Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek voltijd

Heb je vragen over deze opleiding of over Inholland? Stel ze aan mij!

Vraag het aan student Chloë Gans

Hoi! Mijn naam is Chloë Gans en ik ben vierdejaarsstudent bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) aan Hogeschool Inholland Amsterdam. Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeerstage bij het Brandwondencentrum Beverwijk. Aangezien ik in Den Helder woon, heb ik dus aardig wat ervaring met lange reistijden.

Bij de opleiding BML word je opgeleid tot medisch analist en ben je een belangrijke schakel in de gezondheidszorg, óók wanneer je bij een onderzoekslaboratorium gaat werken. De mogelijkheden zijn heel divers: behalve laboratoriumanalist kun je ook hoofd van een lab worden, maar je kunt ook buiten het lab aan de slag gaan om bijvoorbeeld data te verwerken.

Het eerste jaar van de opleiding volg je een traject samen met de opleidingen Chemie en Biotechnologie. Dat is erg fijn voor eindeloze twijfelaars zoals ikzelf. Aan het einde van dat jaar maak je dan een gerichte keuze. Kies je voor BML, dan sta je in het derde jaar opnieuw voor een keuze: ga je je specialiseren in Bioresearch of in Medische Diagnostiek? Het eerste deel van het derde jaar doe je bovendien onderzoek bij een organisatie die je zelf uitkiest. Mijn onderzoeksstage heb ik gedaan op het microbiologielab bij het NIOZ.

Wil je meer weten over de opleiding Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek? Ben je benieuwd naar de vakken of gewoon nieuwsgierig naar mijn ervaringen met deze opleiding? Schroom dan niet om mij alles te vragen wat je wilt weten. Ik sta klaar om te helpen!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!