijdstudenten TBK) heeft de Lean Yellow Belt-certificaten uitgereikt gekregen. Vooraan v.l.n.r. de twee docenten Christa Wijga en Annemarie Hoffman.

De pilotgroep (deeltijdstudenten TBK) heeft de Lean Yellow Belt-certificaten uitgereikt gekregen. Vooraan v.l.n.r. de twee docenten Christa Wijga en Annemarie Hoffman.

Technische Bedrijfskunde biedt studenten Lean Yellow Belt-training aan

De opleiding Technische Bedrijfskunde biedt sinds vorig studiejaar tweedejaarsstudenten een praktijkgerichte Lean Yellow Belt-training aan. Docenten Annemarie Hofman en Christa Wijga, beiden docent Technische Bedrijfskunde (TBK), vertellen hieronder alles over Lean.

Wat is het Lean Yellow Belt-certificaat?
Na de training ben je bekend met Lean en de Lean-principes. De Yellow Belt focust zich met name op praktische tools en hoe die in te zetten. De training sluit goed aan bij wat in het bedrijfsleven gevraagd en toegepast wordt. Je kunt de meest gebruikte tools effectief toepassen en hebt hiermee uitgebreid geoefend. Je krijgt een internationaal erkend Lean2Succes Yellow Belt-certificaat. Ook geeft het behalen van de Yellow Belt toegang tot Green Belt-trainingen.

Wat heb je als student daarvoor moeten doen?
De training bestaat uit drie trainingsdagen, waarin je heel praktisch aan de slag gaat met de aangeboden theorie, dus leren door doen. In de opleiding Technische Bedrijfskunde staat het verbeteren van processen centraal. Tijdens de training maken de studenten kennis met Lean als filosofie waarbij het creëren van waarde voor de klant centraal staat. Iedereen in de organisatie is gericht op het continu verbeteren vanuit dat perspectief. Lean zorgt voor hogere klanttevredenheid, hogere medewerkerstevredenheid, minder fouten, hogere kwaliteit en kortere doorlooptijden.

Welke studenten ontvangen een Lean Yellow Belt certificaat?
De uitreiking op de foto is aan de pilotgroep; dit zijn studenten Technische Bedrijfskunde Flexibele Deeltijd die de training hebben gevolgd als onderdeel van het semester Operationeel Excellence. Alle TBK-studenten, vanaf jaar 2, krijgen sinds vorig studiejaar (2021-22) de gecertificeerde Lean Yellow Belt-training aangeboden.

Kunnen jullie iets meer uitleggen over Lean2Succes, wat is dat?
Lean2succes is een internationaal geaccrediteerd opleidingsinstituut, gespecialiseerd in Lean-training en Lean consultancy. Het instituut zorgt ervoor dat zijn trainingen voortdurend goed afgestemd zijn op de behoeften in het werkveld.

Hoe zijn jullie op deze training gekomen?
Als docenten hebben wij bij Lean2Succes zelf trainingen gevolgd: Lean Yellow, Green en Black Belt. Met heel veel plezier en waardering voor de professionele opzet. We waren over de trainingen enorm enthousiast en realiseren ons dat deze vaardigheden zeker ook waardevol zijn voor onze eigen studenten. Daarom zijn we ook zo blij met deze fantastische samenwerking!

Wat kun je ervan aanraden aan andere docenten?
Deze training zelf te volgen én deze training aan te bieden aan alle studenten. Echt een goede meerwaarde bovenop een hbo-diploma, het aanbieden van een internationaal erkend certificaat met brede toepassing in het werkveld.

Waarom zou je deze training willen doen als student?
Het is een leuke, leerzame en praktische training, waarvan het geleerde direct toepasbaar is in je eigen werkomgeving, Het internationaal erkende certificaat is tevens een toelating tot de Green en vervolgens Black Belt.

Voor vragen over dit onderwerp kan je contact opnemen met Christa.Wijga@inholland.nl  en Annemarie.Hoffman@inholland.nl.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228