Een creatieve opleiding volgen? Creatief denken kun je leren!

Ontdek of Creatie & Vrije Tijd bij je past

Ga direct naar:
Creatieve opleidingen | Culturele studies | Vrijetijdsstudies


Ontdek onze opleidingen

Doe de Studiekeuzetest

De wereld heeft behoefte aan mensen met een goed idee. Mensen die creatief denken én die goede ideeën perfect weten om te zetten in creatieve concepten die aanslaan. Ben jij ook een creatieve duizendpoot met een grote liefde voor verhalen, online content, platforms, media, design, marketing, en ga zo maar even door? Ontdek dan zeker eens een creatieve of culturele opleiding van Hogeschool Inholland. En leer hoe je een goed idee omzet in een succesvolle campagne, project of onderneming.

Heb jij meer interesse in alles wat te maken heeft met de vrijetijdssector? Ook daar is er volop behoefte aan creatieve talenten en professionals. Bekijk onze vrijetijdsstudies en ontdek hoe vrije tijd en studeren succesvol samengaan.

Een creatieve opleiding? Dit is waarom het bij jou past!

Een idee verzinnen, dat kan iedereen. Maar ook echt zelf iets creëren, dat is een kunst! Het begrip ‘creatieve opleidingen’ is erg breed. Als je een creatieve hbo-opleiding doet bij Hogeschool Inholland betekent dat niet automatisch dat je grafisch vormgever, CKV-docent of fotograaf wordt. Er zijn tegenwoordig zo veel beroepen waarin je creatief bezig kunt zijn. Denk aan een social media manager op een communicatieafdeling, een verslaggever bij een televisieprogramma, een startende ondernemer, een schrijver bij een tof magazine of een webdesigner bij een gamebedrijf.

Heb jij lef en houd je van een uitdaging? Ben je goed in conceptontwikkeling? Zoek je vaak naar oplossingen voor problemen? Heb je humor, houd je van creatief denken en kun je goed verbinding leggen tussen ideeën? Kijk dan eens naar onderstaande creatieve hbo-studies!


“Tijdens de Open Dag maakte ik kennis met docent Leslo Wanders. Door zijn enthousiasme en open houding kreeg ik gelijk een beter beeld van de opleiding.”

Isis Jonker, student Creative Business (EN)

Maak van jouw passie jouw werk met een van onze culturele opleidingen

Met een culturele opleiding kun je veel kanten op

Van je hobby je werk maken, dat wil toch iedereen? Dat begint bij het kiezen van de juiste (culturele) studie in het hbo. Houd je bijvoorbeeld van muziek, kunst, communicatie, nieuwe media, en cultuur en ondernemen? En wil je daar later ook je beroep van maken? Bij ons vind je verschillende hbo-opleidingen die zich bezighouden met cultuur. Denk aan de culturele opleiding Muziek bij het Conservatorium, of aan Crossmediale Communicatie. De sector kunst, cultuur en entertainment is heel veelzijdig. Na afronding van jouw culturele hbo-studie kun je werk vinden in verschillende gebieden, zoals theater, sport, media of muziek.

Houd jij van cultuur en ondernemen? Ben jij een creatieve denker en wil jij je creatieve concepten verder ontwikkelen?

Vrijetijdsstudies die jouw leven nóg leuker gaan maken

Vrije tijd en studeren. Kan dat samengaan? Jazeker! Bij Inholland vind je verschillende leisure opleidingen waarmee je later kunt werken binnen de vrijetijdssector. Als je een vrijetijdsopleiding volgt, dan ga je later aan de slag in deze creatieve wereld. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bezoek dan eens één van onze Open Dagen. Dan ontdek je meer over deze vrijetijdsstudies. Je wordt bijvoorbeeld manager van een reisbureau, of je gaat aan de slag als leidinggevende binnen de leisure branche, oftewel de vrijetijdsindustrie. Je kunt na het volgen van een vrijetijdsstudie ook marketingmanager worden, of zelfstandig iets ondernemen en je eigen bedrijf beginnen. De keuze is straks aan jou!

Ben jij een creatieve denker? Houd jij van events, toerisme, cultuur, recreatie, horeca, óf wil jij gaan ondernemen en later je eigen winkel beginnen?

Ontdek onze vrijetijdsopleidingen

Bekijk alle vrijetijdsstudies

Jouw baanperspectief

Denk onder meer aan deze beroepen:

Marketeer

Conceptontwikkelaar

Persvoorlichter

Event producer

Leidinggevende in de toerismebranche

Dit is straks jouw creatieve en culturele werkveld

Met Creatie & Vrije Tijd kun je verschillende kanten op. Hieronder lees je voorbeelden van werkvelden waarin jij straks aan de slag kunt gaan.

Culturele bedrijven

Als jij jouw creatieve of culturele studie met succes hebt afgerond, dan gaat er een (culturele) wereld voor je open. Werken bij een creatieve of culturele organisatie ligt dan ook zeker binnen de mogelijkheden. Na het volgen van de opleiding Muziek bij het Conservatorium in Haarlem kun je bijvoorbeeld jouw loopbaan beginnen binnen de kunst- en theatersector. Of je kiest ervoor om te gaan werken bij een muziekschool, een orkest, of bij verschillende centra gericht op kunstzinnige vormgeving. Heb je de opleiding Communicatie gedaan en wil je werken aan creatieve concepten in de culturele branche? Dat kan natuurlijk! Wat dacht je van werken als woordvoerder bij het Rijksmuseum? Of als pr-adviseur bij een evenementenorganisatie als Mojo? Misschien word je wel copywriter bij 3FM en ga je verslag doen van verschillende festivals en poppodia zoals Lowlands en Paaspop!

Eigen start-up of onderneming

Altijd al gedroomd van een eigen bedrijf of onderneming? Nadat jij één van de creatieve of vrijetijdsstudies hebt afgerond is het mogelijk om die droom uit te laten komen en voor jezelf te beginnen. Na hun studie Communicatie of Creative Business kiezen veel studenten ervoor om zelfstandig ondernemer (zzp’er) te worden. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als freelance redacteur, of je begint je eigen mediabureau. Als je een vrijetijdsstudie zoals Leisure & Event Management hebt gestudeerd, kun je bijvoorbeeld ook aan de slag als producer bij je eigen productiebedrijf. Of wil je liever je eigen branding & eventsbureau openen? Ook na de opleiding Tourism Management heb je de kans om voor jezelf te beginnen. Veel studenten die hun culturele studie bij het Conservatorium in Haarlem hebben afgerond, kiezen ook voor hun eigen pad. Ze ontdekken de wereld na de studie Muziek op hun eigen manier. Bijvoorbeeld door een onderneming of een start-up op te zetten, door workshops te geven, of door te gaan touren door het land met een eigen show.

Bedrijfsleven en overheid

Werken bij de overheid na het volgen van een creatieve opleiding? Waarom niet! Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar er zijn veel verschillende bedrijven waar je als Communicatie- of Creative Business-student aan de slag kan. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken als communicatieadviseur bij BNN-VARA van de publieke omroep? Of als social media manager bij de Rijksoverheid? Na het volgen van een creatieve of vrijetijdsstudie kun je ook werken in het bedrijfsleven. Misschien word je wel marketeer bij een bedrijf binnen de foodbranche, of ga je aan de slag als content creator bij een reclamebureau. Of heb je Facility Management gestudeerd? Dan word jij straks de facility professional die ervoor zorgt dat andere medewerkers van het bedrijf optimaal kunnen presenteren, onder de beste omstandigheden.

   

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228