Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek voltijd

Nadat je je voor de opleiding hebt aangemeld in Studielink, ontvang je vanuit de Centrale Studentenadministratie per e-mail meer informatie over jouw Studiekeuzecheck en jouw persoonlijke Studiekeuzecheckpagina in Selfservice. De Studiekeuzecheck helpt je te bepalen of de opleiding die je hebt gekozen echt bij je past. Niet alleen omdat je dan met meer plezier je opleiding volgt, maar ook omdat de kans groter is dat je deze opleiding met succes afrondt. De studiekeuzecheck bij Inholland bestaat uit de volgende verplichte onderdelen:
1. Je vult vooraf een online vragenlijst in. De uitslag ontvang je direct per mail.
2. Indien van toepassing maak je vooraf een huiswerkopdracht en neemt deze mee.
3. Je neemt deel aan de bijeenkomst bij Inholland waar je hoort wat jouw advies is. Binnen een aantal dagen ontvang je een bevestiging van het advies ook per e-mail.

Hoe ziet het programma van de Studiekeuzecheck bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek er uit?

De Studiekeuzecheck bestaat uit twee delen. Het eerste deel doe je thuis en bestaat uit het maken van een online vragenlijst en toets. Het tweede deel duurt een halve dag en vindt plaats op locatie van de opleiding, het OZW-gebouw aan De Boelelaan in Amsterdam. Dit dagdeel bestaat uit een uitleg over het studieprogramma, het werkveld en werkgelegenheid en een aantal onderwerpen die belangrijk zijn voor een goede start van je studie. Natuurlijk heb je de mogelijkheid vragen te stellen. Tot slot volgt een korte introductieles, zodat je je daar een beeld van kunt vormen. Na afloop vinden individuele gesprekken plaats als daar aanleiding voor is. Als wij twijfelen of je vooropleiding goed aansluit op de studie is dat bijvoorbeeld een aanleiding.

Moet ik iets voorbereiden of meenemen?

Voorafgaand aan de Studiekeuzecheck heb je de online vragenlijst en toets gemaakt. Voor de Studiekeuzecheck hoef je verder niets mee te nemen.

Studiekeuzecheckdata in augustus voor opleidingen die in september starten

Tussen 19 en 30 augustus 2019 vindt de Studiekeuzecheck plaats voor alle opleidingen die in september starten. Zodra je aanmelding via Studielink is verwerkt, ontvang je van ons een e-mail met daarin een link naar de Selfservice-omgeving van Inholland. Hier vind je een stappenplan met alle stappen die je moet doorlopen om aan de Studiekeuzecheck activiteiten te voldoen. In onderstaand overzicht staat per opleiding de datum en de locatie(s) van de Studiekeuzecheck aangegeven.
Download het SKC overzicht met datum per opleiding en locatie in augustus 2019 (pdf) >

Vragen?

Stuur dan een mail naar ons secretariaat: ato.lsc@inholland.nl.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!