Accountancy voltijd
Sin Ying Lee - Accoutancy student

Student Sin Ying Lee over Accountancy

Meer weten over Accountancy? Vraag het aan student Sin Ying Lee!

Mijn naam is Sin Ying Lee en ik ben 25 jaar oud. Ik ben in 2016 begonnen aan de opleiding Accountancy van Hogeschool Inholland te Alkmaar. Na mijn havo-diploma heb ik een andere hbo-studie gevolgd die ik niet heb afgerond. Na een jaartje te hebben gewerkt in een winkel, was ik weer begonnen met een mbo-opleiding (MBO3 Verkoopspecialist en daarna MBO4 Ondernemer in de Detailhandel). Business Studies en Accountancy/Bedrijfseconomie zijn hierbij ook goede aansluitende hbo-opleidingen.

Tijdens die mbo-opleidingen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het cijfermatige gedeelte wel heel erg leuk en interessant vind. Toen later na wat open dagen bezocht te hebben heb ik mij ingeschreven voor deze opleiding.

Het eerste jaar bestaat uit een heel breed pakket aan diverse vakken aangezien je het eerste jaar samen studeert met studenten Business Studies.  Daarbij krijg je ook de mogelijkheid om aan het einde van het jaar een switch van opleiding te gaan maken. Aan het einde van het tweede jaar maak je weer een keuze of je Accountancy of Finance & Control - Bedrijfseconomie gaat volgen. Het eerste jaar zou misschien nog een beetje kunnen tegenvallen, omdat je denkt dat je heel veel cijfermatige opdrachten krijgt. Dat is niet zo. Het cijfermatige deel krijg je voornamelijk vanaf het tweede jaar.

In het eerste leer je ook heel veel dingen dan alleen maar mutaties en boekhouden e.d. Je krijgt lessen zoals Marketing, Rechten, maar ook HRM bijvoorbeeld. Dit heeft uiteindelijk ook allemaal een beetje te maken met de opleidingen Accountancy/ Finance & Control - Bedrijfseconomie. Of wanneer je in de toekomst een begeleidende functie krijgt als manager.

Lessen/hoorcolleges  worden hier bij Hogeschool Inholland ook gegeven door mensen die werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Zij geven naast de theorie uit het boek, ook voorbeelden uit de praktijk. De ervaringen die zij delen zijn inspirerend en leerzaam.

Je zult op school ook veel samenwerken met andere studenten om opdrachten af te ronden. Die opdrachten kunnen heel erg variëren, maar onder begeleiding van docenten kun je het prima afronden. Je zult ook merken dat er veel zelfontwikkeling is.

Ik ervaar Hogeschool Inholland Alkmaar als een zeer fijne school! Docenten zijn vriendelijk en professioneel. Zij zijn bereid om je te helpen bij vragen en problemen.  

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228