Guido Stompff
Guido Stompff

Guido Stompff

lector
Lectoraat
Telefoon
E-mail

Werk samen met Guido

English? Read more here

Even voorstellen

Dr. Guido Stompff is sinds september 2019 lector van het lectoraat Design Thinking en daarmee onderdeel van het kenniscentrum Creative Business. Design Thinking kent een eigen benadering om vraagstukken op te lossen. De methode is gericht op het creëren van oplossingen om daarvan te leren. Bij Inholland wil Stompff Design Thinking methodologisch beter funderen en breed in het onderwijs invoeren. Zo krijgen studenten van uiteenlopende disciplines de mindset en tools in handen om creatieve oplossingen te ontwikkelen voor de maatschappelijke vraagstukken waar stedelijke gebieden mee te maken hebben.

Stompff doet ontwerpgericht onderzoek in living labs, samenwerkingsverbanden met onderwijs en stakeholders. Een actueel voorbeeld is het Urban Leisure & Tourism Lab in Amsterdam-Noord. Hier werkt hij met zijn onderzoeksteam aan oplossingen voor de toenemende druk van het toerisme op Amsterdam.

Samenwerken

Lector Guido Stompff werkt graag samen met alle mogelijke onderwijsdomeinen om het vak Design Thinking een vaste plek in het curriculum te geven. Daarnaast staat de deur met externe organisaties en bedrijven wijd open: design thinking is bij uitstek geschikt om concrete maar complexe vraagstukken uit het werkveld te behandelen.

Meer over Guido Stompff

Expertise

Guido Stompff is drie dagen per week actief als lector bij Hogeschool Inholland. Daarnaast is hij coach en adviseur, zoals bij het Cube Design Museum in Kerkrade en Brightlands Innovation Factory in Limburg. Ook adviseert hij grote bedrijven en non-profit organisaties rondom innovatieprocessen

Ervaring

Na zijn studie Industrieel Ontwerp aan de TU Delft richtte Guido Stompff zich op design in de breedste zin des woords: van lampen en stoelen tot user interfaces, showrooms en zelfs het samenstellen van een kunstcollectie. Hij deed dit werk bij ontwerpbureaus en later bij fabrikanten Océ en Canon. Stompff gaf daarnaast colleges aan de technische universiteiten van Delft en Eindhoven en op Zuyd Hogeschool. Aan de TU Delft promoveerde hij op de werking van innovatie in de praktijk. Hij legde daarmee de basis voor zijn bestseller Design Thinking; Radicaal veranderen in kleine stappen (2018).

Over Guido

Guido is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Eindhoven. Hij omschrijft zichzelf als een stuiterbal, die door zijn enthousiasme mensen het lef kan geven nieuwe dingen te doen. Voor hem staat leren gelijk aan durven. Wat dat betreft voelt hij zich helemaal thuis bij Inholland.

‘Ik wil Nederland een beetje creatiever maken.’


Guido Stompff, lector Design Thinking

Guido Stompff bij podcast Onderzoekers over de Toekomst

Luister de podcast

Guido was te gast bij Onderzoekers over de Toekomst, een podcastserie waarin onderzoekers hun visie delen op de toekomst van de wereld. Hij ging in gesprek over hoe Design Thinking kan helpen om complexe wereldproblemen op te lossen. Hoe werkt Design Thinking precies, en wat voor skills hebben professionals en studenten daarvoor nodig?

Meer over de aflevering

Werk samen met Guido

Kom in contact en stel je vragen

Guido Stompff
Telefoon
0615279192