Technische Informatica voltijd

Uitdagingen van nu vragen om slimme, duurzame en veilige oplossingen. Lever jij straks een bijdrage aan de ontwikkeling van onze snel veranderende digitale samenleving?

Wat is technische informatica?

Een auto die zelfstandig rijdt, een robot die perenbomen snoeit en een röntgenapparaat dat een chirurg helpt bij een hartoperatie. Het zijn allemaal voorbeelden van slimme apparaten. Slimme apparaten veroveren onze wereld. Ze dragen bij aan oplossingen van kleine en grote problemen van nu en van de toekomst. Als student van de vierjarige voltijdopleiding hbo Technische Informatica leer je hoe je het gedrag van apparaten beïnvloedt door die apparaten te koppelen aan een computer. Je houdt je vooral bezig met het programmeren en koppelen van computers aan apparaten om deze slim te maken. Hierdoor veroorzaakt de zelfrijdende auto geen botsingen en blijven de peren betaalbaar.

Lees meer over de opleiding Technische Informatica

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Voltijd
locatie
Alkmaar
taal
Nederlands

Open Avond 6 november

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Wat je moet weten over Technische Informatica

De hbo-opleiding Technische Informatica van Hogeschool Inholland:

  1. is geschikt voor jou als je creatief bent, van aanpakken weet en enthousiast bent over alles wat met computers te maken heeft.
  2. geeft je een brede basis op het gebied van de verbinding tussen techniek en ICT. Met een diploma op zak kun je alle kanten op.
  3. leidt jou op tot een technisch informaticus die vindingrijke oplossingen bedenkt voor thema’s van deze tijd, zoals duurzaamheid, klimaatveranderingen en uitdagingen in de zorg of in de landbouw.
  4. is kleinschalig. Tijdens je studie krijg je persoonlijke begeleiding om het beste uit jezelf te halen.
  5. is praktijkgericht. Je houdt je bezig met technische toepassingen die een belangrijke rol spelen bij bedrijven in de regio, ergens anders in Nederland of in het buitenland.

Kortom, Technische Informatica is voor creatievelingen met een nieuwsgierige houding die houden van innovatieve oplossingen.

Het verschil tussen informatica en technische informatica

Bij informatica staat de communicatie tussen de mens en de computer centraal. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met het programmeren van software voor gebruikers van computers. Als informaticus vraag je je voortdurend af of de gebruiker van de software, hardware of de app goed uit de voeten kan met jouw creatie.

Bij technische informatica staat de communicatie tussen de computer en andere apparaten centraal. Als technisch informaticus ben jij bijvoorbeeld bezig met het maken van een verbinding tussen een computer en een drone die op een festival vanuit de lucht een oogje in het zeil houdt. Er is een combinatie tussen hardware en software in alle hightech-oplossingen die jij uitvindt.

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Technische Informatica voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228