Pabo = jouw nieuwe carrière voor de klas

Wil jij inspireren en een waardevolle bijdrage leveren aan de (leer)ontwikkeling van kinderen? De opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) van Hogeschool Inholland biedt verschillende opleidingsvarianten in deeltijd aan. Je kunt bij veel varianten ook starten in februari.

Open Avond 1 november

Bekijk wat je kunt verwachten

Alle info op een rij

Download de flyer

Onze varianten

Benieuwd welke variant het best bij jou past?

Gebruik onze studiekeuzetool

Pabo reguliere deeltijd (4 jaar)

Pabo reguliere deeltijd (4 jaar)

Wil je een carrièreswitch maken en leraar basisonderwijs worden? Met onze vierjarige deeltijdopleiding kun je studie met werk en privé combineren.

Lees meer over de Pabo reguliere deeltijd

Flexibele duale Pabo (3 tot 4 jaar)

Flexibele Pabo (3 - 4 jaar)

Ben je al actief in het onderwijs en wil je je lesbevoegdheid behalen? Als je kiest voor de flexibele duale Pabo sta je direct twee dagen per week voor de klas. Die onderwijspraktijk is het uitgangspunt van jouw leren. Je volgt geen vast programma, maar selecteert 'bouwstenen' die jij op dat moment nodig hebt voor nieuwe kennis en vaardigheden. Wat je leert, wanneer, hoe en in welk tempo bepaal je dus zelf. Hierdoor is je studie altijd relevant, actueel en betekenisvol.

Lees meer over de flexibele duale Pabo

DigiPabo (4 jaar)

DigiPabo (4 jaar)

Woon je in het buitenland of wil je liever gedeeltelijk of geheel online studeren? Dan biedt onze vierjarige DigiPabo uitkomst.

Lees meer over de DigiPabo

Pabo zij-instroom (2 jaar)

Pabo zij-instroom (2 jaar)

Volg je je hart en wil je van onderwijzen je werk maken? Met een afgeronde hbo- of wo-studie kun je als zij-instromer direct betaald voor de klas staan en tegelijkertijd je lesbevoegdheid voor het primair onderwijs behalen in de vorm van een getuigschrift.

  • De basisschool betaalt het volledige opleidingstraject én je ontvangt salaris;
  • Je zoekt zelf een basisschool die bereid is met jou het zij-instroomtraject aan te gaan. Met diverse schoolbesturen hebben wij samenwerkingsovereenkomsten afgesloten. Bij hen ben je verzekerd van een goede begeleidingsstructuur.

Je kunt het zij-instroomtraject volgen in het basisonderwijs, in het speciaal (basis)onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

Lees meer over Pabo zij-instroom

Lees meer over Pabo zij-instroom speciaal onderwijs

Verkorte varianten

Verkorte varianten

Afhankelijk van je vooropleiding kun je een van onze deeltijdvarianten ook verkort volgen.

Heb je al een hbo- of wo-opleiding afgerond?
Dan kun je de reguliere verkorte deeltijd volgen of de verkorte DigiPabo (allebei 2 jaar).

Heb je in het verleden wel een vwo-diploma gehaald en ben je aan een bachelor begonnen, maar heb je die net niet afgemaakt en wel veel werkervaring?
Dan kun je de vwo-digi deeltijdroute volgen (3 jaar).

Locaties

Je kunt de opleiding Leraar Basisonderwijs volgen in Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam. De locaties hebben ieder hun eigen karakter. Maar waar je voorkeur ook ligt, reken op een sterk, praktijkgericht onderwijsprogramma, waarbij persoonlijke aandacht voor jou voorop staat.

Wil je in voltijd studeren?

Op al onze Pabo-locaties (Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, Haarlem en Rotterdam) kun je ook de reguliere vierjarige voltijdopleiding volgen.