Biotechnologie voltijd

Heb je vragen over deze opleiding of over Inholland? Stel ze aan mij!

Vraag het aan student Ids Hartman

Mijn naam is Ids Hartman, ik ben 21 jaar en een 4e jaars Biotechnologie student aan Hogeschool Inholland in Amsterdam.

De studie Biotechnologie is een opleiding die nauwe banden heeft met alle huidige ontwikkelingen in de wereld. De studie is gericht op de ‘groene’ kant van de biotechnologie. Dit houdt in dat je wordt opgeleid tot DNA-expert waar de focus ligt op planten. Het gaat vaak over onderwerpen gerelateerd aan voedselzekerheid, zoals bijvoorbeeld de moderne manier van veredeling, virologie, bioinformatica en genetische modificatie.

De dingen die je bij deze opleiding leert zijn soms nog geen 15 jaar geleden ontdekt! Dit betekent dat er altijd les wordt gegeven in een up-to-date setting. Verder is dit een studie met een mooie verdeling tussen theoretisch en praktisch werk. Je staat elke week in het lab en krijgt daarnaast theorie die je meteen toepast in de praktijk. Tijdens het eerste leerjaar volg je vakken samen met de studies Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie (Life Sciences & Chemistry). Hierbij krijg je theorie- en praktijkvakken van alle drie de richtingen. Dus als je er achterkomt dat een van de andere studies je toch beter ligt, kun je nog makkelijk van richting wisselen. 

In je tweede leerjaar kies je een richting en wordt het wat mij betreft allemaal nóg leuker, omdat je je dan écht gaat verdiepen in de groene biotechnologie. Je volgt in het tweede jaar ook een korte stage binnen Inholland om je klaar te stomen voor de stage van 20 weken die je in je derde jaar gaat lopen. Dan ga je namelijk in het werkveld je skills testen, en natuurlijk nieuwe leren! In het 4e jaar ga je afstuderen; dat hele jaar staat in het teken van onderzoek doen.

 De brede focus van de opleiding zorgt er volgens mij voor dat je na deze opleiding niet beperkt bent tot alleen de ‘groene’ sector. Je krijgt een grote gereedschapskist aan technieken mee, die je ook in andere vakgebieden kunt toepassen. Zelf heb ik bijvoorbeeld wateronderzoek gedaan tijdens mijn stage in het derde jaar.

 Mocht je nog meer willen weten over de studie Biotechnologie, stuur me dan vooral een mailtje!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228