Technische Informatica voltijd

Binnen het bedrijf treed je op als ontwikkelaar (technisch software engineer), adviseur of als leidinggevende. 

Na je opleiding Technische Informatica

Als technisch informaticus ondersteun je bedrijven bij de inrichting, het gebruik en het verbeteren van de technische (informatie)systemen. Binnen het bedrijf treed je op als ontwikkelaar (technisch software engineer), adviseur of als leidinggevende. Je biedt creatieve oplossingen en staat midden in de praktijk.

Dit is jouw werkveld
Informatie- en communicatietechnologie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Waar je ook binnenloopt, overal tref je geautomatiseerde apparatuur en computers aan. Niet alleen een smartphone heeft de nieuwste snufjes, ook de vaatwasser en magnetron worden steeds slimmer. In de industrie is computertechnologie vrijwel onmisbaar geworden in producten. Verder kun je voor dijkbewaking via een sensornetwerk de controle regelen. Hiermee kun je inzicht verkrijgen over een mogelijke dijkdoorbraak. De opleiding Technische Informatica werkt nauw samen met diverse bedrijven uit de regio. Een aantal bedrijven adviseert de opleiding over het onderwijsprogramma. Andere verzorgen onderwijs en gastcolleges.

Je wordt opgeleid tot:

 • internet-of-things developer
 • embedded systems designer
 • computer & software engineer
 • applied robotics developer
 • full-stack system designer

Je wordt niet opgeleid tot:

 • business softwaredeveloper / -analist
 • app-ontwikkelaar
 • game-developer
 • webdeveloper

Wat houdt jouw baan straks in?

Wat voor loopbaan kun je als professional verwachten? Met deze opleiding kun je onder meer werken in de onderstaande functies. 

 • Internet-Of-Things Developer
  Je bent in staat `smart systems & devices’ te ontwikkelen die bediend kunnen worden via of kunnen communiceren met andere apparaten middels databussen en -netwerken, waaronder het internet. Je bent in staat jouw smart devices uit te rusten met een zekere mate van autonomie. 
 • Embedded Systems Designer
  Je ontwerpt de prototypehardware en productiesoftware voor technische systemen. Je ontwikkelt daartoe onder andere firmware die draait op microchips. Het doel van deze embedded systemen is vooral het aansturen van apparaten en machines.

 • Computer & Software Engineer
  Je analyseert de technische omgeving waarin je gevraagd wordt een geautomatiseerde oplossing te bedenken. Je bent in staat om een digitaal ontwerp te maken van je automatiseringsoplossing die je tot op de vierkante bit onder controle hebt. Je kunt je ontwerp onderhoudbaar, uitbreidbaar en beheerbaar opstellen en je weet je blauwdruk uit te drukken in een formele taal die andere ingenieurs begrijpen. 

 • Applied Robotics Developer
  Je kunt moderne roboticagerelateerde technieken zoals computer vision, zoekalgoritmen, optimalisatietechnieken, beslistechnieken, parallel processing, pupose-built hardware, sensor- en actuatortechniek, state-driven development, real-time processing, en embedded engineering toepassen om maatwerk robotoplossingen te ontwikkelen. 

 • Full-Stack System Designer
  Je creëert systemen waarbij je de datacommunicatie tussen alle lagen en componenten in je oplossing beheerst, van het uitlezen van analoge sensorwaarden op het laagste niveau tot het ontsluitbaar maken van statistieken over je data vanuit een cloud-omgeving op het hoogste niveau.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Technische Informatica?

Afgestudeerde Leon Keijzer aan het woord.

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Na afronding van je opleiding Technische Informatica kun je doorstromen naar een universitaire masteropleiding. Hogeschool Inholland heeft samenwerkingsverbanden met onder meer de Universiteit van Amsterdam.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!