"We hebben mensen nodig die met creatieve oplossingen komen, een andere manier van denken waar nog niemand aan gedacht heeft."

- Guido Stompff, lector Design Thinking

Podcast 5: Guido Stompff

In gesprek over Design Thinking als aanpak voor complexe vraagstukken

Er zijn talloze problemen in de wereld. Zoals de klimaatcrisis, plastic soep en de disbalans op de arbeidsmarkt. Om die complexe problemen op te lossen, zijn mensen met verschillende expertises nodig. Maar de uiteindelijke oplossing vind je niet door samen veel te vergaderen: daar komt Design Thinking bij kijken.

In deze aflevering pleit lector Guido Stompff voor Design Thinking als aanpak voor complexe vraagstukken: door te creëren, experimenteren en exploreren, ontstaat een stortvloed aan nieuwe ideeën. Hoe werkt Design Thinking precies? Welke skills zijn nodig bij professionals en studenten? En wat is Guido’s grote droom voor de toekomst? Je hoort het in deze aflevering van Onderzoekers over de Toekomst.

Of luister de podcast via jouw favoriete podcastapp zoals Spotify, Google Podcast of Apple Podcast. En abonneer je om op de hoogte te blijven!

 

"Collectieve intelligentie houdt in dat wij samen slimmer zijn dan allemaal individueel bij elkaar opgeteld. Zonder verbeelden is er geen collectieve intelligentie. Mijn ding is: hoe kunnen we iets maken dat niemand op zich nooit kan bedenken?"

- Guido Stompff

Vond je deze podcastaflevering interessant? 

Lees dan meer over Design Thinking in deze onderzoeken. 

Luister maandelijks naar Onderzoekers over de Toekomst

Wil jij je laten inspireren door de lectoren van Hogeschool Inholland? Bijvoorbeeld over veerkracht bij jongeren? Of hoe we de groeiende toeristenstroom op een duurzame manier een plek kunnen geven?

In de podcastserie Onderzoekers over de Toekomst blikken de lectoren vooruit op hun vakgebied tussen nu en 2030.

Meer over de podcastserie