Werktuigbouwkunde voltijd

Welke carrièrepad je ook kiest, je komt al snel terecht in een interessante werkomgeving met andere technische mensen

Na je opleiding Werktuigbouwkunde

Na vier studiejaren heb je voldoende bagage om een voortrekkersrol te spelen bij technologische ontwikkelingen. Vanaf nu sta jij aan de basis van nieuwe producten. Met Werktuigbouwkunde kun je dan ook veel kanten op. Welke carrièrepad je ook kiest, je komt al snel terecht in een interessante werkomgeving met andere technische mensen. En met specialisten in marketing en finance voor commercieel succes van jouw vindingen.

Dit is straks jouw werkveld
In jouw werkveld liggen de komende jaren talloos veel uitdagingen te wachten. De maatschappij vraagt om technische oplossingen voor de energietransitie, om duurzame en voor klanten economisch rendabele machines, en om oplossingen voor automatiseringsvraagstukken. Er zijn werktuigbouwkundigen als jij voor nodig om deze oplossingen uit te dokteren. Waar zet jij je tanden in?

Je wordt opgeleid tot:

 • werktuigbouwkundig ontwerperconstructeur van apparatuur, machines en installaties
 • ontwerper van warmte-technische installaties, bijvoorbeeld voor de energietransitie of procesindustrie.
 • ontwerper van automatiserings-oplossingen voor bedrijven
 • technisch-commercieel accountmanager, als technisch intermediair tussen je bedrijf en klanten

Je wordt niet opgeleid tot:

 • monteur

Wat houdt jouw baan straks in?

We maken het graag nog iets concreter. Na afronding van je studie kun je werken in onder meer de onderstaande functies.

 • Werktuigbouwkundig ontwerper-constructeur van apparatuur, machines en installaties.
  Je ontwerpt en ontwikkelt constructies. Dat varieert van apparaten en machines zoals hijskranen tot overspanningen voor bruggen. Maar eerst moet je zo’n opdracht in de wacht slepen. Spreek daarom zowel je technische als commerciële skills aan.

 • Ontwerper van warmte-technische installaties, bijvoorbeeld voor de energietransitie of procesindustrie.
  De energietransitie is in volle gang, en dat heeft ook impact op productieprocessen in fabrieken. Je dekt de werktuigbouwkundige kant van die processen af. Je controleert en begeleidt de ontwikkeling van installaties, en zoekt uit hoe je de processen kunt verbeteren.

 • Ontwerper van automatiserings-oplossingen voor bedrijven
  Je bedenkt oplossingen voor automatiseringsproblemen, en werkt deze uit in een detailontwerp dat je misschien ook zelf bij de klant gaat realiseren en in bedrijf nemen.

 • Technisch-commercieel accountmanager, als technisch intermediair tussen je bedrijf en klanten
  Je richt je vanuit je gedegen werktuigbouwkundige achtergrond op de commerciële kant van het vak. Je onderhoud goede relaties met bestaande klanten, en bouwt relaties op met nieuwe klanten, zodat de orderportefeuille van je bedrijf gevuld blijft. Daartoe volg je technische- en marktontwikkelingen op de voet, om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en te benutten.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Werktuigbouwkunde?

Tim studeerde af aan de opleiding Werktuigbouwkunde van Inholland. Hij vervolgde zijn studie aan de TU Delft, waar hij vervolgens ook promoveerde. Tim is momenteel Director of Operations and Technology van MediShield, Technology Director bij Surge-On Medical en onderzoeker en docent aan de TU Delft. Begin 2016 ontving Tim de Prins Friso Ingenieursprijs.

Hoe Tim zo ver is gekomen? Bekijk zijn verhaal!

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren

Je bachelordiploma is een springplank om verder te duiken in de wereld van werktuigbouwkunde. Zo kun je bijvoorbeeld doorstromen naar de studie Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Als je die opleiding hebt afgerond, mag je de titel ir. voeren.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228