Pabo = jouw nieuwe carrière voor de klas

Wil jij inspireren en een waardevolle bijdrage leveren aan de (leer)ontwikkeling van kinderen? De opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) van Hogeschool Inholland biedt verschillende opleidingsvarianten in deeltijd aan. Je kunt bij veel varianten ook starten in februari.

Open Avond 6 november

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Onze varianten

Benieuwd welke variant het best bij jou past?

Gebruik onze studiekeuzetool

Pabo reguliere deeltijd (4 jaar)

Pabo reguliere deeltijd (4 jaar)

Wil je een carrièreswitch maken en leraar basisonderwijs worden? Met onze vierjarige deeltijdopleiding kun je studie met werk en privé combineren.

Lees meer over de Pabo reguliere deeltijd

Pabo zij-instroom (2 jaar)

Pabo zij-instroom (2 jaar)

Volg je je hart en wil je van onderwijzen je werk maken? Met een afgeronde hbo- of wo-studie kun je als zij-instromer direct betaald voor de klas staan en tegelijkertijd je lesbevoegdheid voor het primair onderwijs behalen in de vorm van een getuigschrift.

  • De basisschool betaalt het volledige opleidingstraject én je ontvangt salaris;
  • Je zoekt zelf een basisschool die bereid is met jou het zij-instroomtraject aan te gaan. Met diverse schoolbesturen hebben wij samenwerkingsovereenkomsten afgesloten. Bij hen ben je verzekerd van een goede begeleidingsstructuur.

Je kunt het zij-instroomtraject volgen in het basisonderwijs, in het speciaal (basis)onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

Lees meer over Pabo zij-instroom

Lees meer over Pabo zij-instroom speciaal onderwijs

Locaties

Je kunt de opleiding Leraar Basisonderwijs volgen in Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam. De locaties hebben ieder hun eigen karakter. Maar waar je voorkeur ook ligt, reken op een sterk, praktijkgericht onderwijsprogramma, waarbij persoonlijke aandacht voor jou voorop staat.

Wil je in voltijd studeren?

Op al onze Pabo-locaties (Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam) kun je ook de reguliere vierjarige voltijdopleiding volgen.