Technische Informatica voltijd

Binnen het bedrijf treed je op als ontwikkelaar (technisch software engineer), adviseur of als leidinggevende. 

Na je opleiding

Als technisch informaticus ondersteun je bedrijven bij de inrichting, het gebruik en het verbeteren van de technische (informatie)systemen. Binnen het bedrijf treed je op als ontwikkelaar (technisch software engineer), adviseur of als leidinggevende. Je biedt creatieve oplossingen en staat midden in de praktijk.

Dit is jouw werkveld
Informatie- en communicatietechnologie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Waar je ook binnenloopt, overal tref je geautomatiseerde apparatuur en computers aan. Niet alleen een smartphone heeft de nieuwste snufjes, ook de vaatwasser en magnetron worden steeds slimmer. In de industrie is computertechnologie vrijwel onmisbaar geworden in producten. Verder kun je voor dijkbewaking via een sensornetwerk de controle regelen. Hiermee kun je inzicht verkrijgen over een mogelijke dijkdoorbraak. De opleiding Technische Informatica werkt nauw samen met diverse bedrijven uit de regio. Een aantal bedrijven adviseert de opleiding over het onderwijsprogramma. Andere verzorgen onderwijs en gastcolleges.

Je wordt opgeleid tot:

 • Architect technische infrastructuur ICT
 • Embedded software engineer
 • Programmeur
 • Tester ICT

Je wordt niet opgeleid tot:

Wat houdt jouw baan straks in?

Wat voor loopbaan kun je als professional verwachten? Met deze opleiding kun je onder meer werken in de onderstaande functies.

 • Architect technische infrastructuur ICT
  Je ontwerpt de structuur van computernetwerken en de specificaties van onderdelen, zoals netwerkapparatuur en servers. Hiervoor bepaal je de architectuur, standaarden en normen voor de technische infrastructuur.

 • Embedded software engineer
  Je ontwikkelt software die draait op microchips. Het gaat vooral om real time software voor machines, zoals liften en wissels.

 • Programmeur
  Je zet ontwerpen voor computerprogramma's om in het uiteindelijke product. Je test het gemaakte programma op programmeerfouten, verbetert de fouten, voert het vervolgens in en draagt zorg voor het onderhoud en het beheer van het computerprogramma.

 • Tester ICT
  Je test nieuwe versies van informatiesystemen en beoordeelt testresultaten. Hiervoor formuleer je testcriteria op basis van functionele ontwerpen, geef je advies en overleg je met ontwerpers en gebruikers.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Technische Informatica?

Afgestudeerde Leon Keijzer aan het woord.

Open Avond 30 oktober

Meld je aan

Aanmelden tot 1 augustus

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Na afronding van je opleiding Technische Informatica kun je doorstromen naar een universitaire masteropleiding. Hogeschool Inholland heeft samenwerkingsverbanden met onder meer de Universiteit van Amsterdam.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!