Studeren in Alkmaar

laden

"We doen het allemaal samen”, vertelt studente Mir van Galen.
Persoonlijk en vertrouwd. Praktijkgericht en ambitieus. No-nonsense en gezellig tegelijk. Dat zit in het DNA van Hogeschool Inholland Alkmaar. We willen graag dat je je thuis voelt.

Opleidingen

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in studeren bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Je kunt bij ons instromen met een havo-, vwo- of mbo-diploma. Wij bieden hbo-opleidingen aan op het terrein van techniek, economie, educatie en zorg en welzijn.
Bekijk de opleidingen in Alkmaar

Korte introfilm en speelfilm 'Je droom achterna'

Om je een indruk te geven over de hogeschool en de studenten die bij ons studeren, kun je de korte locatiefilm en de 10 minuten speelfilm 'Je droom achterna' over Inholland Alkmaar bekijken. In deze laatste film vertellen studenten uit Noord-Holland hoe zij tot hun studiekeuze zijn gekomen, hoe ze in het leven staan, hoe zij de opleiding ervaren en hoe ze naar de toekomst kijken. 

Leren = je hart durven volgen

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog niet helemaal weet hoe je je toekomst wilt invullen. Daar kunnen wij je goed bij helpen, omdat veel docenten uit de beroepspraktijk komen. Zij kunnen je precies vertellen wat je kunt verwachten in het werkveld.
“Ik koos voor Inholland vanwege de enthousiaste verhalen van oud-studenten. De docenten hebben goede kennis van zaken, zowel in de bedrijfstak als theoretisch. Vakinhoudelijk gaan we ook behoorlijk breed. Ik heb soms het idee dat ik meerdere studies in één keer doe”, vertelt student Luuk van den Bovenkamp. "Docenten denken met je mee, de lijnen zijn kort", voegt studente Willemijn Koemeester toe.
Maar ook als je wel al helemaal je loopbaan hebt uitgestippeld, ben je bij ons meer dan welkom. Samen zorgen we er voor dat je talent wordt uitgebouwd en je horizon wordt verbreed. Bovendien wordt er een studieloopbaanbegeleider aan je gekoppeld, die je persoonlijk helpt bij de voortgang van je studie. Je kunt dit een beetje vergelijken met een mentor.

Open Dagen en Proefstuderen

“Ik vind dat het er erg persoonlijk is omdat het kleinschalig, je kunt makkelijk leraren aanspreken en ze kennen jou ook”, aldus studente Julia Jongejan.
Aangezien je je nog aan het oriënteren bent, kunnen wij ons voorstellen dat je de hogeschool eens in het echt wilt bekijken en de sfeer zelf wilt komen proeven. Daarom organiseren wij Open Dagen en Avonden, alle hbo-opleidingen zijn dan vertegenwoordigd. Op die manier helpen we je om een juiste studiekeuze te maken. Daarnaast kun je ook komen Proefstuderen. No strings attached! Wij vinden het belangrijk dat je een doordachte keuze maakt en niet ‘zomaar’ een opleiding kiest omdat ‘het je wel leuk lijkt’.
Lees meer over de Open Dagen
Lees meer over Proefstuderen

Eerste hulp bij studiekeuze

Kiezen is niet eenvoudig. Daarom helpen we je graag een handje met ons Studiekeuze Adviescentrum. Hier kun je terecht met al je opleidingsvragen. Onze studiekeuzeadviseur Jorien van Lieshout staat voor je klaar met persoonlijk onafhankelijk advies via een goed gesprek, workshops en studiekeuzetests. Ook als je al studeert bij Hogeschool Inholland en je bijvoorbeeld twijfelt over je opleiding kun je hier terecht. Loop even binnen of maak een afspraak via 088-4663020 of studiekeuze.alkmaar@inholland.nl.
Maak een afspraak bij het Studiekeuze Adviescentrum

Persoonlijk, we kennen je naam

“In Alkmaar had ik meteen een warm gevoel en dat is nog steeds zo. Docenten kennen hun studenten bij naam en groeten je nog steeds als je al lang geen les meer van ze hebt,” vertelt studente Simone Ganzevoort.
We vinden jou als persoon belangrijk en je wordt niet als nummer behandelt. We besteden liever extra tijd aan iedere (aankomende) student, dan dat jij een verkeerde studiekeuze maakt. Maar stel dat dit toch gebeurt, ook dan staan wij voor je klaar om de juiste weg uit te stippelen!

Volg ons via social media

Je kunt ons op Instagram (inhollandalkmaar), Facebook (Inholland Alkmaar) en Twitter (inhalkmaar) volgen, zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van wat er binnen de Alkmaarse hogeschool gebeurt. Daarnaast kun je onze social media kanalen gebruiken voor vragen, als je iets wilt delen of wanneer je graag in contact komt met onze studenten en medewerkers.
Volg ons via Instagram
Volg ons via Facebook
Volg ons via Twitter

Studeren in een nieuwe duurzame hogeschool

Als je al eens bij ons op bezoek bent geweest, is je vast opgevallen dat we met een grondige renovatie bezig zijn geweest. Hogeschool Inholland Alkmaar heeft met het nieuw ingerichte gebouw gekozen voor een toekomstbestendig hogeschoolgebouw. Een gebouw voor nu en de toekomst. Een gebouw dat even mee kan en voorzien is van installaties die energie besparen en teruggeven. Denk aan zonnepanelen, green walls, energiezuinige verlichting, een warmte koude opslag (WKO)-installatie, afvalscheiding en zoveel mogelijk papierloos werken. Alleen al de keuze voor renovatie is duurzaam geweest, in plaats van het bouwen van een geheel nieuwe hogeschool.

Verbeter de wereld begin bij jezelf, zeggen we dan ook. Onze studenten werken aan projecten om de wereld te verbeteren. We leveren studenten af waarbij de duurzame gedachte top of mind is. Waarbij denken en werken aan duurzaamheid niet iets bijzonders is. Het is verankerd in het lesprogramma en in het gebouw. We werken voortdurend aan duurzame oplossingen. Duurzaamheid is voor ons als kennisinstelling heel normaal.

Het was tijd om het gebouw futureproof te maken. Alkmaar heeft sinds de zomer van 2017 een nieuw ingericht duurzaam gebouw. Niet helemaal nieuw, de buitenkant van het A-gebouw van Inholland, aan de Bergerweg 200, is nagenoeg hetzelfde gebleven. Binnen heeft een ware metamorfose plaatsgevonden. Er is veel groen, hout en licht. En mooie open ruimtes. De inrichting is helemaal geïnspireerd op een stadspark. Alsof je buiten studeert! Het renovatieontwerp komt van BRTArchitecten, het bureau dat midden jaren negentig ook tekende voor het eerste ontwerp van het gebouw.
Lees meer over de renovatie

Samenwerken met jouw school

Wist je trouwens dat wij mooie samenwerkingen hebben met scholen uit het voortgezet onderwijs en mbo in de regio? Misschien wel met jouw school? Je hebt misschien wel eens gehoord van het project ‘Spannend Ondernemen’. Deze wordt vanuit de economieopleidingen georganiseerd. Studenten en leerlingen uit het voorgezet onderwijs werken samen aan een ondernemingsplan. Een betere manier om de praktijk te leren kennen is er niet! 

Om het onderwijs goed te laten aansluiten bij jouw vooropleiding aan de havo, vwo of bij het mbo, zijn er zeer goede en nauwe contacten tussen Hogeschool Inholland Alkmaar en het voortgezet onderwijs en mbo in de regio.