Geriatrische revalidatie

Over Geriatrische revalidatie

De druk op de zorg neemt toe door de groeiende groep ouderen en personeelskrapte. Dit heeft ook gevolgen voor kwetsbare, vaak oudere patiënten die na een ziekenhuisopname revalideren. Hoe kunnen zij zo optimaal en duurzaam mogelijk revalideren met behulp van innovatieve interventies?

Het bijzonder lectoraat Geriatrische revalidatie, onder leiding van lector Marije Holstege, richt zich op dit vraagstuk. Het lectoraat is ingesteld door zorgorganisatie Omring en maakt deel uit van het lectoraat Gezondheid en Welzijn van Kwetsbare Ouderen.

Het doel van geriatrische revalidatie is om kwetsbare personen (veelal) na een opname in het ziekenhuis optimaal en duurzaam te laten revalideren. Dit bijzonder lectoraat wil geriatrische revalidatie helpen optimaliseren gericht op toekomstbestendige zorg. Dit doen we door nader onderzoek te doen naar oplossingen rond digital health, blended care, innovatieve interventies en interprofessionele samenwerking.

Voor onderwijs en werkveld

Geriatrische revalidatie heeft een stevige koppeling tussen onderzoek, onderwijs én praktijk. Het is ingesteld door de Noord-Hollandse zorginstelling Omring, waar lector Marije Holstege wetenschappelijk strategisch adviseur en hoofdonderzoeker is. Omring en Hogeschool Inholland werken op verschillende manieren structureel samen. Medewerkers van Omring volgen post-hbo-opleidingen bij Inholland Academy en studenten van Inholland doen projecten bij Omring.

Samenwerken met Geriatrische revalidatie

Het bijzonder lectoraat Geriatrische revalidatie werkt samen met GRZPLUS, een samenwerkingsverband van Omring en De Zorgcirkel op het gebied van revalidatie en herstel. Op de website van GRZPLUS staat een overzicht van verschillende onderzoeken en projecten van studenten, onderzoekers en voorbeelden uit de praktijk.

Daarnaast heeft het bijzonder lectoraat een intensieve samenwerking met het Medical Delta Living Lab geriatricrehabilitation@home. Omring heeft een Living Lab-locatie in Den Helder (verpleeghuis Den Koogh). Kijk voor meer informatie op de projectpagina van Medical Delta Living Lab geriatricrehabilitation@home.

Verder werkt het bijzonder lectoraat samen met het practoraat zorgtechnologie VONK, dat mede is ingesteld door Omring. Diverse onderzoeken en promotietrajecten binnen het bijzonder lectoraat zijn gekoppeld aan de Universitaire Netwerken Ouderengeneeskunde zoals het UNO Amsterdam en LUMC

Geriatrische revalidatie werkt verder samen met het SMARTneurolab voor onderzoek en de ontwikkeling van een seriousgame om een interventie te maken voor mensen met neglect na een beroerte.

Ook interesse om samen te werken met Geriatrische revalidatie? Neem dan contact op met Marije Holstege.

Kom in contact

De lector van Geriatrische revalidatie

Marije Holstege
Marije Holstege
Marije Holstege
lector
Lectoraat
Telefoon
E-mail

Nieuws over Geriatrische revalidatie

Werk samen met Geriatrische revalidatie

Kom in contact met Marije

Telefoon
0623134401