Masterclass Smakelijk vlees: over toegepast sensorisch onderzoek in de vleessector 14 januari 2020

Smaak is belangrijk bij aanschaf van eten. Hoe weet je of de smaak van jouw product gewaardeerd wordt?

Smaak is belangrijk bij aanschaf van eten, want eten moet vooral lekker zijn. Maar hoe weet je of de smaak van jouw product gewaardeerd wordt? Sensorisch onderzoek richt zich op de smaak, geur, het mondgevoel, uiterlijk en geluid van producten. Altijd al willen weten hoe je sensorisch onderzoek uitvoert om je producten te verbeteren of te beoordelen? Inholland Academy nodigt jou van harte uit voor de masterclass 'Smakelijk vlees' op dinsdag 14 januari 2020 in Delft. De masterclass richt zich op toegepast sensorisch onderzoek in de vleessector.

Datum

Dinsdag 14 januari 2020

Programma

  • 17:45 - 18:00 uur - Inloop
  • 18:00 - 19:30 uur - Masterclass
    • Introductie over perceptie
    • Introductie vanuit de consument
    • Toepasbaarheid sensoriek, welke vragen kunnen ermee beantwoord worden?
    • Hoe kan jij dit toepassen in de communicatie richting je klant?
    • Attributen vaststellen
    • Eigen beschrijvende testattributen: gezamenlijk op basis van een salami/worst
    • Formulier beschrijvende test voorbereiden
    • Consumenten vragenlijst: hoe kan je op een laagdrempelige manier vlees door je doelgroep/klant laten beoordelen? 
  • 19:30 - 20:00 uur - Napraten en afronding

Sprekers

Vera van Stokkom en Harry Vogel (docenten Sensoriek)

Locatie

Hogeschool Inholland Delft
Rotterdamseweg 141
2628 AL Delft
routebeschrijving 


Meld je nu aan

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Robin Snoek
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Robin
T: 06 1527 9786 | 088 466 30 30
E: robin.snoek@inholland.nl