Uit passie voor het onderwijs

Ons Domein Onderwijs & Innovatie

Onderwijs & Innovatie is er om onze studenten op te leiden tot wendbare en veerkrachtige onderwijsprofessionals. Professionals die kritisch denken en altijd willen blijven leren. Deze mentaliteit hebben we natuurlijk ook zelf: alles bij ons is gericht op onderwijs én innovatie. Een interessante tijd, juist nu we overal in onze hogeschool druk bezig zijn met onderwijsvernieuwing. Daarin zien we studenten als partners. We geven hun meer keuzevrijheid en eigenaarschap en we stellen maatschappelijke vraagstukken meer dan ooit centraal in onderwijs én onderzoek. 

We vormen leergemeenschappen met leerkrachten en de praktijk om onze studenten nog beter op te leiden. We gaan uit van uitdagende vragen, niet van belegen antwoorden, van het ‘hoe wel’ in plaats van het ‘ja maar’. Zo verleiden we jou ook om met initiatieven te komen of mee te doen met nieuwe plannen van anderen. Experimenteer, probeer, durf. van elkaar te leren. Onderzoek en ontdek en wees niet bang om nieuwe wegen te zoeken en buiten bestaande kaders te denken. En wees tegelijk verzekerd van een veilige, persoonlijke sfeer in hechte teams die bij elkaar één solide, professionele organisatie binnen onze hogeschool vormen: het Domein Onderwijs & Innovatie. Een toegankelijke, inclusieve omgeving waar kansengelijkheid het uitgangspunt en diversiteit onze kracht is. 

Onze collega's over Onderwijs & Innovatie

 

Ruth Jansen 

Opleidingsdocent Pedagogiek

"Ik deel mijn werk zo in, dat ik mijn kind altijd naar school kan brengen."

"Het is hard werken, maar hier mag en kan heel veel."

 

Diana Gerritsen

Opleidingsdocent Rekenen/Wiskunde

"Ik ken al mijn 180 studenten bij naam. Hier ben je geen nummer."

"Ik kan zo bij onze directeur binnenlopen en weet dat ik hem blij maak met een goed
idee."

 

Sjoerd van Santen

Opleidingsdocent Bewegingsonderwijs

"Het voelt hier als thuiskomen."

"Het is oprecht de mooiste baan die er is. Je hart gaat hier sneller kloppen."

Hogeschool Inholland vacature

5 redenen om bij ons te willen werken:

  1. Je vindt bij ons een ontspannen, veilige werksfeer waarbij je een persoonlijke relatie hebt met collega’s en je leidinggevende. Bij ons kun je jezelf zijn, word je gewaardeerd om wie je bent. We kennen elkaar en leren van elkaar. Daardoor voel je je al snel thuis.
  2. Je geniet hier elke dag van de breed gedragen liefde voor het onderwijs bij collega’s die net zo bevlogen zijn als jij.
  3. Je geeft studenten niet alleen les maar begeleidt hen ook vanaf het begin bij hun onderzoek in de praktijk zodat ze met hun kritische, onderzoekende blik betere leerkrachten worden. Door hen te beschouwen als partners geef je hun eigenaarschap en kunnen zij zich ontwikkelen tot zelfstandig denkende professionals die de toekomstige samenleving zelfbewust mee helpen vormgeven.
  4. Je wordt graag door ons uitgedaagd om jezelf als professional een leven lang te blijven ontwikkelen en krijgt daarin volop support.
  5. Je profiteert van een professionele organisatie met een schat aan kennis, een solide, digitale werkomgeving en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Past Onderwijs & Innovatie ook bij jou?

Jij houdt zielsveel van onderwijs. Misschien heb je daarom zelf voor de klas gestaan. Alleen is dat voor jou niet genoeg. Je wilt studenten lesgeven, maar hen ook loslaten, hen coachen in hun onderzoekende houding én jezelf blijven uitdagen met heel veel andere taken en initiatieven. 

Dat doe je samen met collega’s in inspirerende leergemeenschappen waardoor we elkaar versterken. Want zoals jouw studenten zich ontwikkelen, ontwikkel jij je ook graag: onderzoekend, experimenterend, vol lef en gretigheid om nieuwe dingen te proberen die ons onderwijs en onze organisatie nog beter maken, ook door technologie en digitalisering. Je hebt een open blik en ziet collega’s en studenten vooral als mens. Je daagt elkaar uit om kansen te grijpen en verder te groeien. Je houdt van variatie en continue verandering in je werk. En dat je daarvoor soms moet pieken, vind je niet erg. Want dat combineer je met perioden van meer vrije tijd. Zo vind je flexibel de balans tussen werk en privé. 

Bekijk de opleidingen van ons Domein Onderwijs & Innovatie

Dit zijn wij. Wie ben jij?