Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij) voltijd

Praktische informatie Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij) voltijd

Start september 2021

September. (Week 35: maandag 30 augustus - vrijdag 3 september 2021)

Duur opleiding

Vier jaar

Titel

Bachelor of Science (BSc)

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Collegegeld 2020-2021

€ 2.143*. 
*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen vanaf studiejaar 2020-2021 € 1.071 voor het eerste collegejaar (in plaats van € 2.143). Voldoe jij aan de voorwaarden? Bekijk ze hier.

Collegegeld 2021-2022

€ 2.168*. 
*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen vanaf studiejaar 2021-2022 € 1.084 voor het eerste collegejaar (in plaats van € 2.168). Voldoe jij aan de voorwaarden? Bekijk ze hier.

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 850
Introductieweek (vrijwillig): ca. € 125

Volg deze opleiding in...

Delft

Rotterdamseweg 141
2628 AL Delft
Meer over deze locatie

Online Open Dag 31 oktober

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Elk studiejaar is verdeeld in vier perioden van tien weken. Per studieweek moet je rekenen op een gemiddelde studiebelasting van veertig uur. De overige uren besteed je aan vergaderen met groepsleden voor je project, colleges en tentamens voorbereiden en opdrachten maken. Je haalt vijftien studiepunten per onderwijsperiode en dus zestig studiepunten per jaar.

 

Bindend studieadvies

Tijdens het eerste jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). De eisen voor de opleiding Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij)​ zijn: minimaal 50 EC’s, inclusief kwalitatieve eisen behaald. Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Dier-veehouderij1903px.jpg

Wat je moet weten over Dier in de duurzame samenleving

  1. De praktijk staat centraal: met stages en praktijkprojecten doe je veel ervaring op, vooral bij bedrijven en organisaties in en rond de Randstad. 
  2. De opleiding Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij) is er één van handen uit de mouwen. Vandaar dat je al het eerste jaar korte snuffelstages loopt en op verschillende excursies gaat. 
  3. Laat het vakgebeid je nog niet los en wil je je kennis verdiepen? Dan kun je na je diploma een master doen. Bijvoorbeeld Dierwetenschappen aan Wageningen University.
  4. Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij)​ biedt goede perspectieven op de arbeidsmarkt. 
  5. Deze opleiding kun je volgen op de 'groene' locatie in Delft.
  6. Studeren maken we voor iedereen toegankelijk. Inholland biedt jou ondersteuning, als je die nodig hebt om je talent te ontplooien. 

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.delft@inholland.nl.

Lees meer

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers toont aan hoe deze opleiding het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen.

3,8van 5
Studenttevredenheid Landelijk 3,8
55%
Doorstuderen na behalen diploma Landelijk 16%
75%
Werken op niveau 1,5 jaar na afstuderen

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!