Volg jouw opleiding in Alkmaar

Bij Inholland Alkmaar kennen onze docenten je bij naam. Je voelt je meteen thuis door de prettige en persoonlijke sfeer. Een veilige leeromgeving die jou klaarstoomt voor iedere uitdaging, waar je later ook aan de slag gaat. Dé plek om jouw talent door te ontwikkelen. Wordt het techniek, economie, educatie of zorg en welzijn?

Opleidingen in Alkmaar

Bekijk het overzicht

Kom langs in Alkmaar

Bezoek de Open Dag

Probeer opleidingen uit

Kom proefstuderen

Meer over studeren in Alkmaar

Inholland Alkmaar

Persoonlijk & dichtbij

“In Alkmaar had ik meteen een warm gevoel en dat is nog steeds zo. Docenten kennen hun studenten bij naam en groeten je nog steeds als je al lang geen les meer van ze hebt.”

Dat je je thuisvoelt is belangrijk. Daarom besteden we liever extra tijd aan iedere (aankomende) student, dan dat jij een verkeerde studiekeuze maakt. Als dit toch gebeurt, staan we ook dan voor je klaar om de juiste weg uit te stippelen.

"Docenten denken met je mee, de lijnen zijn kort.”

Leren = je hart durven volgen

Soms weet je nog niet helemaal hoe je je toekomst wilt invullen. Daar kunnen wij je goed bij helpen, omdat veel docenten uit de beroepspraktijk komen. Zij kunnen je precies vertellen wat je straks kunt verwachten.

“Ik koos voor Inholland vanwege de enthousiaste verhalen van oud-studenten. De docenten hebben goede kennis van zaken, zowel in de bedrijfstak als theoretisch."

Studentsucces Centrum (SSC)

Samen maken we van jouw studie een succes!

Tijdens je studie komt er van alles op je af. Dat is leuk, maar ook spannend. Veel indrukken vanuit de opleiding zelf, nieuwe vrienden en je moet uitvogelen hoe je jouw (bij)baan, sport of andere activiteiten combineert met je studie. En dat is allemaal soms best even wennen...

Studeren doe je voor jezelf maar je staat er niet alleen voor! Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om van zijn of haar studie een succes te maken. Daarom is er het Studentsucces Centrum (SSC). Een fysieke én digitale ontmoetingsplek ‘voor studenten, door studenten’. De studentbuddy’s van verschillende opleidingen helpen jouw talent te ontwikkelen en staan klaar om je door het jaar te helpen. Of je nou vragen hebt over de opleiding of juist iets privé, wij zijn er voor je!

Studentsucces Centrum

Het SSC speelt een rol bij de organisatie van diverse evenementen zoals schoolfeesten, sportdagen, bedrijfsbezoeken en andere leuke activiteiten voor studenten. Ook zijn er diverse workshops aan. Vorig jaar waren dat bijvoorbeeld rondom onderwerpen zoals APA-regels, Nederlandse taal, medisch rekenen en belastingaangifte. Geef jouw idee voor een workshop gerust aan ons door.

Kom langs in de kas voor een kopje koffie of neem contact op per mail ssc.alkmaar@inholland.nl of via 06 114 497 07. Je kunt bij ons terecht voor toffe events, ondersteuning bij studievaardigheden, maar ook bij persoonlijke issues, bijvoorbeeld als je last hebt van stressverschijnselen of je je alleen voelt.

 

 Volg het SSC op Instagram

Studentenleven

Leer Alkmaar beter kennen

Alkmaar is hét centrum van de regio Noord-Holland Noord. De historische binnenstad heeft veel winkels en gezellige kroegjes en restaurants. Ook Theater De Vest, bioscoop De Vue, Filmhuis Alkmaar en poppodium Victorie zijn aanraders.

Bij mooi weer kun je met een bootje door de grachten varen of in de zon zitten bij Stadsstrand De Kade. Sportliefhebbers kunnen schaatsen op IJsbaan De Meent, fietsen op de Wielerbaan, zwemmen bij De Hoornse Vaart of aan de slag bij één van de fitnesscentra in onze stad. Ook zijn er rugby-, voetbal- en hockeyclubs in de buurt van de hogeschool.

Introductieweek InAlkmaarIntro

Studentenvereniging A.S.V. Omnivas organiseert de introductieweek eind augustus. Een gezellig moment om vlak voor de start van jouw studie leuke mensen te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. Denk aan feesten, wintersport, uitjes en borrels. Bij Omnivas ben je altijd welkom zolang je maar in Alkmaar studeert, het is een niet opleidingsgebonden vereniging.

Studentencafé de SooS

Van maandag tot en met vrijdag kun hier genieten van een drankje, samen met je studiegenoten en andere vrienden tegen studentenprijzen. Deze kroeg wordt van A tot Z gerund door studenten, dus als je zelf een keer achter de bar wilt staan, kan dat. Ons moto is namelijk 'voor studenten, door studenten'. Bekijk de website van studentencafé de SooS.

  Volg SooS op Instagram

Alles is duurzaam

Samen werken aan duurzame oplossingen

Verbeter de wereld, begin bij jezelf, zeggen we. Daarom werken we continu aan duurzame oplossingen. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in jouw lesprogramma, zoals projecten, maar ook in ons gebouw. We hebben er namelijk voor gekozen om het huidige pand volledig te renoveren, met veel aandacht voor duurzaamheid. Je ziet daarom veel groen, hout en mooie open ruimtes. Het gebouw is bedoeld voor nu en de toekomst. Een gebouw dat voorzien is van installaties die energie besparen en teruggeven aan de wereld. Denk aan zonnepanelen, green walls en energiezuinige verlichting.

Technische labs en andere praktijkruimtes

Of je voor je opleiding een technisch lab, een ziekenhuisbeddenzaal, handvaardigheidslokaal of theaterruimte nodig hebt, bij onze hogeschool is alles aanwezig om direct de praktijk te kunnen uitoefenen. Ook zijn er veel open ruimtes en concentratiewerkplekken aanwezig, waar je je even terug kunt trekken om zelfstandig te werken.

Studieverenigingen

Studievereniging ASEV

De studievereniging voor en door engineers en is er voor alle studenten van Technische Informatica, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Civiele Techniek en Business IT & Management. ASEV Organiseert elk jaar verschillende evenementen, denk dan aan battlebots, borrels en verschillende workshops die jouw opleiding makkelijker maken. En je kunt (online) leerhulp krijgen. Ook organiseren ze elk jaar een weekend weg naar het buitenland!

 Volg ASEV op Instagram 

Studievereniging Business, Finance & Law

De studievereniging Business, Finance & Law verbindt studenten met het bedrijfsleven. Als lid van de studievereniging kom je over de vloer bij interessante bedrijven, krijg je toffe workshops en masterclasses van deskundige professionals en leer je gelijk studiegenoten beter kennen.  

Studievereniging Technische Bedrijfskunde Alkmaar

Als jij de opleiding Technische Bedrijfskunde gaat volgen, is de Studievereniging Technische Bedrijfskunde iets voor jou! Ze organiseren vele activiteiten, zoals de introductieweek op Terschelling voor eerstejaarsstudenten, lezingen, (buitenlandse) studiereizen, bedrijvendag (Mix & Match x Connect2Business Event) en verschillende netwerkborrels.

  Volg Studievereniging TBK op Instagram

Studievereniging Virplaca

S.V. Virplaca is dé studievereniging voor de student van de opleiding Bouwkunde, Bouwmanagement & Vastgoed en Civiele Techniek bij Hogeschool Inholland Haarlem en Alkmaar. Een studievereniging die staat voor veel gezelligheid door de leuke activiteiten. 


Studievereniging Nova Nexus

Deze nieuwe studievereniging is voor studenten van de opleidingen Leraar Basisonderwijs (Pabo), Social Work en Verpleegkunde. Het bestuur is hard bezig met de voorbereidingen en oprichten van deze vereniging. Binnenkort meer!

Bereikbaarheid

Bezoekadres

De hogeschool ligt op een kwartiertje lopen van het treinstation en is prima te bereiken met bus, auto of fiets.

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar  
Plan met Google Maps
Plan je eigen route

Openingstijden

  • Maandag: 07.30 - 18.30 uur
  • Dinsdag: 07.30 - 18.30 uur
  • Woensdag: 07.30 - 22.15 uur
  • Donderdag: 07.30 - 22.15 uur
  • Vrijdag: 07.30 - 18.30 uur

Parkeren

Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein van Inholland Alkmaar. Er zijn circa 400 plekken beschikbaar. Mocht dit vol zijn, dan kun je terecht aan de overkant bij de gratis P+R.

Wonen en werken

Op kamers in Alkmaar

Je kunt als student op meerdere manieren aan een kamer komen:

  • In een voormalig schoolgebouw aan de Bergerweg. De bemiddeling gaat op basis van loting via Woonwaard.
  • Via advertenties of makelaars
  • Websites zoals Kamernet.nl en Studentzondercent.nl.
  • Op Huurwoningen.nl vind je een ruim aanbod aan studentenkamers, studio’s en appartementen. Via een e-mailalert blijf je op de hoogte van het nieuwste woningaanbod.

Werken voor Inholland

Via ASA Campus – onderdeel van Hogeschool Inholland – kun je tijdens je studie flexibel werken voor je opleiding en de hogeschool. De werkzaamheden variëren van het promoten van je opleiding, helpen tijdens Open Dagen en bij voorlichting geven op middelbare scholen. Daarnaast kun je tijdens evenementen helpen bij de opbouw, het ontvangst en de registratie.

Social creators

Als social media & marketing helemaal jouw ding is, dan zijn de Social Creators van Inholland Alkmaar op zoek naar jou. Tijdens de evenementen van Inholland creëer jij interessante content voor andere studenten en brengt evenementen sfeervol in beeld.

» Bij interesse, kun je mailen naar maartje.randag@inholland.nl.

Contact

Algemeen telefoonnummer

T: 072 - 518 34 56

Studiekeuze Adviescentrum

Bij studiekeuzevragen of hulp bij het kiezen van een opleiding helpt onze studiekeuzeadviseur je graag verder. Monique Romkes is bereikbaar op woensdag tussen 09.00 - 17.00 uur. Maak gerust een afspraak.
E: studiekeuze.alkmaar@inholland.nl
T: 088 466 3384.

Servicepunt

Voor antwoord op jouw vragen op het gebied van faciliteiten, ICT, onderwijsadministratie, roostering, studentwerkplekken en het gebouw.
E: servicepunt.alkmaar@inholland.nl
T: 072 518 3 888

Studentendecaan

Voor vragen over onder andere studiefinanciering, studievoortgang en wet- en regelgeving. Of voor bijzondere omstandigheden waardoor je meer tijd nodig hebt voor je studie, zoals een combinatie topsport met studeren. Maak dan een afspraak via decanaat.alkmaar@inholland.nl

International Office

Het International office is het startpunt voor jouw internationale activiteiten, zoals studie en stage in het buitenland. . 
E:
intoffice.alkmaar@inholland.nl
T: 088 466 3 119

Bibliotheek

Via de digitale bibliotheek van Inholland heb je overal en altijd toegang tot de digitale collectie in de cloud. Log in op de website en je hebt toegang tot eindeloos veel informatiebronnen.
E:
 bibliotheek@inholland.nl
T: 088 466 1 661
WhatsApp: 06 2111 5525

Volg Alkmaar via social media

   Volg ons via Instagram

Ga naar ons YouTube-kanaal

399 nieuwsberichten

Heb je vragen over Inholland Alkmaar?

Wij staan je graag te woord!