Verloskunde voltijd

Je geeft voorlichting en adviezen op maat en helpt en motiveert aanstaande ouders om het beste uit zichzelf te halen.

Na je opleiding Verloskunde

Je begeleidt zelfstandig zwangere vrouwen en hun partner tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd, een hele bijzondere periode. Je voert risicoselecties uit en formuleert verloskundig beleid. Je geeft voorlichting en adviezen op maat en weet tegelijkertijd de aanstaande ouders in hun kracht te zetten. Je hebt een zelfstandige beslissingsbevoegdheid tot medische handelingen op verloskundig gebied.

Dit is straks jouw werkveld
De opleiding Verloskunde geeft je een goede basis om aan de slag te gaan in een (eigen) praktijk of ziekenhuis. Ook biedt de opleiding jou een goed baanperspectief. Zo kun je, behalve als (klinisch) verloskundige ook aan de slag als docent of onderzoeker.

Je wordt opgeleid tot:

 • verloskundige
 • echoscopist (na een extra opleiding)
 • klinisch verloskundige (na een extra opleiding)

Je wordt niet opgeleid tot:

 • kraamverzorgende
 • arts
 • verpleegkundige

Wat houdt jouw baan straks in?

Met deze opleiding kun je onder meer werken in onderstaande functies:

 • Verloskundige
  Je helpt vrouwen zelfstandig tijdens hun zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Je ontvangt de aanstaande moeder regelmatig op spreekuur, controleert haar, en beoordeelt of de zwangerschap zich goed ontwikkelt. Bij problemen tijdens de zwangerschap overleg je met iemand uit het interprofessionele zorgteam, bijvoorbeeld een gynaecoloog.

 • Echoscopist (na een extra opleiding)
  Als echoscopist kun je zelfstandig echoscopisch onderzoek (biometrie, SEO en NT) van de buik en de baby uitvoeren en interpreteren. Je voert verschillende testen uit en screent op eventuele afwijkingen.

Online Open Avond 9 juni

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Lees meer

Download de brochure

 

Verder studeren

Liever doorstuderen? Dat kan ook. Onze eigen wo-master Verloskundige Wetenschap is in ontwikkeling, maar je kunt bijvoorbeeld ook de wo-master Evidence Based Practice doen.

Verloskunde - Marit Both.jpg

"Ik vind verloskunde een heel mooi en bijzonder vak."

Marit Both, afgestudeerde

Lees verder

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!