Research and Innovation Centre Techniek, Ontwerpen en Informatica

Voor een duurzame en gezonde samenleving.

Het Research and Innovation Centre Techniek, Ontwerpen en Informatica (RIC-TOI) werkt aan maatschappelijke vraagstukken om een duurzame, gezonde en creatieve samenleving te bevorderen. Dit gebeurt in multidisciplinaire samenwerkingsverbanden en in samenwerking met andere domeinen.

We hebben hierbij volop aandacht voor innovatieve technische ontwikkelingen op het gebied van data-analyse, nieuwe materialen, duurzame energie en robotisering. Dit doen we o.a. in samenwerking met het onderwijs in kenniswerkplaatsen, zoals Inholland Composites en het innovatielab in Alkmaar. Maar ook samen met andere kennisinstellingen en het (regionale) werkveld zoals met de Technospitsen in TechValley en Terra Technica.

Vanuit het kenniscentrum dragen onderzoekers met praktijkgericht onderzoek ook bij aan de ambitie van onze opleidingen in het domein Techniek, Ontwerpen en Informatica om competitieve, innovatieve professionals op te leiden die zich onderscheiden door hun zelfstandige, ondernemende en resultaatgerichte beroepshouding en betrokkenheid bij de samenleving. 

Technische innovaties voor een veerkrachtige samenleving

De kracht van dit kenniscentrum is ons verbindende strategische thema: 'Technische innovaties voor een veerkrachtige samenleving'. Onze lectoren en onderzoekers doen onderzoek gerelateerd aan duurzaamheid en gezondheid. Met onderzoek naar (bio)composieten en robotica in de zorg en agrarische sector werken wij o.a. aan het voorkomen van materiaalverspilling, het duurzaam onderhouden van het machinepark van bedrijven of het verduurzamen van de land- en tuinbouw.

Big data wordt steeds belangrijker in diverse toepassingen. Met onze expertise op het gebied van machine learning en artificial inteligence dragen wij bij aan de gemeenschappelijke focus op deze grote thema's in de regio: Smart farming (bijvoorbeeld Hipergreen), Smart Maintenance (bijvoorbeeld TechValley), Resiliant Networks en Smart Cure & Care.  

Nieuws vanuit Research and Innovation Centre Techniek, Ontwerpen en Informatica

Heb je vragen?

Wij staan je graag te woord!

Neem contact op met Katrin Tazelaar, manager RIC-TOI
Telefoon
0621115380