Associate degree IT Service Management deeltijd

Het gaat jou erom hoe ICT organisaties helpt, maar je weet ook hoe het technisch werkt.

Associate degree hbo IT Service Management deeltijd

Jij wilt graag ICT-organisaties helpen, maar je weet ook hoe het technisch werkt. Vandaar dat je altijd zoekt naar verbeterpunten en je creativiteit inzet om problemen op te lossen. Daarin heb je al wat ervaring. Nu wil je je verder ontwikkelen. Combineer je werk dan met deze flexibele studie en profiteer daarbij van de ervaring en kennis die je al hebt. En zorg ervoor dat jouw klanten of organisatie straks nog beter kunnen werken dankzij ICT!

Voor wie?

Jij...

 • werkt graag met technologie én met mensen;
 • houdt ervan om medewerkers en diensten met ICT te ondersteunen;
 • hebt al een opleiding genoten in de ICT en/of werkervaring en certificaties op dit vakgebied;
 • wilt je kennis op hbo-niveau brengen en daarvoor erkenning krijgen in de vorm van een diploma.

Studieprogramma Associate degree IT Service Management deeltijd

De Associate degree IT Service Management deeltijd combineert de praktijk met theorie. Hieronder lees je wat je in ongeveer 2* jaar doet.
* Afhankelijk van je vooropleiding en ervaring kun je de opleiding versneld doorlopen.

Op maat

Op maat

Jouw opleiding begint met een intake. We bepalen samen met jou de belangrijkste leerdoelen. Ook kijken we naar welke kennis en kunde je al beschikt: daar hoef je geen vakken meer over te volgen. Het resultaat? Een deeltijdopleiding die perfect bij jou past! Je krijgt daarbij een persoonlijk leerplan. Daar hoort een leerovereenkomst bij waaronder jij, Inholland en (indien mogelijk) je werkgever een handtekening onder zetten. Jaarlijks passen we jouw persoonlijke leerplan aan op basis van je studievorderingen. 

Flexibel
Het grootste deel van je studie vindt plaats op afstand, gewoon bij jou op de werkvloer. Al werkend leer je het snelste! Bepaal daarnaast zelf hoe, waar, wanneer en met wie je wilt leren. En zorg dat dat past bij jouw persoon, context en levenservaring. Zo maak je optimaal gebruik van kennis en vaardigheden die je al hebt. Bij flexibel onderwijs volgt het onderwijs jou in plaats van andersom. Daarnaast is er veel aandacht voor samenwerking: studenten en docenten leren van en mét elkaar. 

Twijfel je nog? 
Werk je graag met mensen én met technologie? Maar weet je nog niet zeker of de tweejarige Associate degree IT Service Management de opleiding is die echt bij jou past? Of heb je misschien de tijd om voltijd te studeren? Dat kan ook bij Inholland! Kies voor een van de vele andere technische (voltijd)opleidingen bij Inholland:

Studieopbouw

Studieopbouw

Leer met IT Service Management de IT optimaal te laten functioneren voor de business! Je leert over operationeel én tactisch IT Service Management. Zo probeer je eerst goed problemen te analyseren en hiervoor oplossingen te zoeken. In het tweede deel van de opleiding kijk je vanuit het zicht van de business naar IT Service Management. Ontwikkel je hierin tot leidinggevende, coördinator of senior IT Service Management specialist.

De opleiding volg je grotendeels op afstand, buiten de hogeschool. Jij bent de regisseur van je eigen leerproces. Maak keuzes in de leervolgorde. En bepaal zelf waarvan je op welke manier wilt aantonen dat je het kunt. 

Studievormen
Hieronder lees je hoe je deze studie doorloopt: 

 • Praktijk
  Leer terwijl je werkt, werk terwijl je leert! Bij deze flexibele deeltijdopleiding staat de praktijk centraal. Op jouw vertrouwde werkplek of op een nieuwe uitdagende locatie leer je nieuwe kennis en vaardigheden. Zo sluit je leerproces perfect aan op de actuele realiteit van jouw beroep.
 • Projecten
  Ga aan de slag met innovatie-leeropdrachten en met concrete verbeteringen op jouw werk. We noemen dat Action Learning. Deze opdrachten voer je zelfstandig (maar niet alleen) uit. In alle gevallen trek je op met je leercoach en vakdocenten van Inholland. Ook werk je samen met ervaren experts uit het werkveld en je eigen organisatie. Je kunt Action Learning-opdrachten afstemmen op de wensen van jouw organisatie. Ook is het mogelijk Action Learning-opdrachten buiten je bedrijf te doen.
 • Onderzoek
  Gebruik inzichten uit de praktijk én de wetenschap om tot nieuwe oplossingen te komen voor jouw vraagstukken! Je leert hiervoor praktijkgericht onderzoek uit te voeren en resultaten te analyseren.
 • Theorie
  Je krijgt les van zowel vakbekwame docenten als ervaren professionals uit het werkveld. Deze mix van lessen en praktijk draagt maximaal bij aan je persoonlijke groei. De nieuwe kennis die je opdoet wordt elke semester met een meerkeuzenexamen getoetst. De theorie krijg je op twee manieren:
  • Op afstand
   Je leert de theorie via e-learning. Handig thuis wanneer het jou het beste uitkomt. Voer opdrachten uit via onze Digitale Leeromgeving (DLO) en werk online samen met medestudenten. Ook docenten zijn aanwezig op de DLO om jou te assisteren.
  • Op locatie
   Contact tussen jou, docenten en medestudenten vinden we belangrijk. Daarom kom je elke maandag van 14.30 tot 20.00 uur naar onze locatie in Diemen. Je bespreekt met je leercoach de voortgang. En je doet mee aan groepsbijeenkomsten of workshops om kennis te verdiepen en delen. Uniek is dat meerdere docenten vanuit verschillende disciplines aanwezig zijn. Samen beantwoorden ze alle vragen van jou en je medestudenten in onderlinge samenhang. Deze vorm van begeleiding sluit helemaal aan op de geïntegreerde vraagstukken uit jouw dagelijkse praktijk. Ook op andere dagen ben je in Diemen en op alle andere Inholland-locaties welkom. Studeer er in de bibliotheek of spreek er af met je leercoach en andere studenten.

Assessment
Passend bij het leren door middel van Action Learning is dat we dit afsluiten met een assessment. Op dat moment bepalen we welke ontwikkeling je hebt doorgemaakt. Een assessment bevat sowieso vragen van de assessoren aan jou. Verder kan het de opzet hebben van bijvoorbeeld een presentatie, een demonstratie van een product, een pitch of een adviesgesprek.

Studieduur

Studieduur

De flexibele deeltijdopleiding Ad IT Service Management duurt in principe twee jaar. De studieduur van is afhankelijk van drie dingen:

 • de kennis, kwaliteiten en de vaardigheden die je al in huis hebt;
 • jouw persoonlijke leerdoelen;
 • jouw studietempo.

Tot slot schrijf je in 20 weken je afstudeerscriptie. 

Druk leven
Je hebt misschien een volle werkagenda en een druk gezinsleven. Daarom kies jij voor een flexibele deeltijdopleiding. Of liever: de opleiding volgt jouw tijdsindeling. Reserveer wel elke week voldoende tijd voor je studie: minimaal acht tot zestien uur. Wees dus bereid om de komende jaren vrije tijd in te wisselen voor persoonlijke ontwikkeling. En stem dit af met je gezin, vrienden en werkgever. Blijf je in een lekker studieritme waardoor je geen achterstanden oploopt? Dan is een deelopleiding zeker te doen. 

Persoonlijke leercoach
Uiteraard ben jij zelf verantwoordelijk voor je studievoortgang en ontwikkeling. Waar en wanneer jij dat nodig hebt, ondersteunt Inholland jou. Daarom koppelen we je aan een vaste, persoonlijke leercoach. Die leercoach is jouw vraagbaak, houvast en gids de komende jaren. Hij of zij inspireert je en jullie houden continu contact over voortgang, prestaties en leerbehoeften. Jouw leercoach heeft zelf de nodige praktijkervaring. Daardoor kan hij of zij je koppelen aan interessante vakgenoten en experts.

Leerplan
Met je eigen leercoach maak je een individueel leerplan. Bepaal daarin zelf je studievolgorde en -tempo. En maak je opdrachten passend voor jouw werkgever: win-win! Zo kun je maximaal versnellen of juist verdiepen. En heeft het resultaat altijd toegevoegde waarde heeft voor je bedrijf of organisatie.

Associate degree
Behaal jij je diploma IT Service Management? Dan ontvang je de graad van Associate degree en mag je de titel Ad ITSM voeren.

Kom 6 april naar de Open Dag

Meld je aan!

Haal het beste uit Associate degree IT Service Management deeltijd

Studiebegeleiding

Uiteraard ben jij zelf verantwoordelijk voor je studievoortgang en ontwikkeling. Waar en wanneer jij dat nodig hebt, ondersteunt Inholland jou. Daarom koppelen we je aan een vaste, persoonlijke leercoach. Die leercoach is jouw vraagbaak, houvast en gids de komende jaren. Een gedreven inspirator met wie je continu contact houdt over voortgang, prestaties en leerbehoeften. Jouw leercoach heeft zelf de nodige praktijkervaring en kan je bovendien koppelen aan een interessant netwerk van vakgenoten en experts.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228