HiPerGreen

Lector
Cock Heemskerk
Onderzoekslijn
Robotica
Duur
1-10-2017 t/m 1-10-2019
Locatie
Alkmaar

Hoe kunnen we met automatisch vliegende drones de gewasopbrengst in de sierteelt verbeteren? Dankzij het project High Precision Greenhouse Farming (HiPerGreen) komt het antwoord op deze vraag steeds dichterbij. HiPerGreen betreft een doorstart van het project Drones in de Kas van studenten Luchtvaarttechnologie en Aeronautical Engineering, mogelijk gemaakt met een flinke SIA RAAK-mkb subsidie waarmee de HiPerGreen onderzoeken voor twee jaar gefaciliteerd worden. De doelstelling is om aan het einde van het project de onderzoeksvraag te kunnen beantwoorden en bruikbare prototypes van de nodige high-tech utilities te kunnen presenteren.

Monitoren op individueel plantniveau

De opzet van het HiPerGreen project is gericht op de ontwikkeling van nieuwe high-tech toepassingen voor siertelers om de gewas-groeiomstandigheden in hun kassen op individueel plantniveau te kunnen monitoren. Ziektes kunnen hierdoor in een vroegtijdig stadium worden herkend en de toepassing van grondstoffen, bestrijdingsmiddelen en reguleerbare omgevingsfactoren kan worden afgestemd op de ideale groeiomstandigheden. De inzet van autonoom vliegende drones voorzien van hoog sensitieve camera’s vormt hierbij het sleutelaspect.

Bij het HiPerGreen project zijn acht groepen docenten en studenten betrokken van opleidingen uit drie domeinen (Agri, Food & Life Sciences, Business Finance & Law en Techniek Ontwerpen & Informatica) en vier Inholland-locaties (Delft, Alkmaar, Haarlem en Diemen).

'Stel je voor dat je in het AFAS-stadion elk grassprietje moet bekijken - elke dag opnieuw…'

Lucien Fesselet, student Aeronautical Engineering

Wil je samenwerken of heb je een (onderzoeks)vraag?

Je kunt contact opnemen met Petra Arntzen.
Telefoon
+ (31) 615279989