Opleiding Projectmanagement

Docent Hidde Rijpkema


"Deelnemers ontwikkelen een eigen leerweg om hun project aan te pakken"

Hidde Rijpkema is senior projectleider bij netbeheerder Enexis. Daarnaast werkt hij als docent in de post-hbo opleidingen Projectmanagement en Projectleider van de toekomst van Inholland Academy.

Eigen leerweg

"Projectmanagement is een nieuwe opleiding, waarvan ik de eerste module verzorg. Deelnemers ontwikkelen een eigen leerweg om hun project te realiseren. Ik vind het ontzettend leuk om hen te zien groeien. Hoeveel kennis en theorie over projectmanagement je ook hebt, uiteindelijk gaat het over samenwerken vanuit je eigen authentieke ik. Ik vind het mooi dat daar in deze opleiding ruimte voor is.

Verkenning naar mogelijkheden

Zelf heb ik veel ervaring in het geven van trainingen en workshops, onder andere in verbetermethodieken als lean en agile. Deze module bij Inholland Academy biedt geen one size fits all oplossing voor het managen van een project, maar is vooral een verkenning naar mogelijkheden. Deelnemers ontwikkelen zelf diverse bouwstenen om hun vraagstuk effectief aan te pakken.

Start van carrière

Deelnemers wil ik graag leren om met vertrouwen een project op te starten, te beheren en succesvol af te ronden. Zodat ze een stevige start maken in hun carrière als projectmanager. Ook is de opleiding heel aantrekkelijk voor meer ervaren projectmanagers, omdat er niet perse naar één specifieke methode wordt gekeken. Deelnemers leren van elkaars achtergronden, ervaringen en de verschillende sectoren waarin zij werken. Het geeft me voldoening om hen te helpen en vanuit interactie samen tot betere inzichten te komen. Bij Inholland Academy tref ik overwegend jonge en gedreven mensen, wat hartstikke leuk is.

Door Australië rijden

Ik houd van de boeken van Dimitri Verhulst en Michel Houellebecq, kijk graag naar series als Breaking Bad en luister naar allerlei soorten muziek: van de spitsvondige teksten van de Jeugd van Tegenwoordig tot Bob Dylan. Mijn grootste hobby is voetbal, helaas kan ik zelf niet meer spelen vanwege blessures, maar coachen van mijn kinderen maakt veel goed. Mijn grootste droom is met mijn gezin door de outback van Australië trekken, waar ik een periode heb gewoond."Hidde Rijpkema
docent opleiding Projectmanagement

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

  Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven