Veelgestelde vragen over Werken bij Inholland

Heb je vragen over het solliciteren of werken bij onze hogeschool?

Bekijk hieronder onze lijst met veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via werken@inholland.nl.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Meestal houden we twee (online) sollicitatiegesprekken, vaak met de teamleider en een paar teamleden. Gaat alles naar wens, dan heb je daarna een arbeidsvoorwaardengesprek. We snappen dat een online gesprek wat minder persoonlijk en dichtbij voelt. Wees daarom vooral jezelf en geef het gerust aan als je het spannend vindt.

Ik wil graag hybride (parttime) docent worden. Kan dat?

Ja, graag zelfs! We moedigen het samenbrengen van deze twee werelden juist aan, omdat we zien dat de combinatie onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk vele nieuwe kansen met zich meebrengt. Zo zijn we in staat om snel in te spelen op maatschappelijke uitdagingen en technologische ontwikkelingen, en die weten we te vertalen naar onze leer- en werkomgeving. Jouw kennis en ervaring uit de praktijk zijn dus heel waardevol voor onze studenten. Ook begrijpen we dat je in verbinding met jouw vakgebied wilt blijven.

Je bent dus van harte welkom om te solliciteren en in je motivatie aan te geven dat je graag hybride (parttime) docent wilt worden.

Welke competenties moet je als docent hebben?

Bij ons staan de studenten centraal. Je bent dus niet alleen docent, maar ook begeleider, deskundige en leercoach. Je durft als docent te reflecteren en je bent flexibel. Ook ben je nieuwsgierig, met een open blik naar de wereld om je heen. Zo zijn we samen in staat om snel in te spelen op mooie kansen, maatschappelijke uitdagingen en technologische ontwikkelingen.

Ik heb nog geen lesbevoegdheid. Kan ik dan solliciteren?

Ja, je bent van harte welkom ook zonder lesbevoegdheid te solliciteren (tenzij anders staat aangegeven in de vacature). We begeleiden en coachen onze nieuwe collega’s in hun inwerktraject. Daarnaast faciliteren we om je op didactisch vlak te ontwikkelen, zowel in tijd als in middelen.

Daarnaast bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao-hbo

Hoeveel verdient een docent bij Hogeschool Inholland?

Als docent heb je een salaris tussen € 4.234,28 - € 5.936,77 (salarisschaal 11), bij een volledig dienstverband van 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van het werkpakket, het opleidingsniveau, ontwikkelde vaardigheden en het aantal jaren werkervaring.

Ik ben geen docent, maar wil wel graag in het onderwijs werken. Kan dat?

Ja, zeker! Goed onderwijs geven doen we samen, met docenten én collega’s in ondersteunende rollen. We hebben verschillende functies binnen onze hogeschool die dit mogelijk maken. Denk aan de studentendecanen, roosteraars, managementondersteuners en communicatie- en hr-professionals. Of onze IT-professionals, facilitaire en technische medewerkers en financiële experts. Neem meteen een kijkje bij onze openstaande vacatures.

Ik zie nog geen interessante vacature, maar ik wil graag op de hoogte blijven van jullie vacatures. Kan dat?

We nodigen je uit om een vacature-alert aan te maken op onze website. Zo ben je altijd op de hoogte van onze nieuwste vacatures. Zie je in de toekomst een interessante vacature? Reageer dan gemakkelijk via het online sollicitatieformulier. Tip: houd ook onze LinkedIn-pagina in de gaten.

Kan ik ook open solliciteren?

Wat leuk dat je bij ons wilt werken! Op dit moment kunnen we nog geen open sollicitaties in behandeling nemen. We raden je aan om ons vacatureoverzicht in de gaten te houden. Zie je in de toekomst een interessante vacature? Reageer dan gemakkelijk via het online sollicitatieformulier. Tip: volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures.

Hoe ziet de organisatiestructuur eruit?

Het College van Bestuur heeft de algemene leiding over onze hogeschool. Op het beleid van het college wordt toegezien door de Raad van Toezicht.

De opleidingen staan dan weer onder leiding van een clustermanager en een teamleider. De stafafdelingen ondersteunen het College van Bestuur en de domeinen.

Klik hier om het organogram van onze hogeschool te bekijken.

Heb je een andere vraag over werken bij Inholland?

We helpen je graag verder!