Studeren in Alkmaar

laden

Je zoekt een kwaliteitsopleiding om je talent uit te bouwen. Het liefst doe je dat bij een hogeschool waar ze jou belangrijk vinden. Maak je bij ons die eerste stap naar een succesvolle carrière? Wij vinden het niet alleen belangrijk dat je goed onderwijs krijgt, maar ook dat je je thuis voelt.

Bekijk hieronder de film: 'Alkmaar your own story'. De film laat vijf studenten uit de regio Noord-Holland Noord zien. Hoe staan zij in het leven, hoe verloopt hun opleiding en hoe zijn ze tot die keuze gekomen? 

Opleidingen en samenwerkingen

Hogeschool Inholland Alkmaar ligt aan de rand van Alkmaar en biedt opleidingen aan op het terrein van techniek, economie, educatie en zorg en welzijn. Het is een ondernemende hogeschool die goed geworteld is in de regio Noord-Holland Noord. Inholland Alkmaar staat middenin de maatschappij en kent een open sfeer met veel aandacht voor jou als student. We bouwen voortdurend aan onze relaties met andere (hoge)scholen en universiteiten. Een mooie samenwerking met scholen uit het voortgezet onderwijs zie je bij de activiteit 'kennismaking hbo'. Havisten uit jaar vier maken kennis met de opleidingen, misschien was jij er ook wel bij in de afgelopen tijd! Ook tijdens het project 'Spannend Ondernemen' dat vanuit de economieopleidingen wordt georganiseerd werken studenten en leerlingen van het voortgezet onderwijs samen aan een ondernemingsplan.

Goede professional

De hogeschool begeleidt je zo dat je straks als goede professional aan de slag kunt. We werken voortdurend aan de kwaliteit van onze opleidingen. We werken nauw samen met het Noord-Hollandse bedrijfsleven om elkaar te versterken maar ook te inspireren. Door de goede samenwerking met bedrijven kom je gemakkelijk in contact met opdrachtgevers voor projecten, stages of een interessante afstudeeropdracht.

Open Dagen en Proefstuderen

Wil je de sfeer proeven en de hogeschool in het echt zien? Kom dan eens langs tijdens een van onze Open Dagen of Avonden. Tijdens de Open Dagen en Avonden zijn alle hbo-opleidingen vertegenwoordigd en helpen wij je graag bij het maken van de juiste studiekeuze. Ook kun je komen Proefstuderen.
Lees meer over de Open Dagen
Lees meer over Proefstuderen

Studiekeuze Adviescentrum

De hogeschool heeft een eigen Studiekeuze Adviescentrum. Je kunt er op werkdagen terecht met je vragen over hbo-opleidingen. Iedereen die een hbo-opleiding wil gaan volgen in voltijd of deeltijd kan een afspraak maken. Ook als je al studeert bij Hogeschool Inholland of als je twijfelt over je opleiding ben je van harte welkom.

Contacten met voortgezet onderwijs

Je kunt met een havo-, vwo- of mbo-diploma bij ons instromen. Soms worden daarbij eisen gesteld aan het profiel. Om het onderwijs goed te laten aansluiten bij de diverse vooropleidingen, onderhoudt Inholland Alkmaar goede contacten met het voortgezet onderwijs en mbo in de regio.

Renovatie

De gebouwen van Hogeschool Inholland Alkmaar ondergaan een grote renovatie. De renovatie gaat tot in de loop van 2017 duren. Wij zijn uit onze verouderde jas gegroeid en modern hbo-onderwijs vraagt om een modern gebouw. Tijd om de boel eens flink aan te pakken. We willen het schoolgebouw voor de komende dertig jaar aansluiten bij de ambities van de hogeschool. Er worden onderwijsruimten gecreëerd die voldoen aan de maatstaven van nu en de toekomst.

Volg Inholland Alkmaar op Facebook en Twitter

Wil je op de hoogte blijven van wat er leeft bij de hogeschool of wil je ons een vraag stellen, iets delen of in contact komen met studenten en medewerkers? Volg ons dan op Facebook en Twitter.