Verloskunde voltijd

Toelatingseisen Verloskunde

Je kunt een hbo-opleiding volgen als je een diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig) hebt.

Let op! De opleiding Verloskunde kent aanvullende eisen en vanwege het aantal beschikbare plaatsen een numerus fixus. Voor het studiejaar 2024-2025 zijn 124 plaatsen beschikbaar. Het selectie-onderzoek richt zich daarom op het beschikken over voldoende aanleg en geschiktheid en op de onderlinge rangschikking van de kandidaten, gezien de beperkte capaciteit. 

De uiterste inschrijfdatum voor de opleiding Verloskunde is 15 januari 2024.

Je kunt deze opleiding starten met:

Havo

Profiel Economie & Maatschappij (Biologie + Scheikunde vereist)

Profiel Cultuur & Maatschappij (Biologie + Scheikunde + Wiskunde A of B vereist)

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek (Biologie vereist)

Diploma zonder profiel
Mits je geen deficiëntie hebt

Vwo

Profiel Economie & Maatschappij (Biologie + Scheikunde vereist)

Profiel Cultuur & Maatschappij (Biologie + Scheikunde vereist)

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek (Biologie vereist)

Diploma zonder profiel
Mits je geen deficiëntie hebt

Mbo en andere

Mbo-4 diploma

Hbo- of wo-propedeuse
Mits je geen deficiëntie hebt

Hbo- of wo-bachelor
Mits je geen deficiëntie hebt

Diploma gelijkwaardig aan bovengenoemde diploma's. 

Mbo 3 of lager

Meer uitleg over toelating

Numerus fixus

Numerus Fixus

De opleiding Verloskunde kent aanvullende eisen en vanwege het aantal beschikbare plaatsen een numerus fixus. Voor het studiejaar 2024-2025 zijn 124 plaatsen beschikbaar. Het selectie-onderzoek richt zich daarom op het beschikken over voldoende aanleg en geschiktheid en op de onderlinge rangschikking van de kandidaten, gezien de beperkte capaciteit.

Meer over selectieonderzoek

Deficiëntie

Je hebt een vooropleiding zonder de vereiste inhoud (deficiëntie)

Dit is het geval als je een diploma havo of vwo zonder passend profiel of vakkenpakket hebt, of als je hbo-/wo-propedeuse of bachelor niet aansluit bij de opleiding. Dan werk je je achterstand weg en toon je dat aan door een deficiëntietoets met succes af te leggen voordat je studie begint.

Lees meer over deficiëntietoetsen >

Ander diploma

Oud mbo-diploma

Voor degenen met een mbo niveau 4-diploma gelden specifieke eisen. Neem voor meer informatie contact op met de Centrale Studentenadministratie via 023-5223228 of CSA@Inholland.nl.

Overige Nederlandse diploma's

Heb je een Nederlands diploma dat hierboven niet is genoemd, dan moet worden beoordeeld of dit gelijkwaardig is aan een Nederlands havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4. Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt Inholland je diploma. Is de uitslag negatief en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je laten zien dat je toch geschikt bent om de opleiding te volgen via de 21+ Toets.
Lees meer over de 21+ toets

Om je voor te bereiden op de 21+ toets biedt Inholland verschillende voorbereidingscurssen aan. Lees meer op www.inholland.nl/voorbereidingscursussen

Buitenlandse vooropleiding

Je hebt een buitenlandse vooropleiding

Als je een diploma in het buitenland hebt gehaald en wilt studeren bij Inholland, ben je ook van harte welkom. Daarvoor moet je diploma wel gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Om de lessen te kunnen volgen, moet je daarnaast het Nederlands voldoende verstaan, spreken en schrijven. Alleen dan haal jij het maximale uit je studie bij Inholland. Daarom moeten studenten met een buitenlandse vooropleiding laten zien dat zij de Nederlandse taal beheersen op niveau B2 (Europese Referentiekader). Dit kan onder andere met een diploma NT2-programma II (onderdelen lezen, schrijven, spreken en luisteren). Je kunt een NT2-examen afleggen bij DUO.

Wanneer je een Nederlandstalige opleiding gaat volgen aan Hogeschool Inholland moet je kunnen aantonen dat alle vier de onderdelen van het Staatsexamen NT2 op uiterlijk 1 september 2024 zijn behaald. Het Staatsexamen Nt2 wordt op het laatst in juli aangeboden.

Voorbereidingscursussen

Moet je een toelatings- of deficiëntietoets maken?

Volg dan een van onze korte voorbereidingscursussen. Hiermee kun je de slagingskans van de toelatings- of deficiëntietoets namelijk flink verhogen. Ook als je je wilt bijscholen of je kennis wilt opfrissen, dan kun je bij ons terecht.

Bekijk onze voorbereidingscursussen >

Kom 6 april naar de Open Dag

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Hulp nodig bij je studiekeuze?

  • Weet je nog niet wat en waar je wilt studeren? Doe dan de online Studiekeuzetest, of volg een Studiekeuzeworkshop met andere studiekiezers.
  • Heb je al een beetje een idee welke opleiding je wilt volgen, en wil je nog een paar laatste punten checken? Stel dan je vraag aan een student of aan het Studie-informatiepunt. Ook kun je voor je studiekeuzevragen terecht bij één van onze vijf Studiekeuze Adviescentra.
  • Wil je kennismaken met de opleiding en de sfeer proeven? Bezoek dan een (online) Open Dag.
  • Heb je vragen en wil je persoonlijk contact met de opleiding? Laat je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228