Technische Informatica voltijd

​Straks ben jij ontwikkelaar van intelligente systemen.

Na je opleiding Technische Informatica

Als technisch informaticus ondersteun je bedrijven bij de inrichting, het gebruik en het verbeteren van de technische (informatie)systemen. Binnen het bedrijf treed je op als ontwikkelaar (technisch software engineer), adviseur of als leidinggevende. Dankzij jouw kennis en ervaring kom je tot creatieve oplossingen en heb je het lef om hierover te adviseren en ze toe te passen in de praktijk. 

Dit is jouw werkveld
Smart devices zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Niet alleen een smartphone heeft de nieuwste snufjes, ook de vaatwasser en magnetron worden steeds slimmer. In de industrie is computertechnologie vrijwel onmisbaar geworden. En het risico op een dijkdoorbraak controleer je via een sensornetwerk. De ontwikkelingen gaan snel en jij staat daarbij straks vooraan.

De opleiding Technische Informatica werkt nauw samen met diverse bedrijven uit de regio. Een aantal bedrijven adviseert de opleiding over het onderwijsprogramma. Andere verzorgen onderwijs en gastcolleges. Dat maakt de opleiding veel interessanter!

Je wordt opgeleid tot:

 • internet-of-things developer
 • embedded systems designer
 • computer & software engineer
 • applied robotics developer
 • full-stack system designer

Je wordt niet opgeleid tot:

 • business softwaredeveloper / -analist
 • app-ontwikkelaar
 • game-developer
 • webdeveloper

Wat houdt jouw baan straks in?

Wat voor loopbaan kun je als professional verwachten? Met deze opleiding kun je onder meer werken in de onderstaande functies. 

 • Internet-Of-Things Developer
  Je ontwikkelt 'smart systems & devices’ die bediend kunnen worden via of kunnen communiceren met andere apparaten. Dit gebeurt door middel van databussen en -netwerken, waaronder het internet. Je bent in staat jouw smart devices vrijwel zelfstandig uit te rusten.

 • Embedded Systems Designer
  Je ontwerpt de prototypehardware en productiesoftware voor technische systemen. Je ontwikkelt daartoe onder andere firmware die draait op microchips. Het doel van deze embedded systemen is vooral het aansturen van apparaten en machines.

 • Computer & Software Engineer
  Je analyseert de technische omgeving waarin je gevraagd wordt een geautomatiseerde oplossing te bedenken. Je bent in staat om een digitaal ontwerp te maken van je automatiseringsoplossing die je tot op de vierkante bit onder controle hebt. Je kunt je ontwerp onderhoudbaar, uitbreidbaar en beheerbaar opstellen en je weet je blauwdruk uit te drukken in een formele taal die andere ingenieurs begrijpen. 

 • Applied Robotics Developer
  Je ontwikkelt maatwerk robotoplossingen met moderne roboticagerelateerde technieken. Denk aan computer vision, zoekalgoritmen, optimalisatietechnieken, beslistechnieken, parallel processing, pupose-built hardware, sensor- en actuatortechniek, state-driven development, real-time processing en embedded engineering.

 • Full-Stack System Designer
  Je creëert systemen waarbij je de datacommunicatie tussen alle lagen en componenten in je oplossing beheerst. Dus alles tussen het uitlezen van analoge sensorwaarden op het laagste niveau, en het ontsluitbaar maken van statistieken over je data vanuit een cloud-omgeving op het hoogste niveau.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Technische Informatica?

Afgestudeerde Leon Keijzer aan het woord.

Open Avond 12 oktober

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Wil je nog meer over technische informatica leren? Dat komt goed uit, want Hogeschool Inholland heeft samenwerkingsverbanden met onder meer de Universiteit van Amsterdam. Hiermee kun je na afronding van je opleiding Technische Informatica doorstromen naar een universitaire masteropleiding.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!