Verloskunde voltijd

"Ik vind verloskunde een heel mooi en bijzonder vak."

Afgestudeerde Marit Both

Ik ben Marit Both en in 2014 ben ik gestart aan de Verloskunde Academie in Amsterdam. Na mijn vwo (profiel: natuur en gezondheid) ben ik eerst naar de universiteit gegaan. Toen ik bijna klaar was met mijn master, wilde ik heel graag verloskunde studeren om toch te doen wat ik eigenlijk altijd al heb gewild. Ik heb mijn master afgerond en vervolgens schreef ik mij in voor de selectie en werd aangenomen. Op naar een nieuwe uitdaging, verloskundige worden!

Inmiddels heb ik de opleiding afgerond en mag ik mijzelf verloskundige noemen. Ik vind verloskunde een heel mooi en bijzonder vak. Je bent als verloskundige aanwezig bij een heel speciaal moment in iemands leven. Als verloskundige vind ik het belangrijk om een zwangere voor, tijdens en na haar zwangerschap zo goed mogelijk te begeleiden.

Ik kijk met een goed gevoel terug op de opleiding. In korte tijd leer je veel, zodat je daarna zelfstandig aan de slag kan als verloskundige. Door de vele stages die je loopt tijdens de opleiding merk je dat je steeds verder groeit en er uiteindelijk ook echt klaar voor bent. Naast dat je als verloskundige kunt werken in een praktijk of in het ziekenhuis, kun je ook nog vervolgopleidingen doen waaronder een master of bijvoorbeeld echoscopie. Zelf ben ik na mijn studie gelijk gaan werken in een eerstelijnsverloskundige praktijk. Ik werk met heel veel plezier en ben heel blij dat ik nu echt verloskundige ben!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228