My day, My way

Lectoraat
Diversiteitsvraagstukken
Duur
mei 2021 t/m mei 2022
Locatie
Diemen
Contact
Marette Ebert

Het doel van 'May day, My way'

Het delen van belangrijke (culturele) feestdagen van de studenten met de rest van de Inholland gemeenschap is het doel van dit project.

Het idee achter de kalender is dat je samen meer leert over elkaars cultuur en dat studenten zich gezien voelen en iets dat belangrijk is voor hen kunnen delen binnen de hogeschool. Daarnaast laat de kalender ook zien dat het onderwerp culturele diversiteit niet iets moeilijks hoeft te zijn. Velen vinden het leuk om iets te vertellen over wat voor hem of haar belangrijk is én iedereen vindt het leuk om iets nieuws te leren.

Hoe pakt Inholland dit onderzoek aan?

Door middel van het uitlichten van verschillende dagen zoals:

Internationale dag tegen Homofobie en Transfobie, Keti Koti, de Pride, Diversity Day, Divali, Chinees Nieuwjaar, Holi Phagwa en de Ramadan. 

Bj iedere dag staat er een student centraal die vertelt over wat de dag voor hem/haar/hen betekent en hoe het gevierd wordt.

Wat is het belang voor het onderwijs?

De kalender is een middel om connectie te maken met elkaar. Wie zich verbonden voelt, voelt zich thuis. En je ergens thuis voelen, zorgt er ook weer voor dat je jezelf kunt zijn, vragen durft te stellen en uiteindelijk beter studeert.

Daarnaast kan de kalender in de klas gebruikt worden om het gesprek aan te gaan over deze dagen en uit te vinden welke (culturele) feestdagen er nog meer gevierd worden binnen de klas/opleiding.

Wat zijn de verwachte resultaten?

Positieve reacties op de kalender en hopelijk dat er mooie gesprekken ontstaan tussen studenten en docenten waarin er interesse in naar elkaars culturele achtergrond als bron om nieuwe dingen van elkaar te leren.

''Het is een ontzettende rijkdom om van en over elkaar te leren''

 

Marette Ebert, onderzoeker Diversiteitsvraagstukken en docent Business Innovation

De onderzoeker van My Day, My Way:

Nieuws vanuit My Day, My Way:

Werk samen met Marette

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
0615279134