Volg een ICT-opleiding of leer over effectieve communicatie

Ontdek of Communicatie & ICT bij je past

'Een goede sfeer creëren, grapjes maken, technologische trends volgen en andere mensen helpen, dat kun jij als geen ander! Want communiceren en werken met de laatste digitale (ICT-)snufjes...? Dat is echt jouw ding! Jij bent grappig, sociaal, betrouwbaar, geduldig, creatief én slim. Naast dat je een held bent in het gebruiken van verschillende communicatiemiddelen, ben jij ook altijd op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen. Interesse in communicatie én in ICT gaan goed samen. Als jij namelijk een actieve Instagram-gebruiker bent, dan weet jij vast ook hoe je de statistieken van je post moet uitlezen. Een boodschap duidelijk aan iemand overbrengen is voor jou geen punt. Of dit nu in een gesprek of in een e-mail is, jij toont met jouw communicatiestijl respect en begrip. Naast dat je een echte humoristische kletsmajoor bent, kun je ook heel goed luisteren! En dat is fijn. Voor je omgeving, maar ook tijdens je studie. Er zijn verschillende communicatie-, ICT- en Artificial Intelligence-opleidingen bij Hogeschool Inholland waarin je jouw creativiteit kwijt kunt, waarin je communicatie kunt verbeteren, je bezig kunt houden met technische ontwikkelingen én waarin je meer leert over informatie verwerking.

Ben jij leergierig, heb jij geduld, kun je goed improviseren, houd je van technische innovaties, ben je empathisch en altijd in voor een praatje? Kijk dan eens welke communicatie-, ICT-, of AI-studie bij jouw interessegebied past!

Vrienden omschrijven mij als:

betrouwbaar

creatief

inventief

Ontdek onze opleidingen

Doe de Studiekeuzetest

ICT-opleidingen om vooraan te staan in het digitale tijdperk

Tijdens een bezoekje aan je opa en oma komt alweer de mobiele telefoon op tafel. “Kind, leg mij nog eens uit hoe ik een foto stuur naar je moeder”. Ook al is het de honderste keer, jij laat het ze graag nog een keer zien. Of het nu gaat om het besturingssysteem van een telefoon, of om de ‘achterkant’ van een website; jij weet al veel van ICT. Omdat je geduldig bent en oplossingsgericht denkt, help jij graag anderen met hun digitale problemen. Net zoals een ICT’er, die vaak ook last minute met de juiste oplossingen moet komen. Spreekt jou dat aan? Wil jij je verder ontwikkelen tot ICT-professional? En wil je de trends binnen technologie ontdekken? Kies dan voor een ICT-opleiding aan het hbo! Bij Hogeschool Inholland vind je vele hbo-opleidingen die gericht zijn op ICT, informatie, communicatie en technologie. Denk aan Informatica, Technische Informatie, Business & IT Management en Mathematical Engineering (EN). Een mooie bijkomstigheid: er is veel behoefte aan ICT-personeel. Dus na jouw ICT-opleiding vind je vrij snel een baan. Overal zijn bedrijven op zoek naar creatieve ICT-toppers zoals jij!

Heb jij interesse voor informatie, communicatie en technologie? Hoor jij thuis in de wereld van automatisering en ICT en wil jij opgeleid worden tot een werkende professional in het huidige digitale tijdperk?

Ontdek dan welke ICT-opleiding bij jou past

Bekijk meer ICT-opleidingen


"Succesvol ondernemen begon tijdens mijn opleiding. Nu heb ik mijn eigen bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van websites en apps.”

Joep Mes, afgestudeerde Informatica

Richt met jouw communicatieopleiding op effectieve communicatie

Kies een communicatieopleiding en maak het verschil in de praktijk

Jij bent iemand die risico’s durft te nemen. Die lef toont, creatief en sociaal is, en een echte teamplayer is. Omdat je resultaatgericht bent en streeft naar het beste, leg je de lat hoog voor jezelf. Deze kritische houding zorgt ervoor dat je vooral nieuwsgierig bent. Herken jij jezelf hierin? Dan is een communicatieopleiding aan het hbo echt iets voor jou! Met een communicatiestudie stoom je jezelf klaar voor een baan in een afwisselende branche. Na je communicatieopleiding kun je bijvoorbeeld werken als persvoorlichter, brandmanager, conceptontwikkelaar of social media-strateeg. Vind jij deze beroepen allemaal even interessant? Bij onze opleiding Communicatie kies je vaak zelf je opdrachten en activiteiten. Tentamens heb je niet. Zo ontdek je op een hele leuke manier wat bij je past. Droom je van een baan in de media en wil je binnen twee jaar jouw diploma in handen hebben? Dan is de Associate degree Crossmediale Communicatie iets voor jou. Social media-posts, campagnes, podcasts, magazines en promo’s voor events; jij weet na deze hbo-communicatieopleiding hoe je al deze content op de juiste manier produceert en inzet.

Ben jij een echte contenttijger? Klaar om de communicatie- en mediawereld te overspoelen met jouw talent? En ben je leergierig, omdat je nog meer wilt leren over het vak tijdens je communicatiestudie?

AI-studies: de opleidingen van de toekomst

Wat is het toch lekker dat, nadat je een serie hebt gebingewatcht, Netflix jou opnieuw een nieuwe serie voorstelt. Of dat Spotify voor jou een lijstje maakt, speciaal met hits die je misschien nog niet kent, maar die je wel gelijk waanzinnig vindt. Eigenlijk hoef je zelf helemaal niet meer na te denken. Dat doet de computer voor je. En dát vind jij superinteressant. Je wilt graag meer weten over Artificial Intellegence (AI) en erachter komen hoe machines menselijke intelligentie kunnen nabootsen. En met een AI-opleiding bij Inholland ga jij dat ontdekken. Zo weet je na de AI-opleiding Informatica alles over de laatste ontwikkelingen binnen ICT en kun je bijvoorbeeld aan de slag als app developer, software engineer of security specialist. Welk beroep je ook kiest, veel studenten vinden na een AI-opleiding gemakkelijk een baan die bij hun past. Hetzelfde geldt voor opleidingen binnen automatisering. Bedrijven zijn vaak op zoek naar kenners zoals jij!

Wil jij later werken aan producten voor de toekomst? Vind jij Artificial Intelligence of automatisering interessant? En ben jij klaar om je hier nog verder in te gaan verdiepen?

Bekijk dan welke AI-opleiding bij jou past!

Bekijk alle AI-opleidingen

Jouw baanperspectief

Denk onder meer aan deze beroepen:

App developer

Business intelligence specialist

Digital engagement specialist

Social media-strateeg

 IT-consultant

Dit is straks jouw werkveld

Met Communicatie & ICT kun je verschillende kanten op. Hieronder lees je voorbeelden van werkvelden waarin jij straks aan de slag kunt gaan.

Aanbieder van betaaldiensten

Zie je soms een andere bedrijfsnaam op je bankafschrift staan dan waar je jouw product gekocht hebt? Dat zijn zogenoemde Payment Service Providers, bedrijven die betalingen voor webshops verwerken. Omdat zij dus het betalingsproces uit handen nemen van een webshop, zie je soms die bedrijfsnamen staan op je afschrift. Zoals Mollie en Klarna. Na een ICT-opleiding als Associate degree IT Service Management kun je bij dit soort bedrijven aan de slag. Jij bent namelijk opgeleid tot ICT-beheerder. Jij zorgt er straks voor dat die informatiesystemen effectief en efficiënt draaien.

Late night talkshow

Jij bent nieuwsgierig en weet altijd precies wat er overal op de wereld gebeurt. Met veel plezier kijk je dan ook elke avond naar één van de late night talkshows van ons land. Jouw droom is dan ook om na je communicatieopleiding, bijvoorbeeld Associate degree Crossmediale Communicatie, te werken op een van die redacties. Je bent dan elke dag bezig met het opzetten van de show. In de ochtend duik je al in alle kranten en verzin je leuke invalshoeken voor een onderwerp. Je regelt de gast voor die avond en zorgt dat het interview tot in de puntjes is voorbereid. Elke dag is anders, omdat elke dag de actualiteit anders is. Jij bent die redactietopper die de inhoud van de talkshows naar een hoger niveau tilt!

Softwarebedrijf

Iedere dag werk je met applicaties die jouw leven een stuk makkelijker maken. Denk aan Word, PowerPoint en Teams. Na de opleiding Informatica wil je dan ook niets liever dan werken bij één van de grootste softwarebedrijven van de wereld: Microsoft. Dit lijkt een waanzinnig ambitieus plan, maar er zijn verschillende oud-studenten van Inholland die daar aan de slag zijn gegaan. Dus niets is onmogelijk. Word jij hun nieuwe security specialist, database administrator, systeemanalist of user interface designer? Laat je niet tegenhouden en ga je droom achterna!

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!