Pabo = jouw nieuwe carrière voor de klas

Wil jij inspireren en een waardevolle bijdrage leveren aan de (leer)ontwikkeling van kinderen? De opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) van Hogeschool Inholland biedt verschillende opleidingsvarianten in deeltijd aan. Je kunt bij veel varianten ook starten in februari.

Open Avond 12 februari

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Flexibele Pabo (3 - 4 jaar)

Flexibele Pabo (3 - 4 jaar)

Ben je al actief in het onderwijs en wil je je lesbevoegdheid behalen? Als je kiest voor de flexibele pabo sta je direct twee dagen per week voor de klas. Die onderwijspraktijk is het uitgangspunt van jouw leren. Je volgt geen vast programma, maar selecteert 'bouwstenen' die jij op dat moment nodig hebt voor nieuwe kennis en vaardigheden. Wat je leert, wanneer, hoe en in welk tempo bepaal je dus zelf. Hierdoor is je studie altijd relevant, actueel en betekenisvol.

Lees meer over de Flexibele Pabo

Pabo reguliere deeltijd (2 tot 4 jaar)

Pabo reguliere deeltijd (2 tot 4 jaar)

Je kunt ook kiezen voor onze deeltijdopleiding; de reguliere variant (vier jaar, start september) of - indien je al een hbo- of wo-diploma hebt - de verkorte variant (twee jaar, start zowel in september als februari).

Verkorte DigiPabo (2 jaar)

Verkorte DigiPabo (2 jaar)

Woon je in het buitenland of wil je liever gedeeltelijk of geheel online studeren? Dan biedt onze DigiPabo uitkomst. Je kunt onze DigiPabo ook in 4 jaar afronden (start september).

Lees meer over de Verkorte DigiPabo

Pabo zij-instroom (2 jaar)

Pabo zij-instroom (2 jaar)

Volg je je hart en wil je van onderwijzen je werk maken? Met een afgeronde hbo- of wo-studie kun je als zij-instromer direct betaald voor de klas staan en tegelijkertijd je lesbevoegdheid voor het primair onderwijs behalen in de vorm van een getuigschrift.

  • De basisschool betaalt het volledige opleidingstraject én je ontvangt salaris;
  • Je zoekt zelf een basisschool die bereid is met jou het zij-instroomtraject aan te gaan. Met diverse schoolbesturen hebben wij samenwerkingsovereenkomsten afgesloten. Bij hen ben je verzekerd van een goede begeleidingsstructuur.

Lees meer over Pabo zij-instroom

Locaties

Je kunt de opleiding Leraar Basisonderwijs volgen in Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam. De locaties hebben ieder hun eigen karakter. Maar waar je voorkeur ook ligt, reken op een sterk, praktijkgericht onderwijsprogramma, waarbij persoonlijke aandacht voor jou voorop staat.

Wil je in voltijd studeren?

Op al onze Pabo-locaties (Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam) kun je ook de reguliere vierjarige voltijdopleiding volgen.