Studeer communicatie of volg een ICT-opleiding aan het hbo

Ontdek of Communicatie & ICT bij je past

Ga direct naar:
ICT-opleidingen | Communicatieopleidingen | AI-studies


Ontdek onze opleidingen

Doe de Studiekeuzetest

In een steeds veranderende wereld die razendsnel digitaliseert, speelt communicatie, technische innovatie en artificial intelligence een grote rol. Precies daarom zijn er breed opgeleide communicatie- en ICT-professionals nodig die weten wat er speelt. Die professional, dat ben jij. Tenminste, na het voltooien van een ICT-opleiding, communicatiestudie of artificial intelligence studie bij Hogeschool Inholland.

Zo adviseer je bedrijven, organisaties en overheden met oplossingen voor honderd en één uitdagingen op het gebied van communicatie en techniek. Begint het al te kriebelen? Mooi! Bij Inholland vind je een breed pallet aan ICT-opleidingen, artificial intelligence studies en communicatiestudies die jou klaarstomen voor jouw droombaan.

Misschien wil je werken in de media? Ga dan aan de slag als communicatiestrateeg bij een internationale organisatie. Of wil je de wereld een stukje beter maken met behulp van blockchain en andere technische innovaties? Er zijn verschillende communicatie-, ICT- en artificial intelligence-opleidingen bij Hogeschool Inholland waarin je jouw creativiteit kwijt kunt, waarbij je trends nauwlettend in de gaten houdt en grenzen verlegt.

Ben jij leergierig, kun je goed improviseren en sta je open voor innovatie? Kijk snel welke communicatie-, ICT-, of AI-studie bij jou past!

ICT-opleidingen om vooraan te staan in het digitale tijdperk

Als je de arbeidsmarkt bekijkt, dan zie je dat er ontzettend veel vacatures openstaan voor creatieve ICT-professionals. Bij Hogeschool Inholland vind je dan ook verschillende ICT-opleidingen voor het hbo met focus op digital, informatie, communicatie en technologie. Denk aan Informatica, Technische Informatie, Business & IT Management en Applied Mathematics / Data Science (EN).

Ga je probleemoplossend te werk, ben je geduldig, technisch ingesteld en denk je graag na over de innovaties van morgen? Dan zit je hier op je plek.

Welke ICT-opleidingen zijn er?

Bekijk meer ICT-opleidingen


"Succesvol ondernemen begon tijdens mijn opleiding. Nu heb ik mijn eigen bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van websites en apps.”

Joep Mes, afgestudeerde Informatica

Richt met jouw communicatieopleiding op effectieve communicatie

Kies een communicatiestudie en maak het verschil in de praktijk

Ben je creatief en sociaal? Weet je jezelf goed uit te drukken en ben je een nieuwsgierige teamplayer die de lat hoog legt? Dan is een communicatiestudie aan het hbo echt iets voor jou! Met een communicatiestudie stoom je jezelf klaar voor een baan in een afwisselende branche. Na je communicatieopleiding kun je bijvoorbeeld werken als persvoorlichter, brandmanager, conceptontwikkelaar of social media-strateeg. Klinkt goed toch? Bij onze opleiding Communicatie kies je vaak zelf je opdrachten en activiteiten. Tentamens heb je niet. Je hebt zelf de regie en ontdekt op een verantwoordelijke en leuke manier wat bij je past.

Liever binnen twee jaar jouw diploma in handen? Dat kan! Een veel gekozen communicatiestudie is de Associate degree Crossmediale Communicatie. Van social content tot podcast en van magazines tot media-events; na deze hbo-communicatieopleiding weet jij hoe je succesvol content produceert én inzet.

Houd je van samenwerken en leg jij daarbij graag de verbinding tussen mensen, bedrijven en organisaties? Ben je een bedenker, een maker? En klaar om de communicatie- en mediawereld te overspoelen met jouw talent?

AI-studies: de opleidingen van de toekomst

Met een artificial intelligence studie kun je alle kanten op. Bedrijven zijn vaak op zoek naar kenners zoals jij. Zo weet je bijvoorbeeld na de opleiding Informatica alles over de laatste ontwikkelingen binnen ICT en kun je aan de slag als app developer, software engineer of security specialist. Welk beroep je ook kiest, veel studenten vinden na een AI-opleiding gemakkelijk een baan die bij hun past. Hetzelfde geldt voor opleidingen binnen automatisering.

Slimme algoritmes die ons dagelijks leven een stuk makkelijker maken. Ze zijn bedacht door kundige specialisten die de techniek voor ons laten werken. En dat is precies wat jij ook interessant vindt. Je wilt graag meer weten over Artificial Intelligence (AI) en erachter komen hoe machines menselijke intelligentie kunnen nabootsen. En met een AI-opleiding bij Hogeschool Inholland ga jij dat ontdekken.

Wil jij later werken aan producten voor de toekomst? Met behulp van baanbrekende AI en slimme automatisering? En ben je klaar om je hier verder in te verdiepen?

Bekijk dan welke AI-opleiding bij jou past!

Bekijk alle AI-opleidingen

Jouw baanperspectief

Denk onder meer aan deze beroepen:

App developer

Business intelligence specialist

Digital engagement specialist

Social media-strateeg

IT-consultant

Dit is straks jouw werkveld

Met Communicatie & ICT kun je verschillende kanten op. Hieronder lees je voorbeelden van werkvelden waarin jij straks aan de slag kunt gaan.

Aanbieder van betaaldiensten

Zie je soms een andere bedrijfsnaam op je bankafschrift staan dan waar je jouw product gekocht hebt? Dat zijn zogenoemde Payment Service Providers, bedrijven die betalingen voor webshops verwerken. Omdat zij dus het betalingsproces uit handen nemen van een webshop, zie je soms die bedrijfsnamen staan op je afschrift. Zoals Mollie en Klarna. Na een ICT-opleiding als Associate degree IT Service Management kun je bij dit soort bedrijven aan de slag. Jij bent namelijk opgeleid tot ICT-beheerder. Jij zorgt er straks voor dat die informatiesystemen effectief en efficiënt draaien.

Late night talkshow

Jij bent nieuwsgierig en weet altijd precies wat er overal op de wereld gebeurt. Met veel plezier kijk je dan ook elke avond naar één van de late night talkshows van ons land. Jouw droom is dan ook om na je communicatieopleiding, bijvoorbeeld Associate degree Crossmediale Communicatie, te werken op een van die redacties. Je bent dan elke dag bezig met het opzetten van de show. In de ochtend duik je al in alle kranten en verzin je leuke invalshoeken voor een onderwerp. Je regelt de gast voor die avond en zorgt dat het interview tot in de puntjes is voorbereid. Elke dag is anders, omdat elke dag de actualiteit anders is. Jij bent die redactietopper die de inhoud van de talkshows naar een hoger niveau tilt!

Softwarebedrijf

Iedere dag werk je met applicaties die jouw leven een stuk makkelijker maken. Denk aan Word, PowerPoint en Teams. Na de opleiding Informatica wil je dan ook niets liever dan werken bij één van de grootste softwarebedrijven van de wereld: Microsoft. Dit lijkt een waanzinnig ambitieus plan, maar er zijn verschillende oud-studenten van Inholland die daar aan de slag zijn gegaan. Dus niets is onmogelijk. Word jij hun nieuwe security specialist, database administrator, systeemanalist of user interface designer? Laat je niet tegenhouden en ga je droom achterna!

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228