Studeren in Alkmaar

laden

"We doen het allemaal samen”, vertelt studente Mir van Galen.
Persoonlijk en vertrouwd. Praktijkgericht en ambitieus. No-nonsense en gezellig tegelijk. Dat zit in het DNA van Hogeschool Inholland Alkmaar. We willen graag dat je je thuis voelt.

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in studeren bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Je kunt bij ons instromen met een havo-, vwo- of mbo-diploma. Bij sommige opleidingen worden eisen gesteld aan het profiel, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan. Op die manier weten wij én jij dat de studie goed aansluit. Dat maakt het studeren een stuk aangenamer. Wij bieden opleidingen op het terrein van techniek, economie, educatie en zorg en welzijn.

Bekijk de opleidingen in Alkmaar

Om je een indruk te geven over de hogeschool en de studenten die bij ons studeren, kun je de locatiefilm Alkmaar en de film ‘Alkmaar your own story’ bekijken. In ‘Alkmaar your own story’ vertellen vijf studenten uit Noord-Holland Noord hoe zij in het leven staan, hoe zij de opleiding ervaren en hoe zij tot die keuze zijn gekomen. 


Keuzes maken

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog niet helemaal weet hoe je je toekomst wilt invullen. Daar kunnen wij je goed bij helpen, omdat veel docenten uit de beroepspraktijk komen. Zij kunnen je precies vertellen wat je kunt verwachten in het werkveld.
“Ik koos voor Inholland vanwege de enthousiaste verhalen van oud-studenten. De docenten hebben goede kennis van zaken, zowel in de bedrijfstak als theoretisch. Vakinhoudelijk gaan we ook behoorlijk breed. Ik heb soms het idee dat ik meerdere studies in één keer doe”, vertelt student Luuk van den Bovenkamp. "Docenten denken met je mee, de lijnen zijn kort", voegt studente Willemijn Koemeester toe.
Maar ook als je wel al helemaal je loopbaan hebt uitgestippeld, ben je bij ons meer dan welkom. Samen zorgen we er voor dat je talent wordt uitgebouwd en je horizon wordt verbreed. Bovendien wordt er een studieloopbaanbegeleider aan je gekoppeld, die je persoonlijk helpt bij de voortgang van je studie. Je kunt dit een beetje vergelijken met een mentor.

Leer ons kennen

“Ik vind dat het er erg persoonlijk is omdat het kleinschalig, je kunt makkelijk leraren aanspreken en ze kennen jou ook”, aldus studente Julia Jongejan.
Aangezien je je nog aan het oriënteren bent, kunnen wij ons voorstellen dat je de hogeschool eens in het echt wilt bekijken en de sfeer zelf wilt komen proeven. Daarom organiseren wij Open Dagen en Avonden. Tijdens deze Open Dagen en Avonden zijn alle hbo-opleidingen vertegenwoordigd. Op die manier helpen we je om een juiste studiekeuze te maken. Daarnaast kun je ook komen Proefstuderen. No strings attached! Wij vinden het belangrijk dat je een doordachte keuze maakt en niet ‘zomaar’ een opleiding kiest omdat ‘het je wel leuk lijkt’.
Lees meer over de Open Dagen
Lees meer over Proefstuderen

Eerste hulp bij studiekeuze

Kiezen is niet eenvoudig. Daarom helpen we je graag een handje met ons Studiekeuze Adviescentrum. Hier kun je terecht met al je opleidingsvragen. Onze studiekeuzeadviseur Jorien van Lieshout staat voor je klaar met persoonlijk advies, workshops en studiekeuzetests. Ook als je al studeert bij Hogeschool Inholland en je bijvoorbeeld twijfelt over je opleiding kun je hier terecht. Loop even binnen of maak een afspraak via 088-4663020 of studiekeuze.alkmaar@inholland.nl.
Maak een afspraak bij het Studiekeuze Adviescentrum

Geen nummer

“In Alkmaar had ik meteen een warm gevoel en dat is nog steeds zo. Docenten kennen hun studenten bij naam en groeten je nog steeds als je al lang geen les meer van ze hebt,” vertelt studente Simone Ganzevoort.
We vinden jou als persoon belangrijk en je wordt niet als nummer behandelt. We besteden liever extra tijd aan iedere (aankomende) student, dan dat jij een verkeerde studiekeuze maakt. Maar stel dat dit toch gebeurt, ook dan staan wij voor je klaar om de juiste weg uit te stippelen!

Volg onze vloggers

Volg ons op de voet

Je kunt ons op Facebook en Twitter volgen, zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van ontwikkelingen binnen Hogeschool Inholland Alkmaar. Daarnaast kun je onze social media kanalen gebruiken voor vragen, als je iets wilt delen of wanneer je graag in contact komt met studenten en medewerkers.
Volg ons via Facebook
Volg ons via Twitter

Studeren in een stadspark

Als je al eens bij ons op bezoek bent geweest, is je vast opgevallen dat we met een grondige renovatie bezig zijn geweest. Het was tijd om het gebouw futureproof te maken. Alkmaar heeft sinds de zomer van 2017 een compleet nieuw ingerichte duurzame hogeschool. Niet helemaal nieuw, de buitenkant van het A-gebouw van Inholland, aan de Bergerweg 200, is nagenoeg hetzelfde gebleven. Binnen heeft een ware metamorfose plaatsgevonden. Er is veel groen, hout en licht. En mooie open ruimtes. De inrichting is helemaal geïnspireerd op een stadspark. Alsof je buiten studeert! Het pand is sinds augustus 2017 in gebruik, er wordt volop gestudeerd en gewerkt. Het renovatieontwerp komt van BRTArchitecten, het Alkmaars bureau voor architectuur, stedenbouw, interieur en restauratie, dat midden jaren negentig ook tekende voor het eerste ontwerp van het gebouw.
Lees meer over de renovatie

Samenwerken en aansluiten

Wist je trouwens dat wij mooie samenwerkingen hebben met scholen uit het voortgezet onderwijs en mbo in de regio? Misschien wel met jouw school? Je hebt misschien wel eens gehoord van het project ‘Spannend Ondernemen’. Deze wordt vanuit de economieopleidingen georganiseerd. Studenten en leerlingen uit het voorgezet onderwijs werken samen aan een ondernemingsplan. Een betere manier om de praktijk te leren kennen is er niet! 

Om het onderwijs goed te laten aansluiten bij jouw vooropleiding aan de havo, vwo of bij het mbo, zijn er goede contacten tussen Hogeschool Inholland Alkmaar en het voortgezet onderwijs en mbo in de regio.