SCOUT

Onderzoekslijn
Robotica
Duur
1 maart 2017 t/m 1 maart 2019
Locatie
Alkmaar
Contact
Cock Heemskerk

Het doel van het project 'SCOUT'

De sensortechnologie in de plantenteelt staat nog in de kinderschoenen. Er wordt al veel gebruik gemaakt van sensoren die heel veel data opleveren, maar hoe verwerk je deze data? En wat kun je er concreet mee?

Om die redenen is op 1 maart 2017 het onderzoeksproject SCOUT (Sensoric data Catching Of highly Useful Terabytes) gestart. Verschillende hogescholen, kennisinstellingen en bedrijven gaan met deze vragen aan de slag, en richten zich daarbij specifiek op de tomatenteelt. Het project wordt gesubsidieerd door SIA RAAK-MKB.

Hoe pakt Inholland dit onderzoek aan?

Lector Cock Heemskerk van de onderzoekslijn Robotica neemt actief deel aan de SCOUT-overleggen en zet zijn expertise en verworven kennis van de Robotica-onderzoeken in om de projectdoelstellingen te realiseren. Zo heeft een techniekstudent het afgelopen jaar de data-architectuur onderzocht: hoe communiceert de robot in de kas met het centrale werkstation, en welke functies doe je op de robot zelf, of op het offline werkstation?

'Volgens mij hebben wij geen gigabytes aan data nodig. Als we de belangrijkste groeiparameters van een beperkt aantal telplanten goed monitoren, dan komen we al een heel eind.'

 

Olaf van Kooten, lector Duurzame verbindingen in de Greenports

Hogeschool Inholland werkt samen met:

Nieuws vanuit SCOUT:

Wil je samenwerken of heb je een (onderzoeks)vraag?

We staan je graag te woord!

Je kunt contact opnemen met Cock Heemskerk.
Telefoon
0651340966